Mark's Makeover: Faux marmeren vloeren

Anonim

Hier is de situatie: ik ben een decoratieschilder, ik woon in een verhuur en ik zou grotendeels niets veranderen - behalve deze vreselijke vloeren.

Ze zijn 30 jaar oud linoleum van aannemer-kwaliteit en zo droog als karton. Ik zag voor het eerst hoe bedroefd en sullig ze waren toen ik een jaar geleden mijn studio op deze pagina's opnam en sindsdien stoort het me. Het was het enige element in deze plaats van teentop tot kroon dat ik niet heb gehad. En toen viel het me op - waarom niet gewoon schilderen? Het enige aanbod van mijn huisbaas was om de vloeren te vervangen, wat meer nieuwe ondervloeren betekende, meer stof en meer glans. Dus ging ik aan het werk.

Door de vloeren in acrylvloeren te schilderen, laat ik ze opnieuw overschilderbaar voor toekomstig gebruik en kan ik alles hebben wat ik wil. De patronen zijn gebaseerd op Romeinse vloerpatronen van mijn reisfoto's en ik ben er vrij zeker van dat het grote medaillon afkomstig is van de Sint-Pieterskathedraal.

Om te beginnen legde ik een grondlaag van Floor Paint in een zacht warm grijs en marmerde deze met zeesponzen en kalkoenveren. De truc over het marmering naar mij is om kunstzinnig genoeg te zijn, maar laat het gewoon rippen.

Wat het patroon betreft, draait het allemaal om de tekening en de wiskunde, en om het in dit hoefijzervormige grondgebied in te passen. Mijn techniek is ook om de lagen zo transparant mogelijk te laten, wat de verfdiepte geeft. Veining in zwart en off white bevordert de illusie. Cirkels en bogen in het patroon verrasten me door de architectuur van de studio na te bootsen.

Het is een beetje over-the-top, maar ik blijf van het grote gebaar. Topcoat in poly. En ja, ik vroeg mijn huisbaas om toestemming.

Gebruikte producten:
Sherwin Williams Porch & Floor Enamel, Waterborne Satin, 7016 Mindful Grey
Benjamin Moore Bruton White cW-710, Bone Balck CW-715, Geddy Gray CW-720
Varathane Polyeurothane, acryl satijn.
Geassorteerde sponzen, veren, kompassen en liniaal

Populaire Categorieën