Op de Campaign Trail: deze Throwback-zitstijl heeft onze aandacht

De Zender Obama Zwarte Pannenkoekenparade nu op VINYL! (Mei 2019).

Anonim

Campagne-achtige meubels zijn de laatste tijd veel opduiken op mijn Pinterest-feed. Het heeft waarschijnlijk iets te maken met de IKEA Rast campagne-kist die nooit zal sterven. Maar tegenwoordig lijkt de trend te zijn geëvolueerd en gaat nu minder over laden, nachtkastjes en bureaus en meer over stoelen.

Campagnestoelen werden gepopulariseerd tijdens het hoogtepunt van het Britse rijk, toen meubelbedrijven de opdracht kregen stevige, draagbare stukken te maken voor hoge officieren die op militaire campagnes reisden. Ontwerpen waren bedoeld om gemakkelijk te worden afgebroken en geassembleerd, en fijnere details, zoals messing en lederen banden, wezen niet alleen op de sociale status van de officiers, maar ook op de verfraaiing van deze functionele kisten, stoelen, krukken, bedden en meer. Tegenwoordig lopen campagnestoelen in de smaak, van de meer spartaanse antiek tot safari-chic reproducties (vergelijkbaar met de lederen foto's van de bovenstaande foto van Sköna Hem) en nieuwe moderne glamstijlen.

Het is duidelijk dat campagnestijlen in woonkamers werken omdat ze zijn gemaakt om te zitten. Je kunt een in een lege hoek plaatsen of een klein gesprekgebied creëren met twee tegenover elkaar. Tijdloos vintage leer werkt goed als een materiaal voor deze stoelen, vooral in combinatie met dun modern meubilair en een eclectisch tapijt zoals in deze kamer van Marie Claire Mason. Op de een of andere manier werkt het gewoon.

Natuurlijk zijn ze ook een opvallende keuze voor een eetkamerstoel. Het enige om in gedachten te houden is dat veel campagnestoelen, omdat ze vaak volledig opvouwbaar en / of handgemaakt zijn, behoorlijk duur kunnen zijn. Dus als je een grote tafel hebt, wordt dat een duurdere decoratieve verklaring dan bijvoorbeeld dat je er een in je slaapkamer plaatst of er een naar een bureau trekt. Met campagnestoelen heb je ook niet precies de schoonste regels. De vormen zijn mooi, maar soort van betrokken, dus het is het beste om de rest van de elementen in uw kamer vrij rustig te houden, zodat uw stoelen het woord kunnen voeren. Bijvoorbeeld, in de eetzaal van dit huis op Vogue Australië, is er niet een enorm aantal meubels, behalve de tafel en stoelen in deze ruimte en ook geen tapijt; alles draait om het silhouet van de zitplaatsen.

Daarover gesproken, campagnestoelen zijn een behoorlijk chique alternatief voor de standaard bureaustoelen die je bij Office Depot zou vinden. Natuurlijk helpt het als je opstelling een vintage geverfde kist bevat met een uitklapbare tafel zoals die hier is ontworpen door Sara Gilbane. Ik krijg dat specifieke alleen om het erop te wijzen dat je een van deze niet zomaar met eender welk bureau kunt koppelen. Iets zuinigs of antiek uitzien zou goed werken, terwijl een Parsons-tafel bijvoorbeeld raar kan zijn. Maar zeg nooit nooit.

Terug naar het slaapkameridee, waarom zou je een campagnestoel niet proberen in je slaapruimte? Technisch gezien weet ik zeker niet zeker of deze stoel daadwerkelijk in de bovenstaande slaapkamer van Weekday Carnival zit, maar hij is wel dichtbij genoeg om het idee te suggereren. Als u een aparte plek wilt opnemen voor lezen buiten het bed of als u uw spullen gewoon wilt laten vallen, hebben ze een heel unieke uitstraling, zelfs de reproducties. Iets om op te merken is dat ze over het algemeen vrij breed zijn, maar ze zouden dus meer visuele interesse creëren dan een gewone gestoffeerde stoel. En in een kleine slaapkamer of logeerkamer zou je het kunnen opvouwen als je het niet gebruikt.

Bedrijven die inspelen op de campagnetrend, maken nu ook barkrukversies. Ik ben dol op de mannelijke maar toch super chique uitstraling van deze natte bar door ontwerper Adam Hunter. Deze ontlasting is een beetje dichter bij de vorm van een stoel in de vorm van een stoel dan bij een campagne, maar je kunt in sommige gevallen zien waar het silhouet heengaat: in het rijk van de moderne glamour.

En natuurlijk zijn campagnevoeten ook gaande. Eerlijk gezegd is dit misschien wel de beste manier om je voeten nat te maken (pun intended) met de hele trend, alleen maar omdat ze betaalbaarder, gemakkelijker te bergen zijn en minder ruimte innemen. De campagnekruk in dit kleine zitgedeelte, te zien op Elle Decor, voegt zeker een leuke toets toe aan wat anders een benauwd vignet zou kunnen zijn.

Wil je de look krijgen? Hier zijn een handvol campagnestoelen (plus een paar krukken) om u op weg te helpen:

 1. Suzanne Kasler Campaign Chair bij Ballard Designs, $ 299
 2. BJÖRKSNÄS Director's Armchair bij IKEA, $ 98
 3. Safavieh SFV3501A Couture Kian-stoel in The Mine, $ 503
 4. BB Design Campaign Chair bij Houzz, $ 263
 5. Denim Campaign Chair bij Serena & Lily, $ 998
 6. Coyote-kruk bij HORNE, $ 165
 7. Atelier Legend Lounge Chair bij CB2, $ 599
 8. Safari Chair bij Etsy, $ 825
 9. Authentieke modellen-campagne Klapstoel bij Amazon, $ 297
 10. Hoofdstelleer Campaign Chair bij Inviting Home, $ 599
 11. Campaign Chair bij Overstock, $ 99
 12. Authentieke modellen houten statief kruk bij Aha, $ 91

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.