10 Regelafbrekende decorbewegingen die werkten

Ben 10 | Humungousaur Transformation - NEW ALIEN | This One Goes to 11 | Cartoon Network (April 2019).

Ben 10 | Humungousaur Transformation - NEW ALIEN | This One Goes to 11 | Cartoon Network (April 2019).

Anonim

Of we ons nu bewust zijn of niet, we nemen allemaal bepaalde aannames over hoe onze huizen eruit zouden moeten zien en hoe ze zouden moeten worden ingericht. De meeste conventies die we waarnemen zijn redelijk: ze helpen de orde en de harmonie van de visuele omgeving te bewaren. Maar er kan ook een zekere vreugde zijn in het negeren van deze regels. Kunst en decor dat het normale ondermijnt, dat speelt met je verwachtingen, kan verrassend aantrekkelijk zijn en is niet alleen aantrekkelijk, maar ook verrassend - de aantrekkingskracht ervan komt met een plotselinge stroom van agressieve vreugde.

Dit bericht is een viering van dat soort out-of-the-box-denken. Hier zijn 10 regelbrekende decorbewegingen die volledig werkten.

Boven: From Inside Closet, een onconventionele behandeling van vintage schilderijen waar je twee keer naar zult kijken. (Gelieve dit te doen met meesterwerken uit de garage-verkoop en geen echte meesterwerken.)

Utilitaire zaken zoals buizen en pijpen zijn vaak in dezelfde kleur geschilderd als het plafond of de muur, om ze zo onopvallend mogelijk te maken. Maar in dit interieur van Design Milk maakt een schok van heldere kleuren plotseling een doorn in het oog in een eigenzinnig en liefhebbend designkenmerk.

De plaatsing van deze twee kunstwerken behandelt de grens tussen de beschot en de muur erboven louter als een suggestie, voor een mooie, onverwachte blik. Van Desire tot Inspire.

We hebben allemaal gehoord dat kunst op ooghoogte moet worden opgehangen - maar hier is een lager stuk de perfecte keuze. Het belangrijkste is dat de kunst een relatie heeft met de bank en precies de juiste hoeveelheid spanning creëert in een anders zeer eenvoudige ruimte. (Gespot op Nordic Design.)

Kunst, zoals hierboven vermeld, hangt meestal hoog boven de vloer, maar in Savannah's Eclectic Emotional Home flirt een galerijwand met, en uiteindelijk melds in, de bodem van de kamer. De look is eigenzinnig en een beetje onafgemaakt - misschien niet voor iedereen, maar voor sommigen een aangenaam voorbeeld van een soort van vervolmaakte imperfectie.

Meestal is de bekleding wit geverfd of een soortgelijke kleur als de wanden, maar in dit interieur van Style Me Pretty verandert een grimmig contrasterende zwarte afwerking een anders onopvallende ruimte.

Je hebt gehoord dat alle items in een ruimte evenredig aan elkaar moeten zijn, maar het hebben van een extra groot element, zoals deze gigantische lamp, kan echt een grote verklaring zijn. Gespot op Birch + Bird.

Een veelvoorkomend advies is om ervoor te zorgen dat je kunst de muur vult, zodat je niet in een woelige, verbroken blik terecht komt. Maar in dit geval vanuit My Scandinavian Home vestigt een enkel, klein frame recht boven het bed de aandacht op het stuk en creëert een gevoel van sereniteit.

De geaccepteerde wijsheid over kleur is dat matiging de sleutel is: als je een heel gedurfde kleur in een ruimte wilt hebben, wil je misschien de anderen een beetje ingetogen houden. Maar in dit interieur van Lonny lijkt een oproer van gedurfde kleuren in nauwe samenwerking op de een of andere manier zo goed.

De plaatsing van het kunstwerk in deze slaapkamer, gespot op SF Girl by Bay, is dubbel 'verkeerd': het is zowel uit het midden als achter het hoofdeinde van het bed gepositioneerd. Maar in het geval verbergen de slanke leuningen van het hoofdeinde het kunstwerk niet, en werkt de excentrische positionering voor de kamer, die tegelijkertijd eigenzinnig is (zie de tak in de vaas) en minimaal (het beperkte kleurenschema).

Het punt is dat, zolang je slechts één (of twee!) Regels per keer breekt en altijd de totale samenstelling in de gaten houdt, een kleine afwijking van de norm het meest aantrekkelijke element in een ruimte kan blijken te zijn . Regels werden gemaakt om te worden verbroken.

Meer berichten in DGAF

U bevindt zich op het eerste bericht van de serie.

DGAF Decorating: 10 huisbezoeken die de regels briljant overtreden