Makerbezoeken met Maxwell: Rebecca Atwood Studio Tour

Bas Lenoire (April 2019).

Bas Lenoire (April 2019).

Anonim

In onze allereerste aflevering van Maker Visits ontmoetten we Farrah Sit, een keramist en meubelontwerper. Deze week reizen we terug naar Brooklyn om de getalenteerde en buitengewoon mooie textielontwerper Rebecca Atwood te ontmoeten.

Na een ontmoeting met Rebecca waren we zo ingenomen met hoe geïnspireerd ze was door haar omgeving. Gecombineerd met haar reis door het bedrijfsleven en haar behoefte om lokaal in New York te kopen, creëert Rebecca een dromerige wereld waarin ze prachtige items voor het huis maakt.

Maker: Rebecca Atwood
Bedrijf: Rebecca Atwood Designs
Producten: textiel + lifestyleproducten
Locatie: Industry City, Brooklyn, NY

Bio: ontwerper en kunstenaar uit Brooklyn, Rebecca Atwood, waardeert en gelooft in het maakproces.

Haar originele collectie huistextiel richt zich op het artistieke proces. Door traditionele textieltechnieken en handschildering te mengen, creëert Rebecca producten die zowel eenvoudig als luxueus zijn. De lijn is diep geworteld in Rebecca's dagelijkse observaties van haar leven in Brooklyn, evenals haar persoonlijke geschiedenis - opgroeien op Cape Cod, omringd door de oceaan, antiek en het familierestaurant. Achter elk ontwerp staat een verhaal uit haar collectie familietradities, texturen uit de natuur, vintage patronen ontdekt op de rommelmarkt, geïnspireerde kleurencombinaties uit wereldreizen of een compositie uit haar schetsboek. Deze ervaringen en verzamelingen zijn samengelaagd om stukken te inspireren die doordacht en terloops elegant zijn gemaakt.
Rebecca ontving haar BFA in de schilderkunst van Rhode Island School of Design en begon haar carrière bij Anthropologie. Sindsdien heeft ze samengewerkt met grote retailers in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk door collecties van eigen producten te maken en advies in te winnen over trends en design.

Meer video's: ga naar videokanaal

Inzendingen Welkom: Bent u een Maker? Heeft u een inspirerend verhaal dat het verdient om op de site te worden vermeld? Vertel ons hier en we zullen overwegen ons videoteam te sturen om je op te nemen voor de site.

Video van Arbuckle Industries voor appartementstherapie.

Meer berichten in Maker Talks

Gezameld collectief: een nieuwe manier van samenwerken

NIEUWE videoserie: Makerbezoeken met Maxwell: Sir Kensington's

Populaire Categorieën