"Halstoelen" In de hal en daarna

Anonim

In mijn nooit eindigende zoektocht naar no-nonsense, elegant en tijdloos antiek meubilair, heb ik ernaar verlangd naar wat antieke verzamelaars de "halstoel" noemen. Maar hoe mooi deze stoelen ook mogen zijn, ze hebben een duidelijk gemene en verwaande erfenis. Ontworpen voor vreemden of bedienden in afwachting van hun oproeping in grote oude huizen, zijn halstoelen opzettelijk smal en niet gestoffeerd (om niet te worden bezoedeld door de natte en groezelige bezoekers en meiden).

Ongeacht. Ik vind ze nog steeds een charmante toevoeging aan elke hal, trap of zo ongeveer overal in huis. Sommige versies zijn meer sierlijk; Ik geef de voorkeur aan de eenvoudige, onopgesmukte mahoniehouten stoelen uit Engeland, die zo naadloos aansluiten bij zelfs de modernste meubels. Natuurlijk zal het vinden van een betaalbare halstoel net als bij elke antieke tijd tijd kosten. Lokale veilingen, Rubylane, Craigslist en eBay zijn altijd goede plaatsen om te beginnen.

Hierboven getoond:
1. Een shabby chic geverfde versie op Design Sponge.

2. Een Amerikaanse missie-voorzitter uit deze eeuw. $ 900 bij Newel.

3. Een prachtige stoel schilderde een Zweeds grijs in House Beautiful. De stoel ligt op de achtergrond maar is nog steeds verbluffend.

4. Boven op de landing in een foto gevonden op de blog Auction Decorating.

5. Hier staat de stoel op zijn traditionele plek, zoals te vinden op de blog van interieurarchitect Josie McCarthy.

6. Paar uit de 19e eeuw in eik van 1stdibs.com.

Afbeeldingen: Designspons, Newel, House Beautiful, Auction Decorating, Josie McCarthy, 1st Dibs

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën