Home & Away: waar komt je stijl vandaan?

TEDxMaastricht - Simon Sinek - "First why and then trust" (Juli- 2019).

Anonim

Lauren's Warm & Light Chicago Condo

Wonen in de culturele smeltkroes van Londen, mijn sociale cirkel is afkomstig van, nou ja, overal. Ik ben altijd geïnteresseerd in de esthetische smaak van mensen, en ben altijd nieuwsgierig, tussen de Europeanen, Centraal-Amerikanen en Antipodeanen die ik hier ken, of ze meer beïnvloed zijn door hun thuiscultuur of de cultuur waarin ze hun hebben gemaakt huis.

Op het eerste gezicht lijkt de oorsprongscultuur de meest invloedrijke: de meeste van mijn Italiaanse vrienden leunen naar een luxe, eigentijdse sfeer, en er is geen enkele expat Canadees die ik ken die geen Hudson Bay Company Point-deken heeft ergens weggestopt . Het is duidelijk dat we hier geen algemene (punt of anderszins) generalisaties kunnen maken, maar ik vraag me af: hoeveel van onze esthetische voorkeuren worden gevormd door onze vroege ontwerpinvloeden en hoeveel op wat we nu zijn ?

Peach & Craig's Peaceful Australia Abode

Van mijn kant is het een gemengde tas. Alles wat lijkt op een Canadese cottage uit mijn kindertijd (dat is van dennenhout en plaid, met een beetje First Nations-kunst) zal me in een gelukkige, nostalgische waas sturen, maar het staat ver af van hoe ik vandaag leef en decoreer. Ik word momenteel waarschijnlijk meer beïnvloed door minder "Canadese" factoren, zoals het huis van mijn grootouders (dat zo vol zat met het ontwerp uit halverwege de eeuw dat het kon doorgaan voor een Mad Men- set) en het reizen dat ik sinds mijn verhuizing naar Londen heb gedaan als een volwassene.

Brian & Emily's Art-Filled huis in New Orleans

Ik denk ook dat de beste huizen, en dit is in overeenstemming met de meest populaire huisbezoeken hier op appartementstherapie, een sterk gevoel van plaats hebben. Niet alleen de persoonlijke stijl van de eigenaar is evident, maar er is ook een bredere context - een gevoel van ergens thuis horen in een stad of regio, van weten waar je bent zonder naar buiten te kijken.

Wat was de regionale ontwerpstijl waar je bent opgegroeid? Hoe zit het met waar je nu woont? Welke heeft meer invloed op de manier waarop je decoreert?

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën