Activiteit voor kinderen: maak je eigen caleidoscoop

Anonim

Met alle nieuwe schermen en gadgets in de buurt, lijkt het me alsof de bescheiden caleidoscoop verdwaald is geraakt in de shuffle. Ik herinner me dat ik dit speelgoed als kind gebruikte en me verwonderde over de gekke en mooie patronen die ze creëren. En hoewel ik dit al een tijdje niet heb gezien, kun je je eigen eenvoudige versie maken met deze tutorial van Handmade Charlotte.

Caleidoscopen zijn een relatief oude technologie; uitgevonden in 1817 door de Schotse uitvinder Sir David Brewster, ze gebruiken het principe van meervoudige reflectie om ongebruikelijke patronen en afbeeldingen te creëren. Om dit zelfgemaakte stuk te maken, heb je alleen wat karton en plakfolie nodig, die je gemakkelijk kunt vinden in de meeste ambachtelijke winkels. In plaats van een gesloten uiteinde, heeft deze caleidoscoop een open uiteinde, zodat wanneer je er doorheen kijkt naar een object, je een gereflecteerd patroon krijgt.

De patroonmogelijkheden zijn eindeloos omdat je overal doorheen kunt kijken. Kinderen zullen dol zijn op het helpen bouwen en spelen met dit ouderwetse speelgoed.

Lees meer: Handmade Charlotte