De beste decoratietips voor lange of smalle kamers en gangen

DIY Room Decor! 10 DIY Room Decorating Ideas for Teenagers (DIY Wall Decor, Pillows, etc.) (Juli- 2019).

Anonim

Alison, Trevor en een baby in 600 vierkante voet

Is uw huis voorzien van een lange, smalle woonkamer, keuken, hal, slaapkamer of een andere ruimte? Er zijn enkele versiertrucs en -tips die echt kunnen helpen een lange en smalle ruimte in balans te houden en uw kamer visueler in balans te laten voelen (en comfortabeler om in te zijn). Probeer vandaag nog een of meer van deze tips.

Lange, smalle meubels

Het is niet dat je altijd de vorm of stijl van de kamer moet matchen die je hebt als je op zoek bent naar meubels. Maar met name lange en / of smalle kamers profiteren van meubels die qua vormvernauwing maar ook visueel aan de kenmerken van de ruimte voldoen. Lange lage banken, banken die niet te dik zijn en andere kleine tafels die meer lengte dan breedte hebben, passen echt goed in lange, smalle ruimtes.

Kleuren en patroon aan het uiteinde

Als het feit dat je kamer erg lang is op je zenuwen werkt, gebruik dan warme, donkere kleuren en drukke patronen op de muur helemaal aan het einde van je kamer. Dit zal ervoor zorgen dat de muur voelt alsof hij dichterbij is dan hij is, waardoor het gevoel dat je kamer erg lang is, vermindert. Alles wat te groot is, zoals kunst of accessoires, zal het oog doen verleiden om te denken dat de ver weg gelegen muur dichterbij is dan hij in werkelijkheid is.

Balans

Als je niet veel ruimte hebt om in een kamer mee te spelen, kom je misschien in de verleiding om al je visueel zware meubels aan één kant te plaatsen. En eigenlijk (vooral als je aan de tip hieronder werkt), is dat misschien je enige echte optie voor het regelen van meubels. Maar een smalle ruimte kan erg scheef aanvoelen, dus zelfs als u het grootste deel van uw meubilair aan de ene kant plaatst vanwege ruimtebeperkingen, probeer dan de ruimte te laten voelen en er visueel in evenwicht uit te zien door designelementen aan de andere kant te integreren de blik.

→ Designer Secrets to Great Rooms: het draait allemaal om balans

Besteed aandacht aan de verkeersstroom

Wanneer er niet veel ruimte is om te beginnen, moet u uw verkeersstroom zorgvuldig door de ruimte volgen. Laat meubels niet in de loopbrug uitsteken. En maak de loopbrug heel duidelijk. Overweeg af te wijken van 'verwacht' meubilair zoals een salontafel als het helpt om gemakkelijker door de kamer te komen. Of ga voor meerdere kleine tabellen en objecten die kunnen worden verplaatst om de flow te verbeteren op basis van hoe de kamer wordt gebruikt.

→ Leren gaan met de stroom (terwijl je je kamer een mooiere plek maakt om te zijn)

Wandmontage wanneer u geen plaats heeft voor meubilair

Vergeet niet dat dingen als planken en tafels aan de muur kunnen helpen om het vloeroppervlak te verkleinen, waardoor een smalle, kleine ruimte meer ruimte krijgt.

→ Small Space Secrets: verwissel uw boekenkasten voor wandgemonteerde stellingen

Goede verlichting

Dit is vooral belangrijk als je de bovenstaande elementen toepast op een gang; je wilt echt een smalle kamer of gang echt goed verlichten, niet alleen zodat je er veilig doorheen kunt reizen, maar het voelt ook niet als een spookachtige ruimte zonder duidelijk te definiëren randen of grenzen. Het aansteken van alle donkere hoeken zal de ruimte eigenlijk gezelliger doen voelen (en minder als een eindeloze hal van schaduwen).

→ Hoe een woonkamer op de juiste manier te verlichten