5 Pro Tips: Winkelen voor een stadsfiets

Anonim

Een stadsfiets - een fiets die is gebouwd voor het navigeren in kuilen, verkeer en schlepping van je boodschappen - kan een prachtige primaire manier van vervoer zijn om dagelijks rond te reizen. Dus misschien heb je besloten om mee te doen met de stadsfietsers, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Neem een ​​kijkje bij deze tips om te winkelen voor je eerste stadsfiets ...

Hoewel ik meer dan 5 jaar ervaring heb op het gebied van stadsfietsen, ging ik naar de eigenaar van Houndstooth Road, Jae Schmidt en Dan Nguyen-Tan van PUBLIC Bikes voor aanvullende informatie over het kiezen van een stadsfiets. Houndstooth Road is een van de topplekken in mijn nieuwe bosrand voor fijne stadsfietsen (en een van de handjevol bakstenen en mortelhandelaren in de VS voor enkele Europese fietsen), en Jae heeft een plek gecreëerd waar beginnende en ervaren ruiters voel me comfortabel doorlezen. PUBLIC Bikes uit San Francisco staan ​​bekend om hun kleurrijke en betaalbare stadsfietsen in verschillende stijlen, en ze zijn hier meer dan een paar keer op de voorgrond geplaatst vanwege hun designbewuste aanbod.

Maar voordat we een kijkje nemen in de tips voor het kiezen van een stadsfiets, laten we definiëren wat een stadsfiets precies het best geschikt maakt om door stadsstraten te rijden. Jae legde uit dat het vooral de geometrie van de fiets is; de meeste mensen in de Verenigde Staten hebben de neiging om alles rechtop te denken zonder banden als een kruiser te verslaan. Een stadsfiets staat rechtop, maar is ontworpen om wendbaar te zijn en biedt sneller manoeuvreren rond verkeer en voetgangers. Een stadsfiets heeft doorgaans ook banden met een middelhoge breedte, hogere druk, spatschermen en vaak een bagagedrager voor het vervoeren van kleine ladingen zoals boodschappen.

5 tips om te winkelen voor je First City Bike

  1. Beperken wat u nodig hebt en wilt . Jae stelt voor om jezelf deze vragen te stellen om de stadsfiets van je dromen te helpen vinden: Hoe ga je de fiets gebruiken als een hulpmiddel in je leven? Wat ga je ermee doen en waar ga je het opslaan? Woon je in een wandeling omhoog? Welke lading wil je meenemen? Door deze vragen te beantwoorden, zult u een beter idee hebben van wat uw must-haves zullen zijn als het gaat om uw fiets
    .
  2. Hoe rechtop wil je zijn? Terwijl de zitpositie met stadsfietsen allemaal relatief rechtop staat in vergelijking met andere fietsstijlen, zijn er verschillen tussen stadsfietsen. Nederlandse, Italiaanse en Engelse stijlen variëren allemaal. Bovenbuis, doorvoer, vs. mixte. Dit zijn alle stadsfietsfietsen en ze hebben allemaal een verschillende mate van rechtop zittende posities. Om te helpen bij het bepalen van uw ideale zitpositie, moet u nadenken over mogelijke gezondheidsbeperkingen en de conditie van uw rug. Dit zal bepalen hoe rechtschapen je wilt zijn. De tip van Jae voor een snelle manier om te beoordelen hoe rechtop je op een fiets zit, is naar het stuur en de stoel te kijken. Sturen enkele centimeters hoger dan de stoel biedt een meer rechtop zittende positie.
  3. Ga niet automatisch voor de goedkoopste. Budget zal ongetwijfeld de mogelijkheden beperken, maar ik ben het eens met Dan wanneer hij zegt: "Je krijgt wat je betaalt tot op zekere hoogte in termen van componenten en onderdelen. Sommige stadsfietsen hebben bijvoorbeeld alleen een terugtraprem of terugtraprem, dat is misschien fijn als je gewoon over een vlakke promenade rijdt, maar niet voldoende remkracht hebt voor een afdaling. " Remmen worden nog belangrijker als het gaat om rijden in nat of ijzig weer. Zoals Jae aangeeft, zijn velgremmen lichter en minder duur, maar stoppen ze meestal niet zo goed bij slecht weer. Verwacht echter prijspunten van meer dan $ 1.000 in de VS voor zwaarder en beter presteren in guur weerremmen.
  4. Kies voor Steel Over Aluminium. Zowel Jae als Dan waren het erover eens dat stalen frames beter zijn dan aluminium voor stadsfietsen. Aluminium is lichter en stijver en er is meer schok voor het lichaam als je die kuilen raakt. Staal is sterk, duurzaam en absorbeert de hobbels van stadsritten veel beter dan aluminium.
  5. Ga er niet vanuit dat meer tandwielen beter is. Zoals Dan opmerkt, "het zijn niet de versnellingen, maar de overbrengingsverhoudingen die cruciaal zijn." Zelfs rijden rond de heuvels van San Francisco en Atlanta, 7-8 versnellingen is genoeg. In plaats van je geld te richten op 9+ versnellingen, kies je in plaats daarvan voor een intern getrainde hub, die Jae een 'kogelvrij ontwerp' noemt. Dit type versnellingsnaaf raakt niet verstopt met puin, ijs of sneeuw en er is geen manier om het uit zijn uitlijning op een overvol fietsenrek te krijgen. Hoewel een intern afgestelde naaf voor een iets zwaardere fiets gaat zorgen, maken de duurzaamheid en het veel minder langdurige onderhoud het gewicht de moeite waard.

Natuurlijk is dit slechts een startpunt om te winkelen voor je eerste stadsfiets, maar we hopen dat deze tips je in staat stellen om je lokale fietswinkel beter te informeren voordat je een aankoop doet. Naast het oppakken van je fiets, vergeet dan niet een helm, verlichting, fietspomp, een duurzaam slot en alles wat je nodig hebt om je lading te vervoeren, zoals een fietstas of mand!

Met dank aan Dan, Jae en fotograaf, Omar Gonzalez !

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën