De galerij: Barbara Kleinhans

Irwin: Iz kolekcije Matjaža Gantarja in Adriatica Slovenice (Mei 2019).

Anonim

We maakten enkele maanden geleden kennis met de vreemd mooie schilderijen van AT-lezer Barbara Kleinhans tijdens een bezoek aan de folkmeubelhaven Zonal in Hayes Valley.

Barbara's schilderijen duren een tijdje om in beeld te komen. Op het eerste gezicht lijken ze volledig abstract en formeel, met een deel van de kilheid die deze woorden meestal toveren. Maar kijk langer en ze beginnen onderliggende verhalen te onthullen (let op: je krijgt het misschien meteen als je uit Wisconsin komt.)

Deze minimalistische abstracte werken trekken herinneringen aan het opgroeien in die staat, met 'grote luchten en veel koeien'. Met een delicaat en gedempt palet van blanken, zwarten en neutrale kleuren, toont Barbara de klagelijke schoonheid van de verre horizonten van haar jeugd, kriskras hekken en open lucht. (Zonal heeft nog steeds enkele van deze werken, met enkele kleine stukjes geprijsd van $ 80 tot $ 130.)

Barbara werkt ook aan een meer opgewekte serie die ze verwijst naar studies in balans. Deze schilderijen spelen met de samenstelling van formele vormen, juxtoposing warm-hued lotusbloemblaadjes en tranen tegen bekende geweven gebieden van wit, zwart en goud.

Al die textuur is het resultaat van een unieke schilderstijl die kleurbehandelingen en paletmessen ten goede komt boven meer conventionele penselen. Omdat Barbara acrylverf gebruikt, kan ze op deze manier interessantere gelaagdheidseffecten bereiken.

Verschillende van de balansstudies zijn opgenomen in de (nu) jaarlijkse Tiny-tentoonstelling in Studio Gallery op Polk St. (Tiny loopt tot en met 24 december.) Alles is klein en is minder dan $ 200.)

Alle stukken die momenteel niet bij een galerie of een detailhandelaar zijn, kunnen rechtstreeks bij Barbara worden gekocht; maten en prijzen zijn op haar website.