Leef een beetje: Pro-advies over hoe u durven kunt zijn in uw ontwerp

Jean Pierre Van Rossem - Phara (27/03/2009) Volledige Uitzending (Juni- 2019).

Anonim

Na het zien van Emily Murray's huisbezoek - gevuld met een gedurfde mix van patronen en tonnen felle kleuren - vroeg ik haar of ze zich zorgen maakte dat ze ooit moe zou worden van alle gewaagde ontwerpelementen. Haar antwoord? "Ik heb een paar uitstekende Chloe-zonnebrillen als ik ooit aan de schittering moet ontsnappen."

Ik hou van de manier waarop ze denkt - en ontwerpt. Als je in 2017 een huis wilt dat zo gedurfd is als het hare, zorg dan dat je je zonnebril bij de hand hebt, want haar advies zal een aantal schitterende ideeën aan je ruimte toevoegen.

Emily is de oprichter van The Pink House, en nadat ze vanuit Londen naar Edinburgh verhuisde, wilde ze haar huis doordringen van de opwinding en de brutaliteit van de stad waar ze tien jaar lang woonde. Ik vroeg haar eerst waar ze inspiratie opdeed voor haar gewaagde ontwerpen:

"Het verschilt van kamer tot kamer. Soms is het een favoriet schilderij dat de kleuren inspireert - zoals in onze woonkamer, dat is waar het groen, oranje en blauw met gele accenten uitkwam, in andere kan het een prachtig behang zijn ( zoals het Timorous Beasties Butterfly-papier in mijn slaapkamer.) En dan wordt het hele schema soms geïnspireerd door een ruimte die ik heb gezien op Instagram, Pinterest of een van mijn favoriete blogs of tijdschriften - zo kwam mijn witte, grijze en gouden badkamer wat betreft."


"Als het gaat om het kiezen van kleuren, ga gewoon om met wat je gelukkig maakt."


Het optimale aantal kleuren in een krachtig kleurenpalet:

Mijn eerste tip zou zijn om ervoor te zorgen dat je kleurenpalet groot genoeg is. Slechts twee kleuren maken een kamer saai en te matchy-matchy. Drie kleuren is beter en interessanter, maar ik hou ervan vier kleuren in gedachten te hebben, zelfs als twee de hoofdkleuren en de andere accenten zijn. Dit voorkomt dat een kamer te gekunsteld lijkt en voelt natuurlijker aan.

Het geheim van kleuren kiezen waar je blij mee bent:

Als het gaat om het kiezen van kleuren, ga gewoon gewoon om met wat je gelukkig maakt. Een goede vuistregel is om te beginnen met een basiskleur van de tint die je het liefst draagt ​​- vaak iets redelijk neutraal. Kijk dan naar de rest van je garderobe - aan welke kleuren ben je van nature aangetrokken? De kans is groot dat je je ook gelukkig zult voelen met diegenen in je huis.


"Ik denk dat de meeste mensen verrast zullen zijn door hoe je daarbuiten kunt zijn als patronen in botsing komen, terwijl je toch een aantrekkelijke, samenhangende uitstraling behoudt."


Wat betreft het creëren van een huis dat samenhangend is van kamer tot kamer, om eerlijk te zijn, denk ik daar niet echt over na. Ik vind elke kamer leuk om zijn eigen kleuren en persoonlijkheid te hebben, maar omdat ik degene ben die elke kamer ontwerpt, zal het hoe dan ook natuurlijk in zekere mate samenhangend blijven. Mijn ideale huis is er een waarin mensen een leuke verrassing krijgen - en een andere sfeer - in elke kamer.

Hoe botsing in een patroon te brengen:

Ik denk dat de meeste mensen verrast zullen zijn door hoe je daarbuiten kunt zijn als patronen in botsing komen, terwijl je toch een aantrekkelijke, samenhangende uitstraling behoudt. Er is veel vallen en opstaan ​​- soms zet ik patronen bij elkaar en denk ik gewoon 'argh!', Maar andere patronen en kleuren waarvan ik denk dat het niet zal samenwerken, doen het op de een of andere manier. Mijn belangrijkste inspiratie als het gaat om vet te zijn met patroon- en kleurencombinaties is Kit Kemp. Ik hou van de Firmdale Hotel-groep en bestudeer Kemp's kamerontwerpen om te proberen uit te zoeken waarom de patronen samenwerken.


"En wat maakt het uit? Het draait allemaal om plezier maken en zien hoe dingen je laten voelen. Het leven is te kort om veilig te spelen, vooral in je huis."


Het is over het algemeen een vrij organisch proces. Ik voel me natuurlijk aangetrokken tot patroon en kleur en kan het niet laten om kussens en andere items in huisdecoratie te kopen die helder en vet zijn. Dan moet ik manieren vinden om ze samen te laten werken. Er zijn maar een paar dingen die de snit niet maken en die naar de winkelruimte worden gestuurd, of af en toe de liefdadigheidswinkel. Ik geef er de voorkeur aan om zoveel mogelijk te behouden, zelfs als ik er op dat moment geen plaats voor heb. Je weet maar nooit wanneer een nieuw lid van de kussenfamilie zou binnenkomen en een relatie zou vormen met dat gele zigzageldeken !

De enige ontwerpregel om te onthouden:

Heel losjes zou ik een groot patroon matchen met een kleinere afdruk. En ik probeer niet te veel kleuren te laten meedoen. Maar ik faal vaak. En wie kan het schelen? Het draait allemaal om plezier hebben en zien hoe dingen je laten voelen. Het leven is te kort om veilig te spelen, vooral in je huis. En met je haar - daarom heb ik het roze geverfd!


Om meer te lezen over hoe Emily een prachtig huis heeft gemaakt en meer foto's te zien, bekijk haar full house tour → Fun, Fabulous, Pink & Patterned in Edinburgh

Populaire Categorieën