Design Dictionary: wat is het verschil tussen een bank en een bank?

What I eat in a Week #5 - 'Gewoon' gezond eten // OPTIMAVITA (Juli- 2019).

Anonim

Jae & Devin's Labour of Love in Brooklyn

Hier bij appartementstherapie hebben we de neiging om 'bank' en 'bank' uitwisselbaar te gebruiken om naar de plek te verwijzen waar je vrienden kunt ontvangen of ploffen met een deken voor een Netflix-marathon. Maar betekenen de twee woorden eigenlijk hetzelfde? Waar komen ze vandaan? En wat zijn dan een bank en een loveseat?

divan

Oorsprong: het woord "bank" komt van het Franse werkwoord coucher , wat zich vertaalt naar "gaan liggen".

Onderscheid: Geen, echt, tussen een bank en een bank. Het enige verschil zit in de connotatie. Mensen hebben de neiging om het woord bank te verkiezen als ze het hebben over een onaangename, onaangename kamer. Een "bank" is een plek om te liggen en te ontbijten. Meestal drie of meer kussens.

Sofa

Oorsprong: het woord 'sofa' is ontstaan ​​uit het suffah, een Arabisch woord dat verwijst naar een houten of stenen bank.

Onderscheid: Nogmaals, het gaat hier om connotatie. De meeste mensen gebruiken een bank als ze zin hebben om te proberen, of proberen je meer in rekening te brengen in de showroom. Een 'bank' is meer een geschikte plaats om te zitten dan een ligstoel.

Een NPR-artikel van Linton Weeks genaamd 'De diepgewortelde betekenis van de Amerikaanse bank' bevat een geweldig citaat van Benjamin Parzybok, auteur van de roman Couch :

"De bank is het thrash-bare object in het midden van een goed gebruikte woonkamer, op wiens rug peuters straddle, waarvan de kussens tiener permanente armaturen geworden, en die aan het eind van de dag, nadat de kinderen in bed zijn, een stel kan zich ontspannen met een kort glas bourbon.

"Aan de andere kant zit een bank onder een versierd opgehangen schilderij en woont in een huis waar het verkeer langs komt. Het zou natuurlijk wit zijn of een andere kleur die smeekt om vlek. En de meeste mensen die in het huis wonen het zou een sofa worden verboden om er op een of ander moment op te gaan zitten. '

De creatieve oase van kunstenaar Robyn Rich

loveseat

Oorsprong: het is waar je zit als je verliefd bent. Het is een mini-bank bedoeld voor slechts twee personen om samen gezellig te zitten.

Onderscheid: het is veel korter dan een bank. Meestal twee kussens.

Een Portland-keuken van Jessica Helgerson

Canapé

Oorsprong: Het woord "bank" komt van het Oud-Engelse woord setl, dat werd gebruikt om lange banken met hoge ruggen en armen te beschrijven.

Onderscheid: een goede bank moet echt een hoge rug en armen hebben (zoals een extra brede stoel), maar mensen gebruiken het woord om alle gestoffeerde meubels met meerdere zitplaatsen te beschrijven, zo lijkt het. Hij is korter dan een bank en heeft soms een hogere zithoogte.

Eloïse & Jose's Filled-with-Kijiji-vindt Montreal Loft

sectionele

Oorsprong: Het is een bank, in secties.

Onderscheid: het is een bank, in secties. Meestal twee tot vier stukken die door elkaar passen en elkaar ontmoeten op een hoek of hoek (de "L" -vorm en de "U" -vorm).

→ Dit is wat uw bank over u zegt

Opnieuw bewerkt vanuit een bericht dat oorspronkelijk verscheen op 09.08.2015. - AH

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën