Een blik op de eerste projecten van beroemde architecten

Rotterdamse traditie van stadstekenaars in ere hersteld (April 2019).

Rotterdamse traditie van stadstekenaars in ere hersteld (April 2019).

Anonim

De Belden Loft van Jeanne Gang in Chicago weerspiegelt haar kenmerkende gebruik van organische vormen en structuren.

Patrick Sisson, nieuwsredacteur bij Curbed, heeft een fascinerende serie gemaakt waarin de debuutprojecten van beroemde architecten worden onderzocht, van legendarische figuren zoals Frank Lloyd Wright en Mies van der Rohe tot moderne iconen zoals Frank Gehry en David Adjaye.

Ik ben vooral dol op de manier waarop deze serie een kijkje achter de schermen neemt bij het debuutproject van elke architect, inclusief een gedeelte getiteld "Getting the Gig" en een blik op hoe deze projecten werden beïnvloed en hoe deze eerste solowerken werden beïnvloed - of in sommige gevallen hadden geen invloed op de creatieve evolutie van elke architect. Het stuk op de Belden Loft van Jeanne Gang, hierboven, onderzoekt een huis dat ze voor een vriend heeft gemaakt, een vriend die als volgt citeerde: "Ik wist dat [Jeanne] een genie was voor de stichting MacArthur."

Calatrava's kenmerkende stijl wortelde in zijn vroege civiele projecten, zoals dit 300 meter lange Duitse magazijn.

In de aflevering op Santiago Calatrava, waarvan het eerste project zeer restrictief was, is het interessant om een ​​glimp te zien van de gebogen, grandioze stijl waar hij beroemd om is geworden (bijv. Puente del Alamillo en het Milwaukee Art Museum) die tot uiting komen bij het ontwerp van dienstdeuren naar een magazijn.

Elektra House van David Adjaye in Londen, voltooid in 2000.

Terwijl de dienstentoegangsdeuren van Calatrava een jonge architect voorstellen om zijn dagelijkse baan met zijn persoonlijke visie te vervullen, was de jonge David Adjaye al een soort rockstar in Londen toen hij in 2000 zijn eerste soloproject, Elektra House, voltooide. een geweldige reputatie, zijn eerste optreden was verre van soepel zeilen, omdat dit "eerste project bijna zijn laatste was".

Ga naar Curbed voor de volledige lijst met 21 projecten, inclusief een interactieve kaart.

PS Als je de komende maanden de kans krijgt om Chicago te bezoeken, is de Architectuur Biënnale nu in januari 2016. Ik kan het niet genoeg aanbevelen.