De beste manieren om een ​​lichte kamer te vervalsen (wanneer u niet genoeg Windows hebt)

Stickermaster - Laptopstickers, Fietsstickers en Tekststickers (April 2019).

Stickermaster - Laptopstickers, Fietsstickers en Tekststickers (April 2019).

Anonim

Fanis 'Scandinavian Modern Studio

Ik wou dat je een woonkamer, slaapkamer, keuken of een andere kamer had, overspoeld met natuurlijk licht ... maar je zit vast met een paar doffe ramen die gewoon niet werken? Er zijn decoratieve elementen die u aan uw huis kunt toevoegen, zodat u meer natuurlijk licht kunt neppen in uw donkere kamers; probeer een of meer om het gevoel van een kamer vol natuurlijk licht te faken.

Voordat u begint met de onderstaande ideeën → Maximaliseer zoveel natuurlijk licht als u heeft door uw ramen schoon te maken en, zo u kunt, alle buitenvegetatie die uw huis kan beschaduwen te verwijderen, bij te werken of aan te passen om te voorkomen dat er licht binnenkomt.

Werk met de architectuur die je hebt

Als je huurt, kan dit deel een beetje moeilijk zijn. Maar het uitgangspunt is dat je lichte verfkleuren zoals wit of lichtgrijs wilt gebruiken om muren en het plafond visueel te duwen (waardoor de ruimte groter wordt) en alle dramatische architectonische details in de rest van de kamer met dezelfde verfkleur te mengen, zodat niets voelt alsof het eruit steekt of te veel aandacht trekt. Wat dit zal doen, geeft je meteen een grote, blanco, helderder doos om vervolgens te beginnen met het maximaliseren van het natuurlijke licht dat je hebt of het te faken met andere ideeën.

Voeg glans toe aan horizontale oppervlakken

Hoewel je glans kunt toevoegen aan verticale oppervlakken zoals muren, zelfs met lichte kleuren die een beetje overweldigend kunnen zijn in kleine ruimtes. Een veiligere weddenschap voegt glans toe aan horizontale oppervlakken. Dit kan helpen om het licht dat je om je heen hebt te laten kaatsen, maar het kan ook de indruk wekken dat je meer licht in de kamer hebt dan alleen omdat het reflecterend van aard is.

Vasanti's Creative en Cosy Silverlake Home

Sla spiegels over, ga voor spiegelende oppervlakken

Je weet waarschijnlijk inmiddels dat het toevoegen van spiegels aan de muur tegenover het natuurlijke licht dat je hebt, zal helpen om meer licht toe te voegen. Maar ga nog verder als je echt heel veel natuurlijk licht wilt faken. Installeer een hele muur met spiegelpanelen om de hoeveelheid gereflecteerd natuurlijk licht te maximaliseren.

Laat decor het licht niet blokkeren dat je wel hebt

U wilt meubels aan de lage kant houden in de buurt van een van de vensters die u heeft; het blokkeren met hoge ruggen of hoge armen is gewoon niet geweldig als je worstelt met een donkere ruimte. Het blokkeert het licht dat je binnenkomt en werpt schaduwen over de rest van je ruimte, beide slechte ideeën als je probeert een illusie te creëren dat je veel meer licht hebt dan je eigenlijk hebt.

Houd schaduwen weg

Zelfs als het natuurlijke licht dat je wel hebt een beetje binnenkomt (zoals aan een kant), wil je voorkomen dat schaduwen zich ophopen in een bepaald gebied of hoek. Dit kan worden bereikt met kunstlicht (met name met lampen die meer lijken op de temperatuur van daglicht). Het op deze manier gebruiken van kunstlicht zal het natuurlijke licht dat je hebt versterken, waardoor het voelt alsof er meer van is.

Voeg grote (schaduwminnende) planten toe

Er zijn een paar grote planten die het niet erg vinden dat ze in de schaduw staan ​​waar ze wonen, maar hun aanwezigheid is levengevend en zorgt ervoor dat je kamer meer licht moet hebben dan het in werkelijkheid doet. Deze illusie kan ertoe bijdragen dat het lijkt alsof uw kamer meer natuurlijk licht heeft dan dat het doet.