De ontwerpkunst die je moet beheersen: doorway-weergaven

17 DIYS TEGEN STRESS (April 2019).

17 DIYS TEGEN STRESS (April 2019).

Anonim

Janel & Jim combineren hun creatieve ideeën

Negentig procent van een goed ontworpen huis gaat helemaal over hoe je het ervaart. Het is zoals jij ooh en ahh als je door de ruimte loopt. Ik schrijf dat om het idee op te zetten dat het belangrijk is om na te denken over hoe je kamers eruit zien vanuit andere kamers. Je wilt er een punt van maken om het deel van een kamer dat je kunt zien vanuit het vista van een aangrenzende kamer of, kortom, een deuropening te bekijken.

Het uitzicht vanaf de ingang is belangrijk, maar het is niet de enige doorgangsweergave om te overwegen. Denk aan hoe slaapkamers eruit zien vanuit de gang of woonkamer als mensen naar binnen kijken (en omgekeerd), of hoe een eetkamer eruit ziet door de blik vanuit de andere delen van het huis.

Alexandra & Mike's Bright and Colourful Family Nest

Ik noemde het een "kunst" in de titel, want dat is het. Een kunst, geen wetenschap. Er is geen formule waarmee u ervoor kunt zorgen dat u echt overtuigende doorway-weergaven maakt, maar er zijn een paar dingen die kunnen helpen:

  • Zorg ervoor dat u een deel van een meubelstuk kunt zien. Er moet iets zijn dat uw gezichtslijn onderbreekt voordat het de achterwand raakt. Belangrijker in slaapkamers en woonruimtes dan, laten we zeggen, een gang.
  • Overweeg een kunstwerk op de muur tegenover de deur te plaatsen.
  • Als er een deurvizier is dat over meerdere kamers loopt, probeer dan een element van elke kamer in beeld te hebben, zoals meubels, een plant of een kleed.

Shena en George's voorheen verwoest, prachtig geborgen huis in New Orleans

Het meest waardevolle advies dat ik kan geven voor het maken van een prachtig vista-doorgang, is een foto maken. Loop door je huis terwijl je foto's maakt via verschillende deuropeningen en probeer te ontdekken hoe je het uitzicht kunt verbeteren en hoe jij en je gasten je huis ervaren.