Concentreren op hoe het voelt: 4 onzichtbare elementen die elk huis zou moeten hebben

2016 Personality Lecture 06: Freud: An Overview (April 2019).

2016 Personality Lecture 06: Freud: An Overview (April 2019).

Anonim

Nancy, Ethan, & Ohle's 1903 hut in het land

Er zijn veel elementen die je kunt zien die samen een huis vormen - van kleur tot meubels tot kunst en meer. Maar er zijn ook een handvol belangrijke elementen die u niet met uw ogen kunt zien, maar die een enorme impact hebben op hoe leefbaar uw huis voelt. Zorg ervoor dat uw huis deze vier elementen bevat.

Of je deze vier elementen nu in je huis opneemt voor jezelf of ten voordele van de gasten die je bij je thuis uitnodigt, inclusief deze vier elementen die je niet kunt zien met je ogen, zullen je huis helpen om je beter te voelen.

1. Een gevoel van privacy

Hoe privé voelen uw toiletten? Heb je het gevoel dat mensen in andere delen van het huis je kunnen horen om je zaken te doen? Heb je het gevoel dat een wankele deur of een sluis je het gevoel geeft dat iemand op elk moment kan binnenkomen? Heeft u een nette slaapkamer op de tweede verdieping die open staat voor de woonruimtes beneden en misschien maakt u uzelf of uw gasten nerveus wanneer u privéactiviteiten uitvoert? Mensen (jij en je gasten allebei) willen het gevoel hebben dat ze hun leven privé leiden en zelfs als je alleen woont, voel je je misschien niet supergemakkelijk als je bepaalde activiteiten doet, terwijl je niet het gevoel hebt dat je echt een gevoel hebt van privacy. Werk dus aan het vergroten van die privacy door verdelers en andere decoratietrucs op te nemen om een ​​hoek van privacy te creëren waar je maar wilt. Onderzoek uw toilet om te zien hoe privé het voor de gasten is.

Hoe mensen niet te verbluffen die uw badkamer gebruiken

2. Een gevoel van veiligheid

Heeft u grote, kamerhoge ramen met uitzicht op een drukke straat en geen raambehandelingen die u het gevoel geven dat u wordt tentoongesteld? Heeft u het gevoel dat de locatie van uw huis of uw buitendeur niet beschermt tegen de buitenwereld? Voel je je veilig? Heb je het gevoel dat je waardevolle spullen veilig zijn weggestopt (en verzekerd, als dat iets is dat belangrijk voor je is)?

3. Een vriendelijke en gastvrije sfeer

Hoe welkom voelen jullie mensen zich wanneer ze bij jou thuis komen? Maak je je druk over hen als ze eindelijk binnen komen? Blaf je orders om hun schoenen te verwijderen? Begin je je te verontschuldigen voor eventuele "rommel" of andere waargenomen tekortkomingen? Geeft u het grootste deel van hun bezoek door aan klagen over dingen die u niet leuk vindt aan uw huis? Is het moeilijk om plaatsingsarrangementen te krijgen - en zijn zitplaatsen meer op een televisie gericht dan op zichzelf? En vergeet uzelf niet - hoe welkom voelt u zich als u thuiskomt? Loop je door je voordeur naar een donkere, muffe grot? Begroet je jezelf met een puinhoop die je de avond ervoor niet opruimde?

Zoals je waarschijnlijk kunt raden aan de hand van de toon van al deze bovenstaande vragen, zijn er manieren waarop je per ongeluk je huis onverwelkomend kunt maken voor gasten en jezelf, maar het zijn allemaal manieren waarop je met een beetje attitudeaanpassing kunt herstellen om een een gevoel van vriendelijkheid en gastvrijheid bij u thuis.

4. Een gevoel van warmte en comfort

Het is een onderdeel dat ervoor zorgt dat uw huis fysiek warm genoeg is qua temperatuur als de buitentemperatuur daalt. Maar het is ook gericht op dat niet-gemakkelijk vertaalbare Nederlandse woord hygge . Vriendelijkheid en avonden delen met mensen van wie je houdt. Goed gesprek. Een warme toon die uit je huis komt als je binnenkomt van een wandeling. Het is een sfeer die troostend en magisch aanvoelt. Ik denk dat je ervoor zorgt dat je huis je persoonlijkheid vertegenwoordigt en vol is met leuke verhalen en kleine voorwerpen en momenten die je laten glimlachen, of je nu alleen bent of gasten ontvangen, is belangrijk. Het is weten wat een huis 'een thuis' voor je maakt en ervoor zorgen dat je ruimte barst van wat dan ook, fysiek of metaforisch is.