3 Huidige modetrends vertaald naar decor (en hoe ze in uw huis kunnen werken)

Rectordebat - Rectorverkiezingen KU Leuven 2017 - Deel 1/2 (Juli- 2019).

Anonim

Free People + Amy & David Butler's Creative Textile Lab of a Home

We hebben veel gesproken over de overlap tussen mode en interieur, maar kunnen modetrends worden toegepast op huisontwerp? Hier zijn drie actuele modetrends, gekoppeld aan hun ontwerp-equivalenten. Het was een interessante oefening om de wedstrijden te vinden en parallellen te trekken tussen de twee ontwerpdisciplines op zichzelf, maar als je de look leuk vindt en ze eigenlijk een keer wilt proberen, hebben we ook een aantal tips en trucs toegevoegd over hoe je laat het werken in je huis ...

Navel shirt

Framboise Fashion via The Everygirl

Over het algemeen is de regel die we over gordijnen horen, lang en lang. Verdiepingsgordijnen zijn het beste, terwijl te korte gordijnen er vreemd uitzien. Maar zijn er manieren waarop kortere dan normale bezuinigingen de ante van een kamer kunnen bereiken? Zijn de snijplanken van gordijnen schattig of gewoon ongemakkelijk?

Carla Aston Designed

In deze kamer van Carla Aston schuren de gordijnen de drempel af, wat zachtheid toevoegt aan de kamer zonder te zwaar te zijn. Wanneer meubels tegen de muur worden gedrukt, of wanneer u een banquette of badkuip heeft, kunnen kortere gordijnen nog steeds dezelfde visuele trucs uitvoeren als langere.

Carla Aston Designed

Dus waarom niet gewoon tinten gebruiken in plaats van korte gordijnen? Carla legt uit: "Soms verkiest u de zachtheid van een gordijn, zodat u de volledige verticaliteit van het raam / aanzicht kunt zien wanneer het gordijn open is. Wanneer een kap open of omhoog getrokken is, is het venster topzwaar. Alle kleuren en patronen en zachtheid staan ​​bovenaan het venster, en verbergen zelfs een beetje buiten jezelf (niet dat daar iets mis mee is, het is alleen dat dit in sommige situaties niet de ideale behandeling is). "

Tip om het te laten werken: de bijgewerkte crop top-look heeft alles te maken met het temperen van de kortheid van het shirt met hoger gesneden broeken en rokken. Denk bij het gebruik van korte gordijnen na over wat er nog meer aan de muur hangt. Zullen kunst of meubels de kortere dan verwachte raambekleding uitbalanceren?

Veterschoenen

Bodenflats via Harper's Bazaar

De kant-en-klare balletflat ("de nieuwe must-have schoen van het seizoen", volgens Harper's Bazaar ) combineert een horizontaal profiel met sierlijke, verticaal opgaande kriskrasjes. Het trekt de aandacht op het been en creëert zo een delicaat patroon. Het vertalen van dezelfde technieken naar interieurs zou niet alleen de toevoeging van visuele interesse aan een ruimte mogelijk maken, maar ook het oog opwaarts stimuleren.

Steven Sclaroff Interior Design

Architectonisch gezien kun je dit principe aan het werk zien in Kate en Andy Spade's Southampton Home.

Brooke Wagner Design via Home Bunch

In deze keuken, ontworpen door Brooke Wagner, kunt u zien hoe de zachte kriskraspatronen het oog naar boven trekken, de kasten verlengen en afleiden van de vele horizontale lijnen die vaak een keuken kenmerken, dankzij werkbladen, planken en zittingsoppervlakken.

Corriere Della Sera Wonen via Planète Déco

Als je de verticaliteit zou moeten ontknopen, zou je deze truc op de vloer kunnen toepassen, met de nadruk op de horizontale aspecten van je huis. Beni Ourain-tapijten vervullen precies deze functie, zoals je kunt zien in deze Helsinki-woonkamer met hoog plafond.

Tip om het te laten werken: denk aan waar je wilt dat het oog gaat. Vergeet ook niet dat zelfs neutrale kriskrasjes nog een ander visueel element toevoegen aan de mix, dus als je ruimte al van een patroon is, houd dan het evenwicht in je achterhoofd.

Uitlopende broek

Modieuze mensen: Dria's West Coast voldoet aan East Coast Style

Uitlopende broek voegt volume toe op onverwachte plaatsen en creëert drama. De beweging in fakkels is dynamisch en flowy, en de pasvorm is comfortabel en ruim.

Huis thuis

De eenvoudigste manier om deze stijl bij u thuis te vertalen is door middel van gordijnen. Het plassen van je gordijnen voegt wat beweging en romantiek toe aan je huis. De zwarte gordijnen in deze eetkamer laten zien hoe wat extra stof instant drama kan toevoegen en de kamer kan opknappen met wat extra gewicht.

Black Tuesday van Claire Zeiser, 1968

Maar er zijn andere manieren om deze "zware-toch-flowy-op-de-bodem" -look aan te nemen. Ik weet zeker dat we allemaal de heropleving van de glaskunst hebben opgemerkt, en hoewel je misschien niet in het bezit bent van een stuk uit de museumkwaliteit, zoals de Black Tuesday van Claire Zeisler, kun je het basisprincipe van het toevoegen van verticaliteit en draperen door kunst en textiel toepassen in onverwachte contexten.

Etched Puddle van Ian Davenport via Helen Shaddock

Als je een subtielere route wilt gaan, kunnen de lijnen in tweedimensionale illustraties ook het volume benadrukken.

Kraan & luifel Grijze Morning Glory-bedrok

Of voeg gewoon wat volume toe aan uw bed met een uitlopende bedrok of een paar gedrapeerde bedovertrekken.

Tip om het te laten werken: met fakkels is proportie belangrijk. Als alles volumineus is, ziet het er gewoon ongemakkelijk uit. Breng de buitenmaatse elementen in evenwicht met andere stukken met meer structuur en maatvoering. Pluk je gordijnen voor wat romantiek, maar houd een meer op maat gemaakte bank, dus er is een contrast in de kamer. U wilt niet alles vol en zacht! Je zou ook volume kunnen creëren in andere gebieden die een aanvulling vormen op de fakkels. Qua mode betekent dit het creëren van volume aan de boven- en onderkant, maar niet in het midden. In een kamer kan het zijn dat je een hangende plant of een lamp toevoegt aan een kamer met geplette gordijnen, zodat er extra aandacht is voor de bovenkant en de onderkant van de kamer.

Populaire Categorieën