10 Ideeën om te stelen van Scandinavische stijl grote slaapkamers

De herders (Jan Peter Teeuw) Zeeuws Projectkoor & Jubilate (April 2019).

De herders (Jan Peter Teeuw) Zeeuws Projectkoor & Jubilate (April 2019).

Anonim

Skona Hem via Blackford & Sons

Scandinavische interieurs doen een beroep op ons verlangen naar reinheid, sereniteit en ruimte om te ademen. Deze elementen zijn vooral aantrekkelijk in slaapkamers, die, bovenal kamers in een huis, rust en ontspanning moeten inspireren. Hier zijn enkele ideeën om te stelen van de Scandinavische stijl waar we van houden.

1. Wit op wit op wit

U hoeft zich geen zorgen te maken over tinten van deze non-tint; alleen al het overwicht leent zich voor de no-fuss, verfijnde look die hierboven is afgebeeld. Zelfs het doek dat op de witte muur boven het witte bed hangt, is wit, waardoor er belangstelling is die onverwacht en subtiel eigenzinnig is.

BLOOCvia NORDIC DESIGN

2. Het hoeft niet groot te zijn.

Een knus hoekje vol met de Scandi-kenmerken van licht, textuur en monochromen mist niets, ook al is de ruimte klein. Het dakraam en de sluier van de plant maken dit een volwassen schuilplaats waarvan ik het niet erg vind om er meer dan de nacht in door te brengen.

RESIDENCE Magazine via La Maison d'Anna G.

3. Als de ruimte eruit ziet als een zwart-witfoto ...

... je krijgt waarschijnlijk de Scandinavische stijl.

femina Magazine via My Scandinavian Home

4. Vergeet een vleugje warmte niet .

Een kamer met sterke contrasten kan antiseptisch en koud aanvoelen. Vergeet niet om wat natuurlijk hout of zelfs maar een vleugje goud toe te voegen, zoals in de bovenstaande foto's, voegt zowel persoonlijkheid als de warmte toe die je niet wilt missen, vooral in de slaapkamer.

marimekko via NORDIC DESIGN

5. Wees niet bang voor kleur.

Het klopt dat veel Scandinavische kamers monochroom zijn, maar vooral in combinatie met de essentiële elementen van de ruimte, strakke lijnen, licht en textuur, kan kleur absoluut een onderdeel van Scandi-inrichting zijn.

Stadshem via decordots

6. "Vergeet" om het bed te maken.

Met een relatief lege ruimte die niet te druk is met zwaar meubilair of veel kleuren, kun je wegkomen met een gegolfd, verkreukeld, uiterst uitnodigend (lees: onopgemaakt ) bed. Vertel het niet aan mijn moeder.

decordots

7. Leg je bed op de grond.

Frame- en headboard-less gaan is een kostenbesparende (en geldbesparende) keuze die de grote open ruimte die kenmerkend is voor Scandi-ruimtes maximaliseert. Het is net een Montessori-bed voor volwassenen.

Susanna Vento voor decortots van Satovia

8. Breng buiten naar binnen met planten.

Als onderdeel van een neiging om de buitenkant naar binnen te brengen, zijn planten alomtegenwoordig in Scandinavische interieurs.

Derek Swalwell

9. Balanceer de open ruimte met een hangende lamp.

De hoeveelheid open ruimte in een slaapkamer in Scandinavische stijl kan een kamer bodemzwak maken. Een hangende lamp helpt het oog rond de kamer te brengen, terwijl het tegelijkertijd interesse en misschien wat kleur toevoegt.

ELLE Decoration Sweden via My Scandinavian Home

10. Voeg textuur en warmte toe met een pelsuil - of twee.

Met hun verfrissende, opgeruimde en serene gevoel benadrukken de kamers in Scandinavische stijl de textuur. Met pelsrobben worden stoelen zachter en vormen ze een traktatie voor voeten die net buiten het bed staan.