Een beetje Spaans appartement groeit op

Anonim

De ontwerpers van Arquitectura-G stonden voor een unieke uitdaging bij de renovatie van dit 365 vierkante meter grote appartement in Barcelona. De ruimte, al aan de kleine kant, werd door een dragende muur die niet kon worden verplaatst in twee kamers onderverdeeld. Maar in plaats van dit als een belemmering te zien, kozen ze ervoor om het te omarmen als een ontwerpfunctie, waardoor een appartement met een unieke lay-out en een unieke leefbaarheid werd gecreëerd.

Hun oplossing was om het appartement te beschouwen als twee eenheden, die twee verschillende doelen dienden. De keuken (aan de linkerkant in het onderstaande schema) vormt de 'openbare' kant van het appartement, met een tafel die kan worden verplaatst om als prep ruimte, eettafel of bar te dienen.

Aan de andere kant van de scheidingslijn wordt het echt interessant. Dit is het privégedeelte, met ruimte om te werken, tv te kijken, te loungen en te slapen. De architecten maakten gebruik van de 15-meter hoge plafonds van het appartement om ze te helpen al deze dingen in te richten. Een trap leidt naar een tussenverdieping, vanwaar men in een bed boven de woonkamer beneden kan klimmen. (De eigenaren van het appartement zijn blijkbaar niet bang voor hoogtes.) Onder de trap hebben de architecten een ruime ingebouwde opslagruimte ingebouwd; er is ook een kast op de tussenverdieping.

U kunt meer foto's bekijken en meer lezen over het ontwerp op Diario Design.

Populaire Categorieën