Keith Haring's Journals op Tumblr

Anonim

De nieuwe tentoonstelling "Keith Haring: 1978-1982" van het Brooklyn Museum is momenteel te zien tot en met 8 juli 2012. Het is een uitgebreid overzicht van het vroege werk van Haring en bevat verschillende tijdschriften uit zijn vroege jaren twintig. De Keith Haring Foundation heeft de tijdschriften in de tentoonstelling gescand en ze hebben een Tumblr-blog gemaakt waarin ze elke dag een nieuwe pagina plaatsen voor de duur van de show. Het is een blik in de geest van een van de meest populaire en invloedrijke artiesten van de jaren 80, voordat hij beroemd was.

Hoewel het een beetje grappig voelt om in iemands dagboek te zijn, merk ik dat ik elke dag incheck om meer te zien. De pagina's zijn grafisch en leuk (je kunt duidelijk Haring's kenmerkende stijl zien evolueren) maar ook eenvoudig en zoet gewoon.

Sommige pagina's hebben ingewikkelde ontwerpen, terwijl andere gewoon doodles, notities en lijsten zijn. Het is net als wat ik op mijn boodschappenlijstje krabbel, maar ongeveer 1000 keer creatiever.

Je kunt zien wat hij deed (Hunger Walk) en uitgaven (35 cent gestort op 16 augustus) en erover na denken. Het geeft een groot deel van de mensheid aan een kunstenaar die tijdens zijn zeer korte leven zo'n enorme plons maakte.

Kijk voor meer informatie op de Tumblr-blog of het Brooklyn Museum.

(Afbeeldingen: Keith Haring Tumblr)