5 Dramatische manieren om je woonkamer opnieuw te denken

Film Theory: The HIDDEN LORE of Don't Hug Me I'm Scared! (Juli- 2019).

Anonim

Toen je je woonkamer in elkaar zette, had je waarschijnlijk een idee van de dingen waarmee je zou moeten beginnen: een bank, een salontafel, een tv, een kleed, een bijzettafeltje, misschien een paar lampen. Maar deze post gaat allemaal over het aanmoedigen van je om los te komen van je vooropstellingen over wat de woonkamer zou moeten zijn en om de talloze mogelijkheden te omarmen van wat je woonkamer zou kunnen zijn. Ruim al je meubels op en vervang het met zitzakken! Verander je woonkamer in een ballenbak! Ok, dus deze vijf ideeën zijn iets minder radicaal dan dat - maar ze zullen je zeker uit de doos laten denken.

1. Ga bankless.
De bank is vrij essentieel voor de opvatting van de meeste mensen over een woonkamer, maar heb je er echt een nodig? Als knuffelen op de bank geen groot deel van je woonkameractiviteit uitmaakt en je liever films kijkt of leest in je eigen comfortabele stoel, kun je overwegen je bank te vervangen door een groep stoelen (zoals te zien in deze ruimte van Domino ). Het is een veel veelzijdiger arrangement en het kan zijn dat je minder ruimte nodig hebt dan een bank.

→ Voor uw inspiratie: 5 manieren om te gaan zonder Couchless

Isabel & Claire's Globetrotting-appartement

2. Weg met je koffietafel.
Dit is iets minder ingrijpend dan het scheiden van je bank en je kunt het eenvoudig uitproberen door simpelweg je koffietafel op te pakken en in een andere kamer te plaatsen. U zult merken dat uw eindtafels meer dan in staat zijn om de speling op te vangen, en dat het verwijderen van de salontafel vanuit het midden van de kamer werkelijk uw ruimte opent.

→ Breek de regels: Ciao, Coffee Table!

Domino

3. Zorg dat je banken tegenover elkaar staan.
De meeste mensen regelen hun zitplaats in een soort halve cirkel rond de televisie, een beetje zoals een arena, bij het opzetten van hun woonkamer. Probeer dit in plaats daarvan: stel één rij zitplaatsen in, parallel aan een andere rij. Het is gezellig, visueel aantrekkelijk en goed voor een gesprek.

Fabien LeMaire

4. Omhels het ligbed.
Een ligbed of chaise longue is een prachtig, ongelooflijk veelzijdig meubelstuk in uw woonkamer: het biedt extra zitruimte zonder de ruimte te doorbreken, zodat u allerlei soorten meubels kunt maken die anders niet mogelijk zouden zijn.

→ Woonkamer Inspiratie: 6 ruimtes met ligbedden

Interiorator

5. Dood je tv.
Zoals ik al eerder zei, betekent het hebben van een tv in je woonkamer vaak dat je tv het centrum van de kamer wordt en je eindigt in een ruimte die is geoptimaliseerd voor televisie kijken, en niet veel anders. Je tv verbannen naar een andere kamer van het huis (of helemaal kwijtraken) maakt je ruimte vrij voor allerlei creatieve arrangementen. Als je je niet langer zorgen maakt over het feit dat iedereen het scherm kan zien, zul je merken dat je woonkamer allerlei mogelijkheden bevat die je je nooit had kunnen voorstellen.

→ De overwogen woonkamer of waarom je je tv moet doden

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.