Lessen uit kamers die de gelaagde deken spijkeren

2015 Personality Lecture 13: Existentialism: Nazi Germany and the USSR (Mei 2019).

Anonim

Gelaagde tapijten geven een bepaald tactiel element aan een ruimte die een solotrampet gewoon niet kan afleggen (plus het is vaak een budgetvriendelijkere - geloof het of niet - oplossing om een ​​gestileerd vloerkleed te verwijderen ... daarover later meer) . Hoewel u misschien aarzelt om uw ontwerpperspieren met deze trend te buigen, kunnen de opties en resultaten onbeperkt zijn. Kijk maar eens naar deze mooie interieurs en onze verzameling van samengestelde combinaties voor eindeloze inspiratie die het "meer de vrolijkere" concept ter harte neemt.

Hier zijn een paar redenen waarom we aan boord van de gelaagde tapijtlook zijn (en sommige kamers doen het goed):

Ze voegen visuele interesse / contrast toe aan een kamer:

Een veel voorkomende gelaagde tapijtformule is een groot jute kleed + tapijt met een kleiner patroon, maar je hoeft niet alleen vast te houden aan een natuurlijk zeegras als basis. Probeer een delicate flokati (zoals in de foto in dit bericht vanuit Anthropologie) of laagpatroon op patroon zoals de kamer hierboven van Amber Interiors voor een eclectische mix. Kies een ware regenboog van kleden in vergelijkbare texturen, tinten of patronen om uw ruimte te verenigen.

Het kan budgetvriendelijker zijn dan het kopen van een extra groot kleed.

Room-size tapijten (zoals een 9'x12 'en hoger) kunnen vrij prijzig zijn, maar als je kiest voor een kleinere versie van je droomkleed, kun je het gemakkelijk op een redelijker geprijsd natuurlijk weefsel of shag leggen voor een kostprijs. vriendelijke optie die een vergelijkbare uitstraling krijgt. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je helemaal in de wolken bent voor een Marokkaans bruiloftskleed zoals het kleed dat hierboven in deze kamer is gevonden via The Glitter Guide. Een 8'x10 '(of grotere) versie van een vergelijkbaar kleed is vrij moeilijk te vinden of meer dan $ 1.000 +. Als je een 9'x12 'jute kleed zoals dit van Overstock oppakt voor iets minder dan $ 300 en het onder iets vergelijkbaars van de Marokkaanse stijl Trouwkleed van de Wereldmarkt ($ 229, 99 voor een 5'x8) brengt, bereik je precies wat je wilt de helft van wat je zou hebben uitgegeven.

Het kan een open plattegrond verankeren.

Als je een open plattegrond hebt of in een studio woont, los dan het dilemma "waar begint de ruimte en het einde" op door een kleiner, meer gestileerd tapijt over een veel groter tapijt te leggen om gedefinieerde, samenhangende ruimtes te creëren. De kamer hierboven door Cloth & Kind verankert zwevende meubels in een ruime woonkamer met meerdere tapijten.

Eén maat hoeft niet allemaal te passen.

Een klein decoratief tapijt van jaren (en huizen) voorbij dat niet helemaal in je nieuwe ruimte past, kan absoluut nog steeds werken dankzij de laagjes-truc. Neem een ​​keu van deze kamer op Elle Decor; het enige wat je hoeft te doen is het op een groter neutraal textiel accentueren en omkaderen; nu is het te kleine tapijt een perfecte, gezellige toevoeging aan uw woonkamer.

Het kan textuur toevoegen om een ​​gezellige sfeer te creëren.

Door een hoogpolige shag te combineren zoals The Fox & She deed of a la Studio McGee bovenop een nubby jutedeken, heb je net de textuur en diepte in je ruimte verdubbeld. Om nog te zwijgen van het is enkel blikken en voel zo knus.

Verkrijg de Look For Yourself met onze Curated Rug Duos:

Combo 1: De Globetrotter

Stel dat je een geweldig vintage tapijt hebt gevonden tijdens je laatste vakantie in het buitenland, maar het is gewoon te klein om bruikbaar te zijn in je woonkamer. Breng het natuurlijke tapijt van natuurlijke vezels binnen om het te laten werken.

Voor de basis: Safavieh Natural Fibre NF734 Rug, 5 'x 8' bij RugsUSA, $ 108

Laag met: handgeweven Qashqai rode wol Kelim, 3'3 "x 6'8" bij EcarpetGallery, $ 168

Combo 2: Going With the Flow

Wil je wat beweging in je kamer via een organisch gevormd vloerkleed, maar wil je volgens de regels spelen en je meubelpoten op een kleed houden? Hier is hoe het te doen.

Voor de basis: Lohals Flatwoven Natural Rug, 6'7 "x 9'10" bij IKEA, $ 139

Laag met: Goudgedrukt koeienhuid kleedje, 5'x7'6 '' op wereldmarkt, $ 149, 99

Combo 3: New Traditionalist

Ben je verliefd geworden op een tapijt in traditionele of vintage stijl maar niet klaar om de (ongelofelijk dure) kogel te bijten? Kies voor de kleinere, meer betaalbare maat en speel daarna een beetje plezier met een subtiel grafisch groter jutekleed.

Voor de basis: Charcoal Herringbone geweven Jute-karpet, 6 'x 9' op de wereldmarkt, $ 84, 98

Laag met: Trinity Mocha Rug, 3'7 "x 5'7" bij Magnolia Market, $ 159

Combo 4: Color Punch

Voor degenen die niet bang zijn om een ​​verklaring af te leggen. Dit is de perfecte combinatie van graven-je-tenen-in knus met een gedurfde, kleurrijke look.

Voor de basis: Standard Shag Greek Flokati Rug, 5 'x 7' bij RugsUSA, $ 183

Laag met: Desert Blaze Rug, 3 x 5 cm bij Lulu en Georgia, $ 262

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën