De kunst van het mixen van stijlen: 7 prachtig eclectische kamers die laten zien hoe het is gedaan

Zeitgeist Moving Forward [Full Movie][2011] (Juni- 2019).

Anonim

Vasthouden aan één stijl in je woonkamer is een manier om te versieren. Maar voor sommigen is de ideale manier om een ​​kamer te vullen een eclectische mix van meubels die bij elkaar passen om een ​​ruimte te creëren die helemaal uniek is. Hoe doe je zo'n prestatie, precies, zonder dat je kamers eruit zien als een puinhoop? Deze zeven kamers bevatten geheimen voor het succesvol ontwerpen van eclectische ruimtes - gebruik enkele om stijlen in je eigen huis te mixen.

Een focuspunt kan een eclectische mix focussen

Boven: een sterk brandpunt (hier, een architectonisch mooie zwarte open haard en witte bakstenen muur erachter) combineert met moderne, neutrale meubels zonder veel sierlijke details. De witte muren zijn een canvas waarmee heel veel verschillende kleuren en stijlen mooi samenkomen. Gespot op Design * Sponge.

Vetgedrukte kleuren in verschillende stijlen kunnen helpen om de look bij elkaar te houden

Een donkere cocon in de vorm van een muur kleurt deze hele woonkamer op Camille Styles, en hoewel er veel verschillende vormen en stijlen van meubels in het spel zijn (evenals hout en metaalafwerkingen), werkt de kamer dankzij een toewijding aan gedurfde kleuren en subtiele patroon.

Net als eenvoudige, subtiele tinten die in stijlen worden gecombineerd in een ontspannende kamer

Als je een subtiel, eenvoudig kleurenpalet instelt (in deze kamer door Christy Allen gespot op Desire to Inspire, het grijs en de tinten blauw vermengd met een lichte tot medium-bruine houttint), kun je een kamer hebben met meubilair dat zich richt op hedendaags comfort, maar ook mixen in een rustiek live-edge tafeldetail en een verrassend moderne acryltafel.

Het nabootsen van elementen helpt

Soms lijken kleuren en ontwerpelementen (zoals in deze kamer die we op Vtwonen zagen) soms op het kaartje voor het combineren van twee meubelstijlen die heel anders zijn. In de woonkamer zien we een comfortabele, moderne bank genesteld in de buurt van een metalen industriële stijl bijzettafel, maar de kleurrijke mengeling van tinten in de kussens is nagebootst door de kleurrijke bloembladen van de wilde bloemen ernaast.

Ga voor een gevoel

Door vast te houden aan een bepaald gevoel of gevoel in een ruimte, kun je veel speelruimte krijgen als het gaat om het kiezen van meubels uit een breed scala aan stijlen. In deze kamer op Domino is het meubelstuk casual, zijn de zithoogtes laag en voelt de hele kamer als een koele lounge.

Natuurlijke materialen hebben de kracht om stijlen te huwen

Onderschat nooit de kracht van elementen die aards en natuurlijk aanvoelen. In deze kamer van Vtwonen vullen een mix van moderne stoelen en een zware, rustieke houten eettafel elkaar aan dankzij hun aardse materialen.

Alles wit + minimaal zorgt voor een eclectisch canvas

Ik sluit deze post op een bijna volledig witte ruimte (van Bolig) om nogmaals te onderstrepen hoe veel wit kan fungeren als een groot, mooi canvas (zoals de eerste afbeelding van deze post). Hier zie je echter dat wanneer je een opzettelijk minimale ruimte creëert, je mix van elementen van verschillende stijlen belangrijke stukjes worden in een slim ingerichte kamer.

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën