Gastdichter: Molly Arden

De Andersons featering Sacha Landkroon live at Melkfabriek Bunne (Mei 2019).

Anonim

Laten we Molly Arden, de winnaar van onze poëziewedstrijd, hartelijk verwelkomen:

Ik ben verrukt dat mijn cento, "This Be the Place", de Apartment Therapy-wedstrijd heeft gewonnen. Gezien de keuze van ofwel geld voor een dichtbundel of vier gratis posts, besloot ik de laatste te nemen zodat ik het woord kon geven over de poëzie die ik tegenwoordig lees.

Het nieuwe gedichtenboek van David Lehman maakt me gek. "When a Woman Loves a Man", gepubliceerd door Scribner, is net aangekomen in boekhandels en ik denk dat je het ook leuk zult vinden. Hier is 'Radio', een gedicht in 'When a Woman Loves a Man':

Radio

ik heb het achtergelaten
op wanneer ik
verliet het huis
voor het plezier
om terug te komen
tien uur later
tot de grootheid
van Teddy Wilson,
"After You've Gone, "
op de piano
in de hoek
van de slaapkamer
als ik binnenkom
in het donker

Dit is wat Robert Olen Butler, de Pulitzer Prize-winnende schrijver, zei over "Wanneer een vrouw van een man houdt":

Zeer weinig schrijvers kunnen daadwerkelijk vormgeven hoe je de wereld ziet. David Lehman is zo'n schrijver. Zijn poëzie berijdt de stromingen van de tijdgeest op een manier die van grote invloed is. En als je hem je laat veranderen, geeft hij iets als vrede aan jou, want in Lehman zijn de donkerste momenten altijd een beat verwijderd van het lachen en de lichtste dingen zijn altijd donker aan de randen. Wat een vreemde en diepe troost is dat. Wanneer een vrouw van een man houdt, is deze een echt belangrijke verzameling.

Ik denk dat ik interesse moet tonen: ik heb David een aantal jaren geassisteerd bij 'The Best American Poetry'. En hij heeft mijn carrière zeer gesteund. Maar ik denk dat ik zijn gedichten trouwens wel leuk vind. Vooral de liefdesgedichten!

Je hoort David Lehman zijn grappige sexy gedichten lezen en de nieuwe onafhankelijke boekwinkel op het blok ondersteunen in zijn elegante, uitnodigende ruimte:

Maandag 18 april, 19:00 uur

McNally Robinson Bookstore
52 Prince Street
New York, NY
212 / 274-1160
www.mcnallyrobinsonnyc.com

Ik zal er zijn!
Molly Arden

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën