Davide Berruto van Environment Furniture over groen design

Anonim

Als het gaat om het herdenken van grondstoffen, is Environment Furniture CEO Davide Berruto meer experimenteel dan de meesten. Hij heeft manieren gevonden om meubels te maken van wat andere mensen als afval zien - van Braziliaans perobahout (teruggewonnen van gesloopte fabrieken en schuren) tot vintage militaire kindertenten. We gingen met Davide zitten om meer te weten te komen over de ontwerpprocessen van de omgeving, hun nieuwe collecties en hun plannen voor de toekomst.

Wat is de filosofie van Environment Furniture als het om materialen gaat?

Op het gebied van grondstoffen proberen we ofwel geregenereerd ofwel gecertificeerd hout te gebruiken - minstens 90 procent. Een deel van wat we doen is het creëren van supply chains die complex en uniek zijn. Het is erg belangrijk voor een product om een ​​verhaal achter te hebben.

Tweede Wereldoorlog Shelter Half

Onze gestoffeerde stukken maken bijvoorbeeld gebruik van katoenen canvas dat afkomstig is van militaire tenten. Ze worden 'shelterhelften' genoemd - ze worden sinds de burgeroorlog in Amerika gebruikt. Het is een kleine tweepersoonstent die uit twee helften bestaat: elke soldaat draagt ​​de helft van de tent en knipt de twee helften samen om de schuilplaats te creëren. Van rond de jaren 1950 tot de jaren 70, het Amerikaanse leger maakte deze tenten van 100 procent katoen canvas.

We kopen de katoen-ones op en herbestemmen ze in onze bekleding. Er zijn geen kunstmatige behandelingen gebruikt. Ten eerste ontwikkelt het canvas zijn patina eenvoudig door te worden gebruikt in de zon, de regen en het weer. Dan belandt het in een keten van militaire surplusverkopers.

Safia Sectional, gemaakt met teruggewonnen legertentbekleding

De tenten in stoffering maken is een lang productieproces. We selecteren het beste deel van het canvas op basis van kleur en slijtage. We wassen het. Vervolgens gebruiken we plantaardige kleurstoffen om de kleuren zwart en houtskool te krijgen. Het snijden is ook een ingewikkeld proces - we moeten naden, vlakken en hardware doorknippen om de juiste stofbout te krijgen.

Elk stuk is uniek - de kleurstof neemt elke keer op een iets andere manier mee naar de stof. Het is als een oude spijkerbroek - een beetje onregelmatig, maar sterk. Het houdt heel goed stand, en het is geweldig voor kinderen of huisdieren. Het is een erg zware stof.

Is het een uitdaging om met groene en geregenereerde materialen te werken die misschien niet zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn als meer conventionele?

In eerste instantie dachten we dat we, om zo duurzaam mogelijk te zijn, te maken hadden met bepaalde beperkingen en beperkingen. In de loop van de tijd is dat denkproces veranderd. Het is geen nadeel; het is een voordeel - het heeft ons geholpen om out of the box te denken. We doen niet wat iedereen doet, en het geeft ons dat extra duwtje dat we nodig hebben om onszelf te onderscheiden.

Spoetnik-krukje van Frederic Frety, gemaakt van gecertificeerd eiken, $ 475

Een deel van de uitdaging aan de aanbodzijde is timing en kwantiteit. Wanneer u werkt met teruggewonnen stoffen, heeft u soms te maken met een beperkt aanbod, dus in dergelijke gevallen doen we beperkte oplagen.

Waar zijn andere materialen waar je recent mee hebt gewerkt?

Op dit moment experimenteren we met hennep. Hennep is geweldig voor gebruik buitenshuis, omdat het van nature antibacterieel is. Dus we werken aan een verzameling accessoires - inclusief stranddekens, spreien en sjaals - gemaakt van 100 procent hennep.

Grace Table Lamp van Jean-Marie Massuad, gemaakt van recyclebaar Tyvek, $ 500

Wat is er nog meer nieuws met Environment Furniture?

We hebben afgelopen april onze nieuwste showroom in Milaan geopend. Het is open voor het publiek, maar het is ook een verkoopkantoor voor onze Europese dealers. Tot nu toe zijn we gecentreerd in Noord-Amerika, maar we breiden momenteel uit naar Europa en Azië.

De meubelbeurs in Milaan was echt inspirerend voor ons. Op deze shows kun je jonge ontwerpers en nieuwe trends vinden die je nergens anders ziet - je komt heel energiek weg.

Captain's Chair van Environment, $ 345 - $ 395

Kun je een voorbeeld geven van een jonge ontwerper die je tijdens een show hebt ontdekt?

Bij Salone in Milaan ontmoette ik bijvoorbeeld een groep genaamd Outofstock - de naam komt uit Stockholm, waar ze elkaar ontmoetten, maar ze zijn gebaseerd op Singapore en Barcelona. Ze zijn een collectief van jonge ontwerpers en we werken met hen samen op een krukje, een eettafel en een armatuur - allemaal gemaakt van teruggewonnen hout.

Boya Lamps van Outofstock, $ 160

Doe je veel in huis, of werk je voornamelijk met externe bedrijven?

Ons ontwerpproces varieert. Soms begint het met een materiaal; soms begint het met een verzoek van een klant. Mensen komen vaak naar ons met ideeën voor producten en materialen. Zo kwam een ​​klein bedrijf in Italië bij ons met vijfentwintig patenten voor uniek gebruik van kurk, en we bekijken de mogelijkheid om met hen samen te werken aan een collectie.

Biscuit Krukken door Outofstock, $ 200

We zetten ook onze verzameling huismerkproducten voort met Crate and Barrel. We werken al acht of negen jaar met hen samen - ontwerpen collecties zoals Paloma en Siguron - en we werken nauw met hen samen om hun prijzen en hun esthetiek te bereiken.

We proberen onze producten toegankelijk te maken - we zijn niet super high-end of super goedkoop; we zijn in het midden. De meeste van onze bedden liggen tussen $ 1.000 en $ 1.500. Ons duurste bed is $ 4000.

Wat zijn je toekomstplannen voor Environment Furniture?

We willen de voorwaarden van ons geografische bereik en in termen van ons assortiment uitbreiden. We willen ons hier ook richten op meer lokale productie in de VS.

Bedankt, Davide!

Environment Furniture heeft momenteel vijf showrooms wereldwijd: Los Angeles, New York City, Atlanta, Orange County en Milaan. Hun New Yorkse showroom bevindt zich op 876 Broadway en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 19:00 uur, op zondag van 11:00 tot 18:00 uur, ph 212-780-0051.

Afbeeldingen: Foto van Davide Berruto door Nick Maggio, Alle andere foto's met dank aan Environment Furniture

Populaire Categorieën