Metalen caféstoelen

Anonim

De Tolix-stoel is al jaren favoriet bij de appartementtherapie. Deze metalen stoelen, ooit een steunpilaar van bars en cafés, hebben hun weg naar huis gevonden en zijn perfect voor de huidige industrieel-rustieke esthetiek. Hier is een inspiratiegalerij, inclusief niet-Tolix-variaties op het thema.

De originele Tolix-stoel werd in 1934 ontworpen door Xavier Pauchard. Volgens de legende waren de stoelen oorspronkelijk bedoeld voor gebruik op een slagschip, maar al snel werden ze gedistribueerd naar bars in Frankrijk als een promotie door brouwerijen. In de jaren 50 ontwierp de zoon van Pauchard de versie met armen en veranderde alleen de verhoudingen van het origineel.
Stapelbaar en stevig, deze stoelen weten zowel sober functioneel als vol persoonlijkheid te zijn. Je kunt de heruitgegeven klassiekers vinden op DWR en Pottery Barn, onder andere. Als u op zoek bent naar een kleine variatie, heeft Tolix onlangs een geperforeerde collectie uitgegeven, ontworpen door Normal Studio. Anthropologie maakt een spin-down spin-off, en Viva Terra maakt een milieuvriendelijke versie van gerecycled metaal.

1 DesignWatcher
2 Remodelista
3 Remodelista
4 Sköna Hem
5 Greige
6 Greige
7 Het Diversion-project
8 Vintage Tolix verkrijgbaar bij Antiquaires
9 Redsmith-eetkamerstoelen verkrijgbaar bij Anthropologie
10 Gerecyclede metalen Eco Bistro-stoelen van Viva Terra
Bronnen: Tolix-originelen zijn verkrijgbaar bij Design Within Reach ($ 250 voor de Marais A, $ 275 voor de A56), Pottery Barn (momenteel te koop voor $ 199), de Conran-winkel ($ 250, 75) en de Sundance-catalogus ($ 245).
Antiquaire, een winkel in Chicago, kan Tolix-stoelen leveren in meer dan 200 kleuren op maat, inclusief een aantal prachtige afwerkingen die u op de website kunt zien. Ze zijn ook de enige Amerikaanse distributeur van de geperforeerde versies. Antiquaire is ook een betrouwbare bron voor Vintage Tolix, inclusief afbeelding 8 hierboven.

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.