Aparment Therapy on Mania

WEEKLY VLOG | Listen to what my THERAPIST said about me drinking AGAIN (Mei 2019).

Anonim

Zondag heeft veel dingen gebracht. Het bracht de langverwachte kalmte na een drukke werkweek en de kans om te vertragen en bij te vullen. Kortom, het bracht rust. Het gaf me echter ook de tijd om twee artikelen te lezen die als pijnlijke duimen uit de stapel lagen.

Een artikel uit de New York Times, In New Book, Professor Sees 'Mania' in de VS, weergalmde thema's die ik in mijn werk als appartementstherapeut heb gezien in de afgelopen vier jaar. De dokter in kwestie, Dr. Peter Whybrow spreekt van "onze dwangmatige drang naar meer" en hoe "we onszelf ziek maken." Dr. Whybrow, de auteur van een nieuw boek, American Mania: When More Is Not Enough, heeft het niet alleen over enkelen van ons. Hij heeft het over ons allemaal ...

Net zoals we een obesitas-epidemie in ons lichaam ervaren en een rommelepidemie bij ons thuis, is iets groters uit balans. En hoewel we ons op korte termijn goed voelen, is er in ons land een diepe ontevredenheid ontstaan.

Het probleem is dat wij Amerikanen zijn opgegroeid om 'individualisme en nieuwheid te begunstigen', waardoor een samenleving is ontstaan ​​die onhoudbaar 'competitief, rusteloos en gedreven is om te slagen' en we zijn erin geslaagd. ' Maar we hebben iets heel belangrijks verloren. We hebben een enorme sociaaleconomische breuk gecreëerd, waarbij de rijken veel rijker zijn en mensen te druk zijn om van hun welvaart te genieten, terwijl we ook hebben verloren wat ons verbindt in een "sociale context". We zijn de bevrediging kwijt die ontstaat doordat we van elkaar houden als vrienden, buren en familie.

Dit heeft ons in recordaantallen angstig en depressief gemaakt.

Als ik in een woning werk, zie ik dit. Ik zie goede mensen die zich opnieuw willen verbinden met hun huis en alles waar het voor staat: heraansluiting met zichzelf, vrienden en familie. Ik zie mensen die te druk zijn om de tijd te vinden. Ik zie mensen die dingen niet loslaten om hun huis terug te krijgen. Ik zie mensen die depressief zijn en meer hulp nodig hebben. Ik zie gewone mensen die simpele dingen willen en die worstelen met het tij dat langs al onze deuren loopt.

Naast de krant kwam ons nieuwste Forbes Magazine ook dit weekend aan. Hier is het coververhaal: "Miljardairs - 's werelds rijkste mensen (131 nieuwe miljardairs dit jaar!)." Het was de perfecte illustratie van de hype en de realiteit waar Dr. Whybrow het over heeft (ps. Een van de nieuwe miljardairs is Martha.)

Een paar lezers hebben zich afgevraagd waar Appartementtherapie voor staat. Nou, hier is het: AT staat voor het opnieuw verbinden en genieten van je eigen huis .... hoe je het ook wilt doen. Het staat voor eenvoud en bescheidenheid, maar het staat ook voor een beetje decadentie. Het staat voor doe-het-zelf en werken met een krap budget, maar het staat ook voor het inhuren van mensen om je zo nu en dan te helpen en te spekken. AT staat voor het vinden van de balans tussen jou als individu en jij als één verbonden met vele, vele anderen om je heen.

Ten slotte staat AT voor niet alleen praten, maar er iets aan doen.

"Een hoogtij waste alle kleine vissen naar het strand waar ze naar adem hapten. Dus hier is deze kerel die elke vis ophaalt en terug in de zee gooit, en mijn vriend gaat naar deze kerel en zegt: 'Dit is een vruchteloze taak, het zal geen verschil maken. ' En de kerel pikt een vis op, gooit het in de zee en zegt: 'Aan deze doet het.' "

Verhaal verteld door Dr. Whybrow

MGR

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.