Hoe goed te leven in slechts één kamer

Inrichting van een slaapkamer van slechts 8 m2 (Juli- 2019).

Anonim

Wonen in één kamer kan zijn uitdagingen hebben - vooral als je niet echt een minimalist bent. Toen Nor Toma dit appartement in Stockholm, dat minder dan 25 vierkante meter groot is, betrok, had ze verheven visioenen van een geheel witte, minimalistische ruimte. Maar toen was het een beetje anders.

Het laatste appartement van Nor, in Göteborg, was vijf keer zo groot, maar ze wilde graag experimenteren met klein leven. "Toen ik hierheen verhuisde, was er niets en ik dacht dat ik het misschien zo zou houden: minimaal, wit en een mooie houten vloer", zegt ze. "Maar toen begon het te groeien toen ik nadacht over dingen die ik in Göteborg had verzonnen." Dus begon ze het appartement geleidelijk aan te vullen met oude en nieuwe schatten, waardoor haar kleine ruimte een levendige, gelaagde uitstraling kreeg. "Ik hou van dingen met een verhaal achter de rug, " zegt ze. "Ze geven deze ruimte een extra laag warmte die je niet altijd kunt uitleggen, maar die je wel kunt voelen."

Maar al deze schatten maken het appartement niet druk, dankzij een aantal slimme meubelkeuzes en opslagoplossingen. Er zijn slechts een paar grote stukken in het appartement: het bed, de bank en het keukenblad met uithangbord dat ook als eettafel kan dienen. Aan de linkerkant van het bed verbergt een gordijn opslag voor kleding. Een dubbele rij kasten in de keuken en hoge planken boven de bank en in de hal bieden extra plekken om dingen op te bergen.

Zelfs binnen deze kleine ruimte heeft Nor weinig zones gemaakt voor verschillende doeleinden. De druppelteller helpt om de keuken te definiëren en om decoraties tot een minimum te beperken rond de bedsets die een beetje uit elkaar liggen van de rest van het appartement, een rustgevende, ontspannende kamer in een kamer. Het ontbreken van een salontafel betekent dat de vloer van de woonkamer vrij is om te schilderen of om rond te loungen: Ook houdt hij een stapel kussens niet onder een tafel en trekt ze eruit wanneer vrienden langs komen.

Je kunt meer foto's bekijken en meer lezen over het huis van Nor bij IKEA Malaysia.