Mis het niet: Erica Tanov's nieuwe kleding & thuiscollab met Emily Payne

Efteling vlog Negen Pleinen Festijn 2018 met Erica. ? (April 2019).

Efteling vlog Negen Pleinen Festijn 2018 met Erica. ? (April 2019).

Anonim

Na hun eerste succesvolle samenwerking in 2013 zijn Erica Tanov en de Bay Area-kunstenaar Emily Payne (en al lang vriend van Apartment Therapy) weer terug. Met gloednieuw werk op de muren van Tanov's Berkeley-winkel afgelopen nacht (zie hierboven) lanceerden ze een nieuwe kleding- en wooncollectie geïnspireerd door het werk, met collages gemaakt van oude boekomslagen, boekenborden en gouache en grafiet.

"Zoals alle dingen die leven, zijn de verouderde boeken waarmee ik werk in een voortdurende staat van verval en ontbinding. Door te kiezen om met vervallen boeken te werken, dramatiseer en markeer ik het natuurlijke proces van verval evenals de regeneratie die dit creatieve proces vertegenwoordigt. "

Emily Payne

Voor het volledige verhaal, zie het persbericht hieronder. Je kunt het werk tot oktober zien in Erica Tanov en ga naar haar website en winkels in Berkeley en Larkspur om de volledige collectie te bekijken.


Designer Erica Tanov en Berkeley Artist Emily Payne Collaborate, Launching a

Nieuwe kleding en herfstcollectie

Kunstenaar vindt inspiratie van afgedankte, gebruikte boeken

(Berkeley, Californië - 2015) Dit najaar worden afgedankte, gebruikte boeken het vertrekpunt voor de nieuwste collectie kleding en lifestyle-ontwerper Erica Tanov, een spannende samenwerking met kunstenaar Emily Payne. Na hun vorige samenwerking in 2013, heeft het paar opnieuw een team gevormd om nieuwe interpretaties van Payne's kunstwerken te verkennen. Een tentoonstelling van het originele kunstwerk naast de nieuwe collectie zal worden onthuld tijdens een openingsreceptie op 11 september in de Erica Tanov Berkeley-winkel . Bezoekers kunnen dezelfde avond, tot november, de tentoonstelling met originele kunstwerken en giclée-afdrukken, evenals de collectie kleding en huishoudelijke artikelen kopen.

De kern van de samenwerking bestaat uit stoffenontwerpen die zijn geïnspireerd op de collages van Payne. De collectie is gebaseerd op drie originele kunstwerken, elk een collage met delen van oude boekomslagen en boekenborden, evenals gouacheverf en grafiet. De patronen en kleuren zijn ontworpen om als een verzameling samen te werken en elke combinatie van stof, patroon of kleur te mengen.

Mensen die van patronen en kleuren houden, maar patroon vinden dat angstaanjagend of tijdrovend is, zullen inspiratie vinden in de nieuwe collectie. De magie in het typerende patroonwerk van Tanov is een uitgebreid proces, waarbij een goed opgeleid oog en de vaardigheid van een kunstenaar nodig zijn om het prachtig af te ronden. Het resultaat levert de meeste klanten het beenwerk op, een triomf, waarmee klanten patronen en kleuren gemakkelijk, met vertrouwen en passie naast elkaar kunnen plaatsen.

De samenwerking was diep meeslepend, te beginnen met de kunstenaar en ontwerper die een algehele beoordeling van de nieuwste originele kunstwerken van Payne, het selecteren van werk dat goed zou vertalen in stof. Een betrokken proces van kopiëren, knippen en tapen volgde, omdat ze samenwerkten om herhalingspatronen te creëren, te experimenteren met richting en schaal van illustraties.

Op het front van de kleur werd de kleuring dienovereenkomstig aangepast om te zorgen dat de patronen harmonieus als een verzameling samenwerkten. De laatste stap, de herhalingspatronen, werd naar de textielprinters gestuurd om ze in zijde en katoen om te zetten. Dromerige jurken, blouses, kussenslopen, dekbedden, jassen en jasvoeringen werden dus gevormd uit de bedrukte stoffen.

Bij het zelf maken van de collages demonteerde Payne de delen van oude boeken en sneed en monteerde de rechthoekige boekenborden opnieuw tot een 'canvas'. Vervolgens legde ze lagen boekomslagen, gouache-verf en grafiet aan elkaar om de uiteindelijke collages te maken. Bij het zelf maken van de collages demonteerde Payne de delen van oude boeken en sneed en monteerde de rechthoekige boekenborden opnieuw om een ​​'canvas' te vormen. Vervolgens legde ze lagen boekomslagen, gouache-verf en grafiet aan elkaar om de uiteindelijke collages te maken.

"Ik werk graag aan deze samenwerking met Erica omdat het artwork, waar het gaat om het transformeren van een materiaal, boeken, naar een andere collage, opnieuw wordt getransformeerd, van collage tot stof, " zegt Emily Payne.

"Zoals alle dingen die leven, zijn de verouderde boeken waarmee ik werk in een voortdurende staat van verval en ontbinding. Door te kiezen om met vervallen boeken te werken, dramatiseer en markeer ik het natuurlijke proces van verval evenals de regeneratie die dit creatieve proces vertegenwoordigt, "zegt Emily Payne.

Na haar studie Engelse literatuur op de universiteit te hebben verdiept, verdiepte ze haar relatie met boeken door een cursus boeken maken te volgen en de fysieke constructie van boeken te leren. Ze volgde vervolgens een Master of Fine Arts-graad in de grafiek en de boekkunst, met de nadruk op het sculpturale aspect van het maken van boeken zo veel als de literaire.

Door de jaren heen is haar werk meer en meer sculpturaal geworden naarmate haar focus verschoof van het maken van kunstenaarsboeken naar het verwijderen van afgedankte en gebruikte boeken. Ze vindt haar boeken vaak in afvalcontainers of op de aflegstapel in lokale bibliotheken. Nu wordt Payne bekend in haar lokale gemeenschap als een gebruikte en gebroken boekenrepository. Ze recycleert deze boeken, die vroeger voornamelijk als containers voor woorden fungeerden en transformeerde ze in kunstwerken. Elk onderdeel van de boekconstructie is waardevol bij het maken van het kunstwerk van Payne.

Terwijl collages van boeken momenteel een groot deel van Payne's werk uitmaken, is tekenen de kern van al haar werk. Ze vindt het bijvoorbeeld leuk om driedimensionaal met draad te "tekenen" om draadsculpturen of "tekeningen in de ruimte" te maken. Ongeacht welke materialen ze gebruikt, haar werken zijn een destillatie van objecten, vormen en afbeeldingen tot hun basisessentie. Ze reduceert en vereenvoudigt informatie in haar kunstwerk en onderzoekt de manieren waarop deze elementaire objecten zich verhouden tot en verbeteren van hun omgeving.

Over Emily Payne : Emily Payne groeide op in Mill Valley, Californië en Amherst, Massachusetts. Ze ontving haar BA van Oberlin College in Ohio en haar MFA in Book Arts and Printmaking van de San Francisco State University. Haar werk is te zien in de Seager Gray Gallery in Mill Valley, de SFMOMA Artist Gallery in San Francisco, het Kala Art Institute, The Gardener en de Cecile Moochnek Gallery in Berkeley.

Over Erica Tanov : Erica Tanov, geboren en getogen in de San Francisco Bay Area, is een ontwerper die schoonheid zoekt in alle vormen. Werken met de beste weelderige stoffen, omarmen zorgvuldige bouw en subtiele detaillering, maar toch altijd aangetrokken tot rauwe, natuurlijke schoonheid, beide Tanov's kleding en homeware collecties ademen een ontspannen, geleefde grandeur. De collecties tonen haar visie van het samenbrengen van ingetogen luxe en glamour met gemak en comfort. Hoewel het grootste deel van haar kledingcollectie in San Francisco wordt gemaakt, werkt ze ook met traditionele ambachtslieden over de hele wereld om hun unieke technieken en ambachten in leven te houden.

Na haar studie aan de Parsons School of Design in New York en vervolgens voor ontwerper Rebecca Moses, lanceerde Erica in 1999 haar gelijknamige kledinglabel en keerde vervolgens in 1994 terug naar de Bay Area om haar eerste winkel te openen. Tegenwoordig zijn er twee Erica Tanov-winkels: Berkeley en Marin, die zowel haar kleding als haar groeiende huishoudartikelencollectie dragen. Haar huis, winkels en designstudio zijn opgenomen in verschillende boeken, blogs en tijdschriften, waaronder Elle Decoration UK, Martha Stewart Living, Anthology, 7x7, Remodelista, "Undecorate" (Clarkson / Potter), "Bringing Nature Home" (Rizzoli) en "The New Bohemians" door Justina Blakeney (Abrams).

Vorige Emily Payne Collabs:

  • Beddengoedcollectie door Emily Payne bij Erica Tanov - 2013
  • Beweeg door Emily Payne in Erica Tanov - 2009
  • Emily Payne @ Cecile Moochneck - 2008