Hotel Palomar Philadelphia: een interview met Designer Dayna Lee

Anonim

Kimpton; architectenbureau Gensler; en ontwerper, Dayna Lee van Powerstrip Studio. 'src = "// s3.amazonaws.com/pixtruder/original_images/3501c8d939c73c1d83d33f3e3c234246266a7804">

Philippe Hiquily wordt de basis van een eettafel in de hoek van "The Living Room." 'Src = "// s3.amazonaws.com/pixtruder/original_images/7d78da8c396b63368455a93f1dcd9e167b486c4c">

Net buiten Walnut Street, in het hart van Rittenhouse Square, ligt een historische wolkenkrabber in art-decostijl genaamd The Architects Building. Ontworpen door Paul Philippe Cret in 1929, het is de thuisbasis van het Philadelphia Chapter van het American Institute of Architects (AIA) sinds 1930. Tot nu toe, dat is. Tegenwoordig is het een hotel in Kimpton. Maar wacht even, dit is niet je typische horrorverhaal over historische bouw, sloop en gentrificatie. Nee, dit project is een verhaal van respect, verbeeldingskracht en vooruitziende blik ...

Hotel Palomar is het eerste hotel in Philadelphia, gevestigd in San Francisco. Maar het is ook het 11e project voor adaptief hergebruik en het eerste LEED-geregistreerde hotel. En, zoals het geval is met de meeste hotels in Kimpton, is het een hotel dat zowel de historische betekenis van de locatie als het unieke karakter van de stad waarin het zich bevindt, viert. Hoewel alle nieuwe mechanische systemen zijn geïnstalleerd om het gebouw efficiënter te laten werken, is er veel zorg besteed aan het behoud van veel van de meer zichtbare, opvallende kenmerken: de kroonlijst in de penthouse-balzaal; de prachtige AIA-bibliotheek op de 24e verdieping; de uitvoerig geëtste liftdeuren en het tegelmozaïek in de liftlobby.

Naast het respecteren van het gebouw zelf, is er ook een inspanning gedaan om de oorspronkelijke bewoners - Philadelphia architects - te respecteren. Vergaderruimtes zijn vernoemd naar opmerkelijke professionals in het veld als een manier om hun bijdragen aan de architectuur van de stad te eren. Degenen die vertegenwoordigd zijn, zijn Julian Abele (die in 1902 de eerste zwarte afgestudeerde was aan de School of Architecture van de University of Pennsylvania en een medewerker was aan het Philadelphia Museum of Art and The Free Library of Philadelphia); Frank Lloyd Wright (voor zijn laatste voltooide project, Beth Sholom Synagogue in Elkins Park); IM Pei (voor zijn werk aan de Society Hill Towers) en Paul Philippe Cret (UPenn professor en ontwerper van de Benjamin Franklin Parkway, Rodin Museum, Rittenhouse Square en The Architects Building, zelf).

De meeste Kimpton-hotels vertellen een verhaal, en deze gaat helemaal over 'Art in Motion', een idee dat kunst in zijn vele vormen omarmt: visueel, film, mode, dans en ja, architectuur. Onlangs heb ik de interieurontwerper van het project, Dayna Lee van Powerstrip Studio, geïnterviewd om meer te weten te komen over het concept voor het hotel, de uitdagingen en voordelen van duurzaam ontwerp en de daaruit voortvloeiende fantasierijke interieurs.
Bedankt voor het delen, Dayna!

Hoe ben je bij het Hotel Palomar komen werken?

De eigenaar van Hotel Palomar, Kimpton Hotels, nodigde ons uit om aan dit geweldige gebouw te werken en het was echt een eer. We hebben ook een succesvol Kimpton-hotel in Aspen ontworpen, Sky.

Wat interesseerde je het meest aan het project?

Het meest aantrekkelijke deel van het project is de nevenschikking van het gebouw en het doel; we werden uitgedaagd om het hoge historische gebouw in te dijken en er een van te maken met de meest geavanceerde duurzame systemen en het luxueus te maken. Het team stelde ons voor op een Silver LEED-certificering en het project werd beloond met goud.

Heb je aan andere duurzame projecten gewerkt?

Ja, we doen er alles aan om onze projecten duurzaam te maken, ongeacht of de eigenaar van het pand een LEED-certificering zoekt. Het maakt deel uit van het wezen van onze studio met alles in beschouwing genomen.

Hoe zou u uw concept voor het hotel beschrijven?

De originele zeer gerespecteerde architectuur van Palomar Philadelphia is op intelligente wijze gelaagd onder en tussen de elegante, met kunst gevulde ruimtes van het hotel. Het ontwerp is subtiel geïnspireerd door historische referenties, die een moderne eerbetoon zijn aan de federale Philadelphians. We mengen een eenvoudig stoffenpalet van mousseline en linnen met dure pluche texturen en ontwerpen vervolgens het materiaal dat moet worden geweven van gerecycleerde inhoud. Er is nog steeds een samenwerking met Architect, General Contractor en Owner om de duurzaamheid naadloos te laten aansluiten op het ontwerp.

Hoe werden de historische elementen van het oorspronkelijke architectengebouw verwerkt in het ontwerp?

Het 1920's Architects Building in Philadelphia is een slanke art-decotoren. Onze ontwerpintentie om het om te zetten naar het luxe hotel Palomar Philadelphia is respectvol voor de discipline van de architectuur door de lijnen, het gewicht en het tijdperk van het gebouw te herkennen en te benadrukken. We ontwierpen en construeerden interieur art deco-elementen die aanvoelden alsof het er misschien was, hoewel we de vormen meer openlijk uitdrukken. We hebben bijvoorbeeld een dramatisch verlaagd plafond ontworpen in de lobby die rechtstreeks naar de openhaard in de lobby leidt.

Kun je vertellen hoe de wens voor LEED-certificering van invloed was op het interieurontwerp van het hotel? Heeft dit duurzaamheidsdoel u het gevoel gegeven dat u zich beperkt voelt in uw ontwerp?

Ik heb een bewuste beslissing genomen om onze strikte inspanningen om LEED-certificering te behalen, niet op een compromisloze manier af te doen aan ons interieurontwerp. Er zijn fantastische manieren om de LEED-certificering te behalen en tegelijkertijd luxueuze high-end luxe te behouden. Alleen door bijvoorbeeld verven en kleefmiddelen te gebruiken die geen vluchtige bestanddelen bevatten, kan men rustig slapen zonder de onzichtbare ontgassing. En dat is ook een luxe.

Zijn er 'gelukkige ongelukken' gebeurd als gevolg van deze beperkingen?

We kijken uit naar de 'gelukkige ongelukken' in alle projecten. Dat zijn hoogbegaafde verrassingen. De Preservation Alliance of Philadelphia vereiste dat we bepaalde kamers intact hielden. Er zijn kamers op de bovenste verdieping die werden bewaard en werd de natuurlijke locatie voor onze balzaal en salon. Nu genieten we van een lichte, luchtige balzaal in penthouse als een kroon.

Welke rol speelde de stad Philadelphia in jouw ontwerp?

Philadelphia flirt zwaar in onze kunstwerken. Moderne kunst bestaat naast poedervormige pruiken. Ironisch en oprecht beschrijft hij de kunstcollectie met lokale en Amerikaanse schilderijen, beeldhouwkunst en multimedia, wat duidelijk wordt bij aankomst. Een abstract portret van Ben Franklin begroet je onder de luifel bij de ingang.

Wat was de grootste uitdaging van het project?

Waden door verschillende producten en materialen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende niveaus van duurzaamheid van producten en die worden geïdentificeerd die niet moeten beweren te zijn. Dat was tijdrovend.

Wat is je favoriete deel van het ontwerp?

Onze ingang in de Lobby is een extreme verandering van de voormalige, koude en vergeten Architects Building Lobby. Onze woonkamer vitrines een gebeeldhouwde moderne deco open haard afgewerkt met wit glas [overlay] van gerecycled composiet glas. Handgetuide tapijten van museumkwaliteit liggen onder onze speciaal ontworpen meubels. Gasten lopen door installaties van 2-dimensionale messing sculptuur ingelegd in de houten vloeren. De eettafelbasis van gouden metalen sculptuur is geïnspireerd door Philippe Hiquily. Een mooi vouwscherm is gemaakt van lagen reflecterend glas en elke laag is gekrabbeld met een theoretisch argument van verschillende architecten.

Welke ontwerpideeën / lessen kunnen de lezers van de appartementtherapie van Hotel Palomar nemen en toepassen op hun eigen huis?

Het slimste en meest verantwoorde wat men kan doen met materialen en meubels is om niet iets te bestellen dat meer natuurlijke hulpbronnen nodig heeft om gekapt te worden en dan - om de zaken nog erger te maken - verpakt en verzonden met een hoop dozen en popcorn .. Koop vintage of lokaal gebruikt. Hergebruik materialen of een object met een slimme gedachte.

Gebruik alleen verven en lijmen met een laag gehalte aan VOC's of weinig VOS in uw huis. Het verschil in de gezondheid van uzelf en uw gezin is noodzakelijk en hoe heerlijk uw huis en textiel zijn zonder een vleugje vluchtige dampen.

Waar werk je nu aan?

We werken aan verschillende grote projecten. Een onthult in een paar weken - The Surfcomber Miami in South Beach - nog een eigendom van Kimpton. We hebben een schattig ontwerp dat de gasten helemaal naar de branding leidt.

Bezoek Powerstrip Studios voor meer informatie over Dayna Lee

Meer over het Hotel Palomar Philadelphia op appartementstherapie:
• Hotel Palomar
• 10 fantastische hotels die zelfs huisdieren kunnen genieten

(Afbeelding: Hotel Palomar Philadelphia)