Is er iets echt "klassiek"?

VERHUISPERIKELEN - VLOG 86S2 (April 2019).

VERHUISPERIKELEN - VLOG 86S2 (April 2019).

Anonim

Domaine

Ik heb onlangs geschreven over trends, de tijdgeest en hoe het voelt als anderen opwarmen naar een look die je ooit als "de jouwe" hebt gezien. Een manier om de trend-achtbaan te vermijden, is natuurlijk om helemaal los te gaan van rages en thuis te kiezen voor een klassieke stijl. Maar wat is klassiek? Bestaat het zelfs, en zo ja, hoe vind je het?

Er is geen gebrek aan advies over hoe je een "tijdloze" look kunt bereiken of vermijd het maken van "trendy fouten" met je interieur. Maar met alle scepticisme van iemand die van het werken in de mode naar het interieur ging en weet hoe trend- (* ahem * verkoop- ) gedreven industrieën werken, koop ik het niet. Net als een outfitcombinatie in jeans en wit, wordt wat er op het eerste gezicht klassiek en onveranderd uitziet regelmatig bijgewerkt en aangepast om actueel te blijven. Het is de schaduw van hout, de snit van een broek, de details op een tafelpoot die in de loop van de tijd zullen veranderen, waardoor het klassieke uiterlijk uiteindelijk gedateerd zal worden.

Toch zijn er een paar dingen om in gedachten te houden als je vastbesloten bent om te gaan voor "klassiek" (bijna net zo moeilijk als trendy jagen, in mijn gedachten). Lees verder voor mijn gedachten, en deel de jouwe in de reacties hieronder.

Elle Frankrijk mei 2015

De juiste antiek
De voor de hand liggende oplossing, bij het proberen een look te creëren die niet snel verouderd lijkt te zijn, is om iets dat al gedateerd is te kiezen. Items die de tand des tijds hebben doorstaan, of deze nu vintage of antiek zijn, hebben dit meestal met een reden gedaan. Ik zal bijvoorbeeld voor altijd een fan zijn van de traditionele Franse halspiegel. Met zijn gebogen vorm en verguld kader ziet hij er luxe uit in een traditionele omgeving en net zo goed bijpassend slank, eigentijds meubilair.

Domaine

Ontwerp pictogrammen
Op dezelfde manier worden specifieke designeronderdelen vaak klassiek, dankzij hun blijvende esthetische en functionele waarde. Terwijl het ontwerp halverwege de eeuw in de trending was voor het laatste decennium en waarschijnlijk niet voor altijd zal blijven hangen aan het huidige niveau van populariteit, is het daar niet voor niets terechtgekomen. Strakke lijnen, ruimtebesparende ideeën en authentiek gebruik van materialen maken dit tijdperk een geweldige om te winkelen. Maar blijf niet beperkt tot (verlangen naar) Eames-stoelen en Castiglioni-verlichting; andere decennia bieden ook iconische stukken, en mogelijk meer betaalbare stukken.

Sköna Hem

Functie eerst
Eén principe van "klassiek" ontwerp is dat het nu net zo goed functioneert als toen. Niet alleen met het oog op esthetiek, ook stukken met een lange levensduur zijn comfortabel, ruimtebesparend, veelzijdig en / of slim. Een goed voorbeeld is de eenvoudige taaklamp: verkrijgbaar voor elke prijs en in elke denkbare kleur. Het ontwerp zonder franje kan vrijwel overal worden gebruikt.

Rue Mag

Supereenvoudigheid
In geval van twijfel, ga voor stilte : monochroom ontwerp, eenvoudige lijnen, een gebrek aan versiering. Als er minder spullen zijn, is er minder om gedateerd uit te zien. Er is niets zo klassiek in mijn gedachten als een eenvoudig hemelbed met volledig witte bedden. Het maakt niet uit in welk decennium je bent, dat zal er goed uitzien (en aanvoelen).

Heerlijk leven

Natuurlijke elementen
De natuur, laten we hopen, zal binnenkort niet uit de mode raken. Natuurlijke patronen en motieven zoals varens, florals en luipaardprint zijn de afgelopen honderd jaar populair geweest, dus ik denk dat ze een veilige gok zijn. Of je nu kiest voor een beroemde print zoals het William Morris-behang hierboven afgebeeld, of gewoon iets dat een natuurlijk gevoel suggereert, haal inspiratie van buitenaf voor een klassiek interieur.

Wat vindt u van de term 'klassiek' in relatie tot design? Zou je deze concepten klassiek noemen? Wat is klassiek voor jou?