De fix voor Slow Wifi

Want faster wifi? Here are 5 weirdly easy tips. (Juli- 2019).

Anonim

Het centrum van het digitale universum van uw huis is uw draadloze router. Niet de meest sexy gadget in je huis, maar man, het is niet leuk als het niet werkt (of pijnlijk langzaam is). De meeste mensen met wie ik werk, voelen zich machteloos wanneer hun verbinding langzamer wordt dan die van een slak: het is niet zo dat routers een knop hebben die je tot elf kunt draaien (hoe rad zou dat zijn?). Knop of geen knop, er zijn dingen die je kunt doen om je wifi-snelheid een injectie in de arm te geven. Laten we een aantal van hen doornemen en kijken of we je op de hoogte kunnen brengen. (Dat is een grap over het thuisnetwerk. Ahem.)

Upgrade uw router

Voor een optimale snelheid van het thuisnetwerk, wilt u dat de router zich in het midden van alle actie bevindt. Probleem is, de meeste routers zijn nogal sucky om naar te kijken (grote, zwarte doos met de antennes die eruit komen? Ik praat tegen je), dus ze gaan niet precies door als objet op een goed vormgegeven plank. Gelukkig pakken sommige bedrijven het probleem aan door routers te maken die net zo mooi zijn als krachtig, dus misschien vindt u het niet erg dat ze worden weergegeven. De nieuwe OnHub-routers van Google (hierboven afgebeeld) zijn sculpturaal en bij de meeste ontwerpverhalen thuis. De unieke 360 ​​graden antenne verzendt de wifi-snelheid in alle richtingen van je huis en de app voert een snelheidstest uit en geeft je realtime suggesties voor optimalisatie als de situatie vertraagt. Het helpt je zelfs prioriteit te geven aan snelheid voor één gadget bij jou thuis (stel dat je bijvoorbeeld een seizoen met House of Cards wilt kijken ). Dus het heeft ook hersens en een leuk pakket.

Andere slimme, aantrekkelijke en krachtige routers:

Asus Dual-Band Wireless-N600 Gigabit Router voor $ 79, 99

Apple AirPort Extreme voor $ 199
Securifi voor $ 99
Belkin AC 1750 DB Wi-Fi Dual-Band AC + Gigabit Router voor $ 149, 99

Linksys EA6500 AC1750 Dual-Band Smart Wi-Fi draadloze router voor $ 159, 99

Verplaats uw router

Nu dat je router een prachtige drop-down is, laten we hem in het openbaar bekijken zodat hij wifi krijgt voor elk hoekje en voorportier van je huis. Ideale plek: hoog, op een vlak oppervlak en in het midden van de actie. En hoewel de afstand tussen u en uw router belangrijk is, zo is ook wat er tussen ligt. Volumineuze meubels, een aquarium of een gigantische ingemaakte ficus kunnen het draadloze signaal blokkeren. Kortom, uw wifi-signaal houdt niet van omwegen, dus maak zo weinig mogelijk tussen u. Let vooral op metalen voorwerpen, omdat ze het signaal overal kunnen stuiteren. Maar als je die kamer-tot-plafond wijnkoelkast niet kunt verplaatsen, wil je deze volgende tip eens bekijken ...

Linksys Plug-in Wifi Range Extender

Verkrijg een Range Extender

Als je Wifi snel is in de woonkamer, maar vlekkerig in de slaapkamer, wil je een bereikvergroter (soms een "brug" genoemd). Het haalt je wifi-verbinding van de router met een van zijn antennes en spreidt het met de andere. Sommige lijken op een router, maar ik geef de voorkeur aan het kleinere type dat rechtstreeks op een stopcontact wordt aangesloten en vrijwel verdwijnt. We installeerden een van deze (een Linksys RE6700, hierboven afgebeeld) onlangs in onze logeerkamer en het werkte wonderen niet alleen voor het gebruik van de tablet door onze gasten, maar ook voor het streamen van content op een SmartTV. De truc is om het in een deel van je huis te plaatsen dat fatsoenlijk-maar-niet-perfect dekking krijgt, zodat het een signaal kan oppikken en doorgeven aan verder gevouwen ruimten. Test het uit in het midden tussen de router en het apparaat dat u probeert aan te sluiten, en verplaats het vervolgens overeenkomstig.

Andere bereik uitbreidingen:

//www.amazon.com/NETGEAR-Wi-Fi-Extender-Essen ...

//www.linksys.com/us/P-RE6700-Linksys/p/P-RE6 ...

//www.apple.com/shop/product/MC414LL/A/airpor ...

//www.amazon.com/TP-LINK-Wi-Fi-Range-Extender ...

Controleer de firmware

Soms is het beste medicijn voor langzame Wi-Fi het bijwerken van de firmware van je router. Zoek het merk en het model van uw router (meestal aan de onderkant) en ga naar de website van de fabrikant om te controleren of deze up-to-date is of download de upgrade.

Speel met de frequentie

De meeste wifi in Noord-Amerika gebruikt de 2, 4 GHz-band als standaardfrequentie. Het kan er druk worden, vooral als je in een appartementencomplex of een stedelijk gebied woont. En draadloze signalen van de babyfoon van uw buren of uw Bluetooth-apparaat kunnen zich ook op dezelfde manier verplaatsen als uw wifi-netwerk. Overweeg om een ​​router te krijgen die in plaats daarvan naar 5 GHz kan overschakelen.

Binnen die frequenties zijn er meerdere kanalen, net als op een televisie, dus je kunt ook het kanaal wijzigen dat je router gebruikt. De InSSIDer-app, beschikbaar voor Windows of Mac, kan signaalsterkte, kanaalconflicten en toegangspunten weergeven.

Je betaalt meer voor een 5 GHz-compatibele draadloze router, dus dat is iets om in gedachten te houden. Hoe lager de frequentie, hoe verder een draadloos signaal kan reizen. Dus apparaten op een 5 GHz-netwerk hebben een korter bereik dan die op een 2, 4 GHz-netwerk (breng de bereikverlengers binnen!).

Houd de buren buiten

Een groep buren die op je wifi meeliften, zal het vertragen (om nog maar te zwijgen van het feit dat je thuiscomputers kwetsbaar zijn voor aanvallen). Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord op uw WiFi hebt zodat een voorbijganger niet op uw netwerk kan springen. Tip: niet het standaardwachtwoord waarmee je router werd geleverd.

Naar de muur!

Dit is de mantra van mijn thuisnetwerk (ja, dat is iets dat ik heb): als je de stekker in de muur kunt steken, sluit je deze aan op de muur. Het uploaden van honderden foto's naar de cloud of het downloaden van een gigantische systeemupdate gaat sneller als je je laptop kunt aansluiten op een ethernetkabel. Sommige mediaboxen voor streaming media zijn alleen wifi, maar andere bieden een Ethernet-optie, waardoor uw apparaat niet afhankelijk is van signaalsterkte en films sneller en minder schokkerig worden. Ja, je wordt vastgebonden

.

maar het brengt je terug naar die dagen dat je inbelt met je 2400 baud-modem en al die rare beee-boop-bongggg !!! geluiden die het zou maken.


Groeten! Carley Knobloch hier, digitale lifestyle-expert. Ik ben VERONDERD blij verrast dat ik schrijf voor Appartementtherapie! Als ik het niet digitaal doe, ik ben iets aan het veranderen in mijn huis, dus ik ben altijd aan het trollen met de oude 'AT for Home Inspo'.

Ik ben ook een vaste correspondent in de Today Show en de slimme huisexpert voor HGTV, waar ik het publiek de altijd evoluerende wereld van thuistechnologie op een gemakkelijke, laagdrempelige manier begrijp.

Anyhoo, waarom ben ik hier, precies? Ik ben op een missie om die hoofdbrekens van thuiswerk aan te pakken die ervoor zorgen dat je je router uit de muur wilt trekken en in een yurt gaat leven. Omdat, kan rechtvaardig zijn

.

hard. Om al deze technische dingen te navigeren. Om dingen in de lucht te houden, weet je dat? Ik ben hier om te helpen.

Kijk voor meer tech-hijinks op mijn blog of volg mij op Instagram of Twitter .

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën