Designers on Design: David Bromstad

Anonim

Het is geen verrassing dat de show van David Bromstad op HGTV Color Splash wordt genoemd. De slungelige ontwerper heeft een openhartige, boeiende manier die zelfs de felgele accenten overtreft in de lobby van het bedrijfsappartementengebouw dat dienst doet als zijn tijdelijke huis terwijl de show aan het filmen is.

Waar kijk je naar inspiratie?

Ik kijk graag naar hotels. Hoewel ik thuisontwerp doe, is commercieel ontwerp mijn passie. Je kunt zoveel meer dramatische dingen doen met commercieel ontwerp. Maar ik hou ook van inspiratie te halen uit restaurants en bars. Mensen worden zo geïnspireerd door de hele tijd in de openbare ruimte te zijn. Dat is het uitgangspunt van Color Splash in Miami : inspiratie opdoen van al die fantastische hotels, restaurants, bars en alles wat er is en het bij u thuis brengen. Dus ik zou zeggen dat hotels waarschijnlijk mijn belangrijkste inspiratiebron zijn, maar ik kijk letterlijk naar alles. Ik kan iets vinden dat ik leuk vind in elke ruimte, zelfs als het niet zo geweldig is. Dan is de natuur enorm en is mode belangrijk. Ik kijk ook naar wat andere ontwerpers doen. Ik kijk naar de Europese tijdschriften, ik kijk naar de Australische tijdschriften, de Fransen en de Italianen. Ik hou van ze omdat ze een ander perspectief hebben. De Europeanen hebben een zeer minimale manier van leven omdat alles, althans in de steden, net zo veel kleiner is. Bij Amerikanen gaat het om dubbele koelkasten en huizen met grote ruimtes en grote bedden! Om daar een queensize bed te vinden is onmogelijk. Iedereen slaapt op twin-size bedden. Het is krankzinnig.

Wanneer zoek je een kamer binnen, wat is het eerste waar je naar op zoek bent?

Ik heb twee heel verschillende manieren van kijken. Wanneer ik een ruimte binnenloop die ik weet, ben ik aan het ontwerpen, ik heb mijn ontwerp in de gaten, wat is hier aan de hand, wat is er mis, en ik probeer te achterhalen wat er gebeurt. Maar als ik het huis van een vriend binnenloop of ik ga naar een feestje, probeer ik het uit te zetten. Maar ik zou willen zeggen dat het eerste wat ik doe, is kijken naar de lay-out en het eerste wat ik doe om een ​​kamer te ontwerpen, is door architectuur binnen te halen. Ik neem alles weg en dan kijk ik naar een plattegrond en ik een ruimteplan. Ik kijk naar de foto's en ik denk: hoe kunnen we hier echt unieke architectuur brengen?, of dat nu kroonlijsten zijn of iets op het plafond of kolommen. Iets om een ​​gevoel van eigenwaarde naar de ruimte te brengen. Dus dat is waarschijnlijk het eerste waar ik naar kijk in huis: de architectuur. Ik denk: wat voor soort architectuur zouden we erin kunnen plaatsen om de ruimte echt te verbeteren en het er fantastischer en duurder uit te laten zien?

Welk element denk je dat elke kamer zou moeten hebben?

Ik denk dat elke kamer een kunstwerk nodig heeft. Ik denk dat het het een persoonlijkheid geeft. ik denk dat het veel vertelt over de huiseigenaar. Het vertelt veel over wie je bent en wat je wilt voelen voor de kamer. Je zou een heel traditionele ruimte kunnen hebben, maar dan een heel modern kunstwerk dat een hele laag onthult wie je bent. Dat vind ik leuk. Kunst vertelt een verhaal.

Wat is je pet van je ontwerp?

Te kleine tapijten. Dat maakt me gek. En de voorkant van de bank zou op het tapijt moeten gaan. Ik hou van een tapijt dat dingen aanraakt en ik hou van een tapijt dat zelfs verder gaat dan het meubilair. Het geeft gewoon een gevoel van comfort. Ik begrijp niet waarom mensen bang zijn voor echt grote tapijten; het bespaart je vloeren als je echt mooie vloeren hebt en het brengt textuur. Ik weet dat houten vloeren begeerd zijn en ze zijn geweldig, maar het is lastig om ze schoon te houden. Ik heb zwarte vloeren en ik zal nooit meer zwarte vloeren hebben. Ik had witte vloeren in mijn oude huis en ze waren een briesje om schoon te houden. Zwarte vloeren tonen elk stuk stof, elk hondenhaar. Nog een van mijn huisdieren is het bij elkaar passen van meubelstukken: wanneer mensen de bijpassende set kopen. De bijpassende bank met de bijpassende loveseat met de bijpassende stoel met de poef.

Maar je zou in orde zijn met twee stoelen die overeenkomen?

Ik ben dol op twee stoelen die passen en ik vind meubelsets niet erg, zolang je de set niet koopt. Koop de bank en koop stoelen van een andere set. En niet alle leer, niet alle stoffen. Heb variëteit. Dat is wat een kamer duurder maakt, ook al kost het u niet meer. Ik denk dat dat een fout is van meubelwinkels. Ik begrijp waarom ze het doen, om het voor mensen gemakkelijker te maken, maar waarom zou je geen kamer opzetten die eclectisch is? Omdat dat nu de stijl is. Iedereen houdt van eclectisch. Iedereen houdt van verzamelde looks.

Welk ontwerpelement maakt u het meest schuldig om terug te vallen?

Ik heb er twee. De ene is het plaatsen van een dierenkop in een kamer, zoals een faux-taxidermie. Het geeft een gevoel van eigenzinnigheid en iets onverwachts. Het andere waar ik altijd op terugval: als ik het moeilijk vind om het perfecte vloerkleed te vinden, ga ik naar een grijze of creme shag, zoals die van West Elm. Nubby. Weefsel. Dat is waarschijnlijk mijn schuldige plezier. Maar ze werken altijd. Ze brengen veel comfort in de ruimte.

Wat ga je kleuren?

Grijs. Het is een mooie kleur, het is eenvoudig. Het is schoon. Het gaat met alles, er is niet één kleur die er niet bij hoort. Neutralen gaat ermee gepaard. Heldere kleur. Gewaagde kleur. Zachte kleuren horen bij grijs. Verschillende grijstinten. Dus grijs is mijn go-to-kleur.

Wat speelt er nu in je huis?

Er zijn twee verschillende aspecten van het spelen van muziek in mijn huis. Of het is housemuziek, wanneer ik gemotiveerd en creatief wil zijn, of, als ik mijn houding een beetje wil ontspannen, dan trek ik Adele aan, 21, en werk het uit. Ik hou van haar muziek. Haar stem is inspirerend.

Wie is je favoriete ontwerper? Kleding of thuis?

Mijn favoriete kledingontwerper is Dolce en Gabbana. D & G. Mijn favoriete interieurontwerper is Phillippe Stark. Hij is waarschijnlijk nu passe, maar ik hou nog steeds van zijn werk. Hij heeft mijn hele huis geïnspireerd. Hij is heel elegant, maar er is altijd een gevoel voor humor, en een ding dat ik graag in een kamer binnenbreng, is een gevoel voor humor en eigenzinnigheid. Ik probeerde mijn partner te overtuigen, dus nam ik Jeff mee naar de Icon in Miami die hij had gedaan. Ik wilde hem daarheen brengen en hem naar deze stijl brengen die ik wilde binnenbrengen omdat hij zei Nee, nee, nee . Alles wat hij wilde was hedendaags: groot en zwart en dik en grijs en dat is het. Ik ben gefrustreerd. Ik was op een moment dat ik design aan het leren was en mijn vaardigheden aan het verbeteren was en ik wil dat gevoel van smaak naar de ruimte brengen omdat ik het gefotografeerd wil hebben. Hij debatteert: Nee, geen kans . Dus ik bracht hem naar de openbare ruimten van de Icon en hij zegt dat dit zo cool is en precies daar had ik hem. Dus Phillipe Stark hielp me met het ontwerpen van mijn huis - letterlijk - en overtuigde mijn vriend om me te laten doen wat ik wilde.

Hoe zou je het merk omschrijven?

Maak het fel of maak je geen zorgen! Ga groot, ga vet! Maak het leuk, maak het opwindend, maak het visueel stimulerend en doe het gewoon fantastisch. Het moet voor iedereen spannend zijn!

Welk kunstwerk wilt u het liefst in de wereld bezitten?

Ik worstelde met deze vraag omdat ik als kunstenaar bijna alles kan nabootsen, van Renoir tot Degas tot Picasso. Ik heb wat vaardigheden! Ik ging naar de kunstacademie. Je weet dat dit mijn ding is, dus als ik met een kunstwerk wil leven, zal het iets bijzonders moeten zijn. Het is dus zeker geen schilderij, dus ging ik naar mijn volgende favoriete ding en dat is glas, dus Chihuly. Hij zette me op glas en opnieuw, net als Phillippe Stark, waarschijnlijk passe, maar altijd nog steeds relevant. En dat is het ding. Die twee ontwerpers, Stark en Chihuly, zijn de twee ontwerpers die de opwindende kracht hebben meegebracht die ik nooit eerder in dat medium of in die stijl had gehad, en het bracht een echt zelfgevoel voor me met zich mee en ik ontdekte wie ik was als ontwerper door van hen te leren en er door geïnspireerd te worden. Als ik het tot een enkel stuk van Chihuly moest beperken, dan is het zijn Brug van Glas. Het is geweldig. het is gewoon zoveel kleur en ik vind het leuk dat het kunst is, maar het is aan het plafond. Het is onconventioneel. Ik denk dat onconventionele kunst voor mij het leukst is. En het plafond is voor mij een van die muren die je moet aanpakken. Ik bedoel, als je langer bent dan een plafond van 8 voet, schilder het dan! Schilder het leuk, schilder het een geweldige kleur. Alsof een van mijn favoriete afleveringen [van Color Splash ] twee afleveringen geleden was. Het werd geïnspireerd door de parkeergarage in Miami Beach en het had gewelfde plafonds van 10 tot 14 voet hoog en ik schilderde het plafond zwart. Ik hou er gewoon van. Het maakt het gezellig en warm en het is fantastisch. Ik bedoel, ik smeek mijn vriend om het plafond in onze roze kamer te schilderen. omdat het gewoon zou gloeien. Ik houd van Roze. het is waarschijnlijk een van mijn favoriete kleuren en het is net onder gebruikt in mijn huis. Ik ben net roze halen!

Het vinden van de juiste roze is moeilijk! Of ze gaan naar Pepto Bismol of ze zijn kindachtig of ze zijn een beetje raar en vaag pornografisch.

Er zijn een paar tinten roze die echt geweldig zijn, maar het moet perfect zijn en het moet worden gecombineerd met een aantal vrij neutrale stukken zoals wit en zwart en grijs om de opwinding van de roze tint te versterken. Het is absoluut een moeilijke kleur. (Volledige openbaarmaking: David werkt samen met Sherwin-Williams. Voor roze in zijn rij suggereert hij lichtvoetig roze, Exuberant roze is een goed accentroze) . Geel is weer zo'n moeilijke kleur. Ik zou nooit een kamer geel schilderen, alleen omdat het zo'n gekke kleur is, maar het is een van mijn favoriete kleuren. In accenten vind ik het geweldig. Ik hou van de levendige kleuren. maar ik houd ook van de kalme. Ik ben een kleurenfanaat. Er is niet één kleur waar ik niet van hou. De meeste mensen zijn volledig bang voor kleur. Ik denk dat dit de reden is waarom mensen mijn show leuk vinden, omdat ik ze laat zien hoe je echt gedurfde kleuren kunt gebruiken, als de huiseigenaren dat toestaan, en laat het nog steeds gezinsvriendelijk en dagelijks bruikbaar zijn. Dat is voor mij zo leuk. Wanneer je muren begint te schilderen, kalkgroen en Fushia, zijn mensen geschokt, wat ben je in vredesnaam aan het doen? en ik zeg, kijk maar! Ik denk dat veel mensen - en ik ben er zelf schuldig aan geweest - een kamer een kleur geven en ze hebben er onmiddellijk spijt van, dit is helemaal verkeerd! . Maar je moet wachten. Je moet je kamer een laag aanbrengen. Je moet de kunst opzetten en je moet de spiegels oprichten, de banken erin, je moet de verlichting erin steken of wat voor soort structuren je ook binnenstapt en dan wordt de kleur plots een achtergrond. Je merkt het niet eens meer omdat het niet het brandpunt is.

Wat is de grootste les die je hebt geleerd toen je nu begon?

Ga gewoon met je eerste instincten. Altijd. Laat het nooit raden. Ik heb dat via Design Star geleerd. Omdat ik daar geen tijd had om mezelf te raden. Ik bracht dat naar Color Splash . We hebben geen tijd voor second guesses! Als we dingen daadwerkelijk ordenen, moeten we met ons eerste instinct gaan en het uitwerken. Blijf dus trouw aan jezelf, want als je eenmaal begint met jezelf te raden, dan begin je met derde te raden en vierde te raden. Het is net leven!

Als je geen binnenhuisarchitect zou kunnen zijn, wat zou je dan zijn?

Ik zou een kunstenaar zijn. Ik zou teruggaan naar wat ik was voordat ik interieurontwerper werd. Ik hou van schilderen. Ik ben dol op het doen van installaties. Ik hou van bouwen. Of ik zou iets in conditie doen. Ik geniet altijd van fitness en training en dat soort dingen. Maar omdat ik creatief ben, vooral op de schaal, doe ik het nu: ik doe kunst, ik ontwerp, ik ben bezig met productontwikkeling. Het is zo leuk om elk aspect van een kamer te omvatten, op maat ontworpen meubels, alles. Dat is voor mij als drugs. Creatief zijn is leuk. Ik hou ervan. Hou ervan!

Klik hier voor meer informatie over David.

Catch David's nieuwste show, White Room Challenge, gaat morgen om 21.00 uur in première op Hgtv. Geïnspireerd door ieders favoriete aflevering van Design Star concurreren vier opkomende ontwerpers om de meest originele ruimte te creëren met behulp van een verscheidenheid aan uitdagende materialen. HGTV's Jamie Durie leidt het jurypanel.

MEER ONTWERPERS OVER ONTWERP:
• Jeff Andrews

(Afbeelding: Vikram Pathak)