IKEA SEKTION Nieuwe keukenkastgids: foto's, prijzen, afmetingen en meer!

Anonim

Het nieuwe keukenkastsysteem van IKEA komt op 2 februari in de winkels. Om u te helpen bij het plannen van uw droomkeuken, zoals beloofd in onze eerdere inside scoop post, hebben we van tevoren informatie nodig om te weten. Hier vindt u informatie over alles, van prijs tot afmetingen, functies tot afwerkingen, en veel foto's. Laat de nieuwe keuken ontwerpen en dromen beginnen!

Het idee achter IKEA's overschakeling naar SEKTION is om het huidige systeem te vereenvoudigen, waardoor het voor alle consumenten gemakkelijker wordt om de aangepaste keuken te krijgen die ze voor een off-the-shelf prijs hebben gepland. Door de cabinetry-boxen deel uit te maken van een gelijkmatig bemeten, gemakkelijk te werken-met-elkaar modulair systeem, is het maken van bijna eindeloze combinaties van vormen, maten en configuraties nu veel meer mogelijk en toegankelijk. Het systeem is ontworpen om iedereen de keuken te laten maken die het beste past bij hun ruimte, zonder in te leveren op de functie. En terwijl ze bezig waren, voegden ze een aantal coole nieuwe functies toe, tegelijkertijd verbeterden ze het systeem als geheel.

Modulariteit, afmetingen en afmetingen:

Hoogte

Kasten zijn verkrijgbaar in 4 hoogtes: 15, 20, 30 en 40 inch.
Kasten kunnen in praktisch elk ontwerp worden samengebracht dat u kunt bedenken. (De gloednieuwe planner-tool wordt gelanceerd op dezelfde dag dat het systeem te koop is, 2 februari.) De dozen zijn ontworpen om naadloos en gemakkelijk naast elkaar te passen. Twee gestapelde 15-inch kasten passen bijvoorbeeld perfect naast een 30-inch kast, of een 20-inch kast kan bovenop een 40-inch kast worden geplaatst en die combo past precies naast 4 gestapelde 15-inch kasten enzovoort.

Diepte

Kasten zijn verkrijgbaar in 2 diepten: 15 inch (verhoogd van 12 in het huidige Akurum-systeem om meer opslagruimte te bieden) en 24 inch

Laden en deuren

Deuren en ladefronten kunnen overal op de kast van het modulaire systeem worden geplaatst waar u maar wilt. Ladehoogtes beginnen bijvoorbeeld zo klein bij 5 inch en ladefronten zijn er in verschillende grootten tot 60 inch hoog, zodat u verschillende laden van verschillende grootten kunt bedekken met één grotere voorkant als u een meer gestroomlijnd ontwerp wilt creëren met veel krachtige opslagopties verborgen binnen.

Eindigt en ontwerp richtingen

In het SEKTION-systeem zijn de kastdozen beschikbaar in zowel lichte (witte) als donkere (dk bruine) opties om de buitenkanten beter aan te passen en / of een eigen ontwerpverklaring te maken wanneer ze als open kasten worden gebruikt. Overeenkomende afdekkappen zijn beschikbaar om de voorgeboorde gaten te verbergen.

Deuren en ladefronten zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende stijlen en kleuren. Door het modulaire aspect van het systeem kan een algehele moderne look moderner worden (denk aan Italiaans design: een mix van open opslag en meerdere kasten of laden verborgen achter uitgestrekte solide fronten) en traditionele liefhebbers kunnen traditioneler gaan denken (denk aan vintage cottage: meerdere kleinere laden en configuraties in hutch-stijl van boven- en onderkasten die meer op meubels lijken dan op ingebouwde kasten). Accessoires en handgrepen ter aanvulling van de verschillende ontwerprichtingen zijn beschikbaar.

Enkele van de afwerkingen en ontwerpen die in deze post te vinden zijn, zijn: LAXARBY (zwartbruine) deuren, HAGGEBY (witte) deuren, FORHOJA open bovenkasten, BODBYN (grijs met glas) deuren, BODBYN (gebroken witte) deuren, BROKHULT (lichtgrijs met walnooteffect) deuren, GREVSTA (roestvrij staal) ladefronten, TINGRYD (zwart hout effect) deuren, BJORKET (berken) deuren, HORDA open bovenkasten.

Installatie gemak

Nieuwe ophangrails voor zowel boven- als onderkasten helpen de installatie te begeleiden, waardoor het eenvoudiger dan ooit wordt. Om het nieuwe systeem te gebruiken, meet en bevestig de rail aan de muur, hang de kasten aan de rail en vergrendel ze om een ​​rechte, succesvolle plaatsing (zelfs voor doe-het-zelvers!) Voor de uiteindelijke installatie te garanderen.

Prijs punten

Vanwege het modulaire, op maat gemaakte karakter van het systeem, kan en zal elke keuken anders zijn, afhankelijk van uw behoeften en individuele ontwerpbeslissingen. Om basisprijsverschillen te illustreren, zijn hier voorbeelden van 10'x10 'keukensystemen, met een totale prijs aan elk. Totalen behoren kasten, fronten, laden, planken aan de binnenzijde, scharnieren, teenschoppen, poten en afdekpanelen:

SEKTION keuken met LAXARBY zwartbruine deuren, ladefronten enMAXIMERA zachtsluitende laden $ 2199

SEKTION 10 '× 10' keuken met HÄGGEBY witte deuren, ladefronten, FÖRVARA laden en FÖRHÖJA open muurkasten $ 899

SEKTION 10 '× 10' keuken met BODBYN grijsglazen deuren, BODBYN gebroken witte deuren, ladefronten, FÖRVARA laden en MAXIMERA zachtsluitende laden $ 1899

SEKTION 10 '× 10' keuken met BODBYN grijze deuren, ladefronten, glazen deuren en MAXIMERA zachtsluitende laden $ 1899

SEKTION Keuken van 10 '× 10' met deuren van BROKHULT in lichtgrijs walnooteffect, ladefronten, schuifdeuren in GREVSTA roestvrij staal en MAXIMERA-laden met zachte sluiting $ 2799

Meer nieuwe functies

Favoriete functies van het AKURUM-systeem, zoals soft close-laden en laden en de 25-jarige garantie zijn inbegrepen in SEKTION, samen met nieuwe functies en opties. Hier zijn een paar opmerkelijke:

Laden zijn verkrijgbaar in twee prijsniveaus, afhankelijk van de functies, wat meer opties biedt en een manier is om gemakkelijker in een nieuwe keuken te passen in kleinere budgetten.

Met laden in laden kunt u minder vaak items opslaan in de onderste hoofdlade en kleinere, vaker gebruikte stukken bovenaan, bedekt door een enkele voorkant.

Nieuwe VARIERA-inleggers (in glanzend plastic of bamboe) maken optimaal gebruik van de lades. Ze zijn er in allerlei verschillende maten, vormen en hoogtes, allemaal ontworpen om samen te werken.

De verlichtingsopties voor SEKTION zijn ook geüpgraded. De twee nieuwe reeksen van verlichting omvatten in-lade verlichting, hoekmodules, USB en stopcontacten en een handige afstandsbediening voor het dimmen.

Appartementstherapie moet ook keukenkasten kiezen!

Meer informatie zal beschikbaar zijn op de IKEA-site zodra de lanceringsdatum van 2 februari aankomt. De huidige AKURUM / SEKTION faq is hier te vinden.

Meer over IKEA keukenkasten:

  • IKEA keukenkasten: voordelen, nadelen en echte eigenaars
  • Insider-info: IKEA-werknemer deelt tips voor het kopen van IKEA keukenkasten
  • The Inside Scoop op het nieuwe keukenkastensysteem van IKEA: SEKTION
  • 8 Real Life kijkt naar IKEA's METOD-kasten, SEKTION's Europese Twin
  • En, uit de Kitchn: IKEA's nieuwe SEKTION keukenkasten

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën