5 Designlessen van een Tiny Paris-appartement

Top bathroom ideas to consider 'BEFORE' you renovate - Design Lesson 14 (Juli- 2019).

Anonim

Hier is een verhaal dat je misschien meer dan een beetje jaloers maakt: Alain Meyer, die bij een reclamebureau in Parijs werkt, verveelde zich op een dag op het werk. Hij hoorde enkele van zijn collega's praten over studio-appartementen en besloot een beetje online te jagen. Hij vond er toevallig een die hij erg leuk vond - een afmeting van 30 vierkante meter (323 vierkante voet), in het zesde arrondissement, waar hij opgroeide. Dus hij kocht het. Gewoon zo.

Alain draaide zijn kleine vondst om naar Marianne Evennou, een Franse ontwerper die veel ervaring heeft met het ontwerpen van kleine ruimtes. (Je kunt hier meer van haar werk zien, hier en hier.) En hoewel je misschien niet in staat bent om in een opwelling een appartement in Parijs te kopen, zijn er hier tal van design-afhaalrestaurants voor mensen die in vergelijkbare kleine ruimtes wonen.

Bewaar negatieve ruimte.
De verleiding in een kleine ruimte (of welke andere ruimte dan ook) is om elke hoek vol meubels te blokkeren. Maar door veel ruimte vrij te laten, heeft Marianne de bestaande stukken laten ademen - en creëerde een ruimte die veel groter lijkt dan de 300 vierkante meter.

Laat meubels dubbel werk doen.
Een enkel meubelstuk dat het werk van de bank en het bed doet, maakt veel vloeroppervlak vrij en elimineert een groot probleem met kleine ruimtes - het probleem van waar het bed moet worden geplaatst (en het probleem om de hele dag naar een bed te kijken in je woonkamer). Er is ook een ontbijtbar, waardoor er geen eettafel nodig is.

Wees niet bang om kleur te gebruiken.
Donkere blues en zwarten onderscheiden het kleine keukenhoekje van de rest van de ruimte en helpen het diepte te geven. Dezelfde kleur onderscheidt de werkruimte in de woonkamer. Kleur kan een krachtig hulpmiddel zijn in een kleine ruimte voor het creëren van verschillende zones wanneer muren of scheidende meubels geen optie zijn - en donkere kleuren kunnen ervoor zorgen dat voorwerpen lijken te verdwijnen uit het oog, waardoor een ruimte groter lijkt.

Maximaliseer ingebouwde ins.
Je zult opmerken, als je goed naar het appartement kijkt, dat er niet veel vrijstaande meubels zijn, omdat bijna alles ingebouwd is. Ingebouwde ins is een bijzonder goede keuze voor kleine ruimtes omdat het oog de neiging heeft om ze over te dragen - je registreert ze als een deel van het gebouw, en niet als iets dat ruimte in beslag neemt in de kamer. De kasten aan de zijkant van de open haard, en het bureau en de planken aan de muur, bieden veel functionaliteit met een minimum aan rommel.

Laat licht door de ruimte stromen.
Marianne heeft dit bereikt door een raam te maken dat licht van de rest van het appartement naar de badkamer brengt (hoewel er tinten zijn voor privacy als u gasten heeft waarvan u niet wilt dat u ze ziet douchen). Maar er zijn ook afhaalrestaurants voor diegenen die niet de luxe hebben om hun ruimte te ontwerpen. U zult merken dat alle meubels in de woonkamer de grond omhelzen - er is niets dat het licht en uitzicht door de ruimte blokkeert, dus het lijkt veel groter.

Wil meer zien? Bekijk de ruimte op AD Russia en op het blog van Marianne .

Foto's zijn van AD Rusland, en Marianne Evennou via Adela Parvu.

Opnieuw bewerkt vanuit een post die oorspronkelijk 9, 7.15-nt werd gepubliceerd

Meer berichten in Tiny Paris Apartments

Een klein appartement in Parijs met een grote stijl

Een Tiny Paris-appartement met een ondergrondse verrassing