Amazing Architecture: London's Serpentine Pavillion 2015

Amanda Levete (Juli- 2019).

Anonim

Mijn ouders waren de andere week in de stad, dus op een bijzonder mooie septemberzondag gingen mijn moeder en ik naar Hyde Park om het Serpentine Pavilion van dit jaar te bezoeken. De jaarlijkse structuur is een evenement in de architectuurwereld, evenals in de Londense culturele scene. (Ik schreef eerder over het Serpentine Gallery Pavilion 2013 in Londen en ik moet zeggen dat het nog steeds mijn favoriet is.)

De voorbije 15 jaar heeft de Serpentine Gallery van Hyde Park een tijdelijk paviljoen laten bouwen op het gazon van een opkomende architect die nog geen gebouw heeft gebouwd in het Verenigd Koninkrijk. Eerdere winnaars van de felbegeerde commissie zijn Zaha Hadid en Daniel Libeskind. De structuur, die gratis te bezoeken is en meestal een café huisvest, staat elke zomer slechts vier maanden.


De kleurrijke, interactieve ruimte van dit jaar is ontworpen door de Spaanse studio SelgasCano, onder leiding van José Selgas en Lucía Cano. Het X-vormige ontwerp is opgebouwd uit verschillende lagen lichtgevend, gekleurd plastic op een metalen frame en heeft aan elk uiteinde een opening met meerdere doorgangen ertussen, waardoor een groot aantal manieren ontstaat waarop kijkers de ruimte kunnen ervaren. De architecten hebben gezegd dat inspiratie voortkwam uit de manier waarop mensen door Londen zelf bewegen: schijnbaar chaotisch, maar gestructureerd. Van de Serpentine-website:


" We zochten een manier om het publiek in staat te stellen architectuur te ervaren door middel van eenvoudige elementen: structuur, licht, transparantie, schaduwen, lichtheid, vorm, gevoeligheid, verandering, verrassing, kleur en materialen." - SelgasCano

Ik hield van de manier waarop de kleuren op elk oppervlak tot uiting kwamen, zelfs als het plastic het gevoel gaf binnen een broeikas te zijn op de ongebruikelijk warme dag in Londen (hey, ik klaag niet!). Ik hield ook van hoe de verschillende ingangen, "vensters", en transparante gangen, gemaakt door eenvoudige plastic tape, een uniek uitzicht zowel naar binnen als naar buiten gaven. Afgaand op de enthousiaste foto-opnames rondom mij en alle kinderen die verstoppertje speelden in de ruimte, vonden anderen het ook leuk.

Het paviljoen wordt op 18 oktober ontmanteld, dus als je voor die tijd in Londen bent, moet je het eens proberen.

Populaire Categorieën