Luchtfoto's van Juergen Chill

Anonim

Er is een zeer voyeuristisch deel van ons dat dol is op de innerlijke werking van de huizen van andere mensen (we zijn ervan overtuigd dat we hier niet alleen staan ​​in de menigte van de appartementstherapie ...) en de foto's van Juergen Chill voeden dat belang. Zijn onverwachte gezichtspunt en onderwerp brengt dit naar een heel nieuw rijk.

Appartementstherapie is een plek om te bespreken en manieren te ontdekken om de ruimte waarin u leeft gezond, mooi en functioneel te maken. Juergen Chill gaat 'persoonlijke, intieme locaties binnen die niet veel mensen kennen', die afwijken van de norm, volgens vele normen. Door kamers in bordelen en gevangeniscellen te fotograferen, geeft hij ons een kijkje in kamers die zijn ingericht met andere dingen dan wat we typische motivaties voor decor kunnen beschouwen.

We kunnen licht de vrijheid nemen om te kiezen (soms verleend, met beperkingen) hoe onze omgeving eruit ziet. Er zijn echter veel mensen die niet de vrijheid hebben om überhaupt veel controle uit te oefenen. "Degenen die het niet hebben, moeten zich aanpassen aan de bestaande mogelijkheden en ernaar streven hun eigen plek te creëren." Juergen Chill is de 'huizen' van gevangenen in Duitsland binnengegaan en heeft ons een uniek perspectief gegeven op de kamers waarin ze een groot deel van hun leven doorbrengen.

In een parallel universum heeft Chill ons ook een kijkje in de kamers in een bordeel gegeven. Het is duidelijk dat de inspiratie voor het decor in deze kamers anders kan zijn dan de meeste mensen denken. Alle foto's van Chill zijn gemaakt vanuit een uniek luchtperspectief en zijn tegelijkertijd intrigerend en verontrustend.

Bekijk hier meer van het fascinerende werk van Juergen Chill. Onderzoek de kamers van anderen en geniet van de grafische aard van zijn foto's.

Populaire Categorieën