Frisse ideeën om te pronken met uw boekencollectie

afl. 5: terugblik lien en nicholas | een frisse start met vtwonen | vtwonen.be (Juni- 2019).

Anonim

Hoewel je een boek niet moet beoordelen op basis van de omslag, kun je de presentatie zeker waarderen. Naast het op orde houden van al uw favoriete teksten (en op armlengte), kan een goed vormgegeven thuisbibliotheek vaak een kunstig middelpunt in uw huis worden; dus het loont om bedachtzame ideeën te bedenken voor het bewaren van boeken. Om dat te bewijzen, verzamelde ik een aantal coole, eigentijdse boekpresentaties om te delen ter inspiratie. Van boekenkasten aan het einde van het bed tot aan de muur gemonteerde randen, hier zijn enkele stijlvolle manieren om uw persoonlijke boekencollectie te laten zien en een decoratief statement te maken.

Organiseer kunstboeken zoals kunst

Als je nog niet bekend was met de voordelen van de beeldbank, is dit het moment om je op te frissen. Niet alleen zijn ze goedkoop en gemakkelijk te installeren, wandgemonteerde richels zijn een slanke manier om uw boeken in galeriestijl op te slaan en te pronken met hun listige hoesjes. Als je van de superbewuste look houdt, probeer dan te organiseren volgens een kleurenschema dat bij je thuis hoort; de zwart-witte combo die hierboven wordt getoond op Stylizimo's Instagram is superhoog contrast en chic. (Sindsdien heeft ze het grijs geverfd als je wilt zien hoe dat eruit ziet.)

→ 20 manieren om IKEA RIBBA-beeldranden overal in huis te gebruiken

Heb je een dode hoek? Vul het met boeken!

Wie wist dat een hoekje in je appartement zoveel opbergmogelijkheden zou kunnen bieden? Of het nu uit zwevende planken, een paar boekenkasten of een instelbaar rekkensysteem zoals dat van A Beautiful Mess bestaat, hoekbibliotheken zien er spectaculair uit en besparen u tonnen vloeroppervlak.

Stapel ze gewoon.

Waarom zou u zo chic investeren in een grote boekenkast als u plankloos gaat? Of ze nu lang of kort, horizontaal of verticaal, op een stoel of onder de tafel worden gestapeld - een goed geplaatste stapel boeken, zoals die van Nicole en Aaron's Paris-Inspired Loft ziet er moeiteloos mooi uit en kost niets.

Ga incognito

Als u absoluut een boekenplank nodig hebt, overweeg dan een verborgen, zwevende voor een onverwacht zachte opslagoplossing. Naast dat ze betaalbaar zijn en aan de muur kunnen worden gemonteerd (dus ze zullen je felbegeerde vloeroppervlak niet bezetten), zullen onzichtbare boekenplanken je thuisbibliotheek (zelfs als dat gewoon in je slaapkamer zoals Live Simply door Annie's ruimte hier getoond) meteen transformeren in een overzichtelijke boekweergave.

Muurmanden monteren

Bent u op zoek naar een geavanceerde manier om uw boeken te laten zien die geen vloeroppervlak in beslag nemen? Wandgemonteerde manden en tijdschriftenrekken bieden een verrassende hoeveelheid opbergruimte en veroorloven geen centimeter stijl. Hier creëerde Little Vintage Nest een leeshoek met hen, compleet met teeny rotsachtige stoel.

Van boeken houden? Ben je dol op je bed? Voeg ze samen

Welke betere manier om uw meest geliefde boeken op afstand te houden dan om ze aan het einde van uw bed te organiseren? Dat is wat Lucy Call deed in deze eenvoudige kamer zonder muurruimte. Niet alleen biedt het een onverwachte opslagruimte - en misschien zelfs een tafelblad of een plek om te zitten - een korte boekenkast aan het einde van uw bedframe zorgt voor een nogal kosmopolitisch boekvertoning.

Kleurcode

Terwijl sommigen misschien spotten met de gedachte dat boeken worden gebruikt voor decor, is kleurblokkering een designtrend die om een ​​bepaalde reden voortduurt. Samen met het aanbieden van een feilloze begeleiding voor het organiseren van uw verzameling, kan het coördineren van uw stekels op kleur uw geliefde boeken in een opvallend middelpunt veranderen. Kom op, je weet dat deze boekvertoning op SF Girl by Bay verbluffend is ... ontken het niet!

Laat je boekenkast je stijlgids zijn.

Er zijn maar weinig dingen die een nieuwe verflaag niet kan repareren, en een saaie boekenkast vormt daarop geen uitzondering. Een zonnige tint, zoals de gele Molly Sims die hier worden gebruikt, kan zelfs de meest drabbest boekenplanken transformeren in iets warms en stijlvol, dus voel je vrij om je fantasie de vrije loop te laten met alle verfkleurmogelijkheden.

Draai ze om.

Ik weet dat deze controversieel is, maar voor zo onpraktisch als het draaien van de ruggengraat van je boek erop lijkt, is het zeker memorabel. Voor een meer gestroomlijnd, inside-out display, probeer je boeken achteruit te stapelen op hoogte (zoals hier te zien bij Home Polish), zodat je nog steeds een stukje van hun covers kunt zien.

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën