A DIY Goes Awry Story: Open de verzegelde open haard

Anonim

Soms loont het om gedurfd te zijn en risico's te nemen bij thuisprojecten - je verbetert het uiterlijk van je huis, bespaart wat geld en zelfs wat plezier! Maar wat is de andere kant van de medaille? Ramp, natuurlijk! Soms kunnen de best voorbereide plannen voor een ogenschijnlijk eenvoudig project rond het huis vlak voor je ogen imploderen ...

Eén van (ja, ik zei een van, er zijn er nog meer geweest!) Mijn ergste mislukkingen van het project was het idee om de gietijzeren deur te verwijderen die onze open haard dichtgooide. Ik wist dat de schoorsteen was afgesloten van de top; toen de vorige eigenaars een nieuw dak installeerden, sneden ze de bovenkant van de schoorsteen af ​​en dekten ze eroverheen. Ik wist dat het geen functionele open haard zou zijn, maar ik wilde op zijn minst een decoratieve open haard hebben, met de oude stenen en stenen van de oorspronkelijke gevel (ons huis werd gebouwd in 1910.) Dat, en het gietijzeren gedrocht dat werd geplugd de open haard was behoorlijk lelijk!

Zo zag het project er in mijn hoofd uit: open het gietijzeren rooster en wrik het van de steen. Gebruik een winkelvijver om de open haard weg te vegen en de stenen en stenen met een borstel te schrobben. Geniet van mijn nieuwe open haard; stapel eventueel enkele berkenblokken in de opening, of vul het met een schattig display met witte twinkellichten.

Zo is het project echt gebeurd: open het gietijzeren rooster en kijk toe terwijl roet en stof uit de opening op mijn voeten glijden. Beslis om verder te gaan. Ga voorbij het punt van geen terugkeer, trek het rooster helemaal uit. Vindt dat de openhaard is geblokkeerd met bakstenen en stapels roet en as.

Bedek alle meubels in de kamer. Dit wordt lelijk.

Verwijder voorzichtig alle baksteen en roet en as, steen voor steen en stofblik - vol met stofblik vol. Vind dat de schoorsteen ook vol bakstenen is, helemaal boven in de schoorsteen, als een gigantisch, stoffig spelletje pick-upsticks.

Zet een bezem in de schoorsteen om te proberen de stenen los te maken. Ontwijk de weg van een baksteenlawine. Herhaling. Herhaling. Herhaal, tot er geen stenen meer op mijn hoofd vallen. Veiligheidsdisclaimer: ik onderschrijf of beveel deze methode niet aan!

Ga dan naar het gedeelte over het simpelweg stofzuigen van de ruimte en het schrobben van de stenen, en genieten van mijn open haard - ongeveer 10 uur, veel roet, zweet en blauwe plekken later. Hier is een foto van de voltooide open haard in onze eetkamer - excuseer alstublieft de pompoenen; het was oktober!

Dus dat is mijn verhaal - wat is de jouwe? Heb je ooit een project gehad dat niet helemaal volgens plan was? Heb je een resolutie gevonden?

MEER DIY PRATEN OP APPARTEMENTTHERAPIE:
• The Projectpocalypse: Hoe maak je een doe-het-zelframp schoon
• Heeft je huis doe-het-zelf dingen die je niet had gedaan?
• DIY-dilemma: wanneer Home-projecten mislukken

(Afbeeldingen: Sarah Dobbins)

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën