Letter From London: 100% ontwerp

Anonim

Voor iedereen die gek is, is eind september een geweldige tijd om in Londen te zijn. Het London Design Festival (LDF), nu in zijn negende jaar, heeft meer dan 280 evenementen in de hele stad (vermoeiend!) Met veel van de grote spetterende shows die dit weekend plaatsvinden. Gisteren sloot ik de 100% Design-show in Earl's Court. Hier zijn enkele dingen die mijn aandacht hebben getrokken.

Niet alle spullen hier hebben distributie buiten het Verenigd Koninkrijk gevonden. Ik heb links naar alles gegeven, zodat je rechtstreeks contact kunt opnemen met de ontwerper of fabrikant of de website 100% Design kunt bekijken.

 • Ik hield van de grafische en eenvoudige aard van dit tuinmeubilair van Kirv. Gemaakt in het Verenigd Koninkrijk van roestvrij staal, het is kleurrijk, comfortabel en blijkbaar, ondanks dat het van metaal is gemaakt, kookt het niet in de zon (een groot probleem met zitplaatsen buiten). Ze zijn beschikbaar in een standaard- of poedercoating en kunnen plaatsspecifiek worden gemaakt.
 • Een paar stoelen kregen onze aandacht. Deze ontworpen door Steve Baines van Baines & Fricker, en gemaakt van de Britse Elm en bedekt met Harris Tweed, hoewel laag, was comfortabel en gemakkelijk in en uit te stappen (mijn eerste twee criteria voor stoelen!). Ik vond de bijna bureaustoelkwaliteit van deze stoel, The Monty van Samuel Chan voor The Channels Design geweldig.
 • Wallpaper gaat nog steeds sterk. Er was MissPrint, een bedrijf dat we hebben besproken en waar we van houden, evenals deze twee interessante aanbiedingen: de textiele wandbekledingen van Tactile Wonderland en de pakkende Concrete Walls, een selectie van wallpapers ontworpen door de Noorse fotograaf Tom Haga. Bekijk de collecties Beton en Zolder.
 • Cubit, uit Duitsland, was een van mijn favoriete stukken op de show. Gemaakt van MDF, met de dozen die ontworpen zijn om verschillende dieptes te hebben, klikt Cubit eenvoudig samen in een plank en creëert eindeloos herconfigureerbare stukken die kunnen groeien en veranderen met jouw behoeften. Ik ben er dol op dat het praktisch en toch sculpturaal is, wat je gewoon laat zien dat utilitair ontwerp eenvoudig kan zijn zonder saai te zijn.
 • Er waren een paar landspecifieke cabines. Bij 100% Noorwegen heb ik Figgjo A / S gecontroleerd. Dit is voornamelijk gemaakt voor commercieel gebruik en is prachtig reserve servies, bijna Aziatisch in zijn eenvoud. Er waren een aantal interessante aanbiedingen uit Argentinië waar ik dol op ben, voor hoe ze geweldig design combineerden met duurzaamheid, inclusief Buna, tuinstoelen en plantenbakken gemaakt door UAU Disegno, van gerafeld rubber dat niet alleen comfortabel maar poreus is (dus ze zullen niet hebben dat probleem met het buitenmeubilair om water te verzamelen) en deze grillige lederen bureau-accessoires van Vaca Valiente, gemaakt van gerecycled leer.
 • Schiet me niet neer maar ik hou nog steeds van een goed vogelmotief dat goed is gedaan en deze lichten, de Alouette-verzameling uit het Duitse Atelier Areti, die in verschillende configuraties komen, hebben een schot in de roos.
 • De Britten zijn niet bang om de grenzen te verleggen als het gaat om ontwerp; voor zijn glam-factor alleen al, ik hield van deze bling kettinglamp, Big Big Bling van Penelope Batley.
 • Net als Flor, Esprit Home's Islands tapijttegels interlock en worden aangeboden in een verscheidenheid aan texturen en materialen.
 • Misschien is het wel de thee en de behoefte aan theepotten maar de Engelse porseleinindustrie heeft het nog steeds, met ambachtslieden zoals Felicity Jones, die samenwerkte met Leeds Pottery / Hartley Greens om een ​​theepot te ontwerpen met echte bloemen in zijn ontwerp. Ik was ook gecharmeerd van haar eigen collectie met zijn delicate botanische ontwerpen en een beetje ouderwetse cast.
 • De wilde dierenstoelen van Maximo Riera zijn het soort aanbod dat op onze inmiddels overactieve of niet-bestaande kolom zou hebben gestaan. Hoewel ze misschien niet praktisch zijn voor je gemiddelde appartement, als je het soort huis hebt (of het soort persoon bent) dat een statement stuk kan ondersteunen, zijn deze opvallend en, ik heb gehoord, behoorlijk comfortabel.
 • De kleurrijke en eenvoudige Leaning Man-console van And Then Design komt ook in een nacht- of bijzettafelsversie.
 • Hidden Art, een collectief dat meer dan 300 jonge Britse ontwerpers ondersteunt, had een levendige en boeiende stand met leuke en leefbare producten zoals de Loop Mirror van Being Blease (een moderne versie van de klassieke spiegel, met riemen in een reeks kleuren) en als favorieten zoals Black & Blum. Bekijk ze nu; Ik begrijp dat ze aan het einde van het jaar sluiten!
 • YFOS, een bedrijf dat feitelijk is gebaseerd op Griekenland, biedt twee stukken die een geweldige aanvulling op een toegangsweg zouden zijn. De hier afgebeelde piano wordt aangeboden in een aantal hout- en kleurconfiguraties (waaronder een zwart-witversie die lijkt op een pianotoetsenbord): de haken worden naar beneden getrokken en klikken vervolgens weer in de juiste positie wanneer ze niet worden gebruikt. Ypsilon, een sculpturale kapstok die aan een muur of plafond kan worden bevestigd, gemaakt van Y-vormige stukken die in elkaar klikken, ziet er geweldig uit, zelfs als, net als ik, uw toegangsdeur in uw woonkamer terechtkomt.

Afbeeldingen: Abigail Stone