Ode aan mijn favoriete herfstkleur: zonnig, soulful saffraan

Ode aan de seizoenen : Muziek, poëzie en fotografie door Catherine Boone (Juli- 2019).

Anonim

Temple Doorway: Meknes, Morocco door On The Wild Road

Begin september is het cultureel aanvaarde (zo niet technische) begin van de herfst, mijn gedachten gaan uit naar de oproerigheid van de kleuren om de hoek. Misschien is het de associatie van vallende bladeren, of het paar back-to-school bootcut-snoeren dat ik in de zevende klas droeg, maar de kleur die ik het meest associeer met het seizoen is een rijke saffraangeel. Het is perfect voor deze vroege herfstdagen - trillend genoeg om te combineren met zomerse tinten, maar rijk genoeg om te wijzen op gezelliger dingen die nog gaan komen.

Qua decor is saffraan (en zijn groenere zus, mosterd en meer gele nicht, guldenroede) een verrassend veelzijdige tint. Het gaat over de grens tussen "vrouwelijke" en "mannelijke" kleur (als je er zelfs in koopt) en werkt vooral goed als een accent. De prachtige Marokkaanse tempel hierboven is saffraan van muur tot muur, maar hier zijn enkele ruimtes waarin kleinere doses van de rijke, gedurfde geel zijn gebruikt met groot effect.

Saffron is een van mijn favoriete tinten voor een lichte bank. Deze ruimte, te zien in Est. Magazine, laat zien hoe de kleur oplicht.

Een andere gele bank in een heldere ruimte, deze keer van Design * Sponge.

Het kan er ook geweldig uitzien op de muren, hier te zien op een accentmuur van The Socialite Family.

Qua kleurencombinaties is een van mijn favorieten het koppelen van saffraangeel met diep, donker paars. Dit bed van Scout (gevonden via Pinterest) laat zien hoe het zit.

Rijke, inktzwarte kleuren, zoals in deze kamer van Farrow & Ball (via Côté Maison), passen ook perfect bij saffraan. De muurkleur is Hague Blue van Farrow & Ball, voor het geval iemand zich afvraagt ​​... * swoon *!

Het werkt ook met fellere tinten, zoals in de oude slaapkamer van Emily Henderson, waar een heldere mosterd goed speelt met levendige blauwtinten en fel roze.

Ik hou van de manier waarop een iets bruiner versie van de kleur onverwacht speelt tegen mintgroen in deze Mexicaanse winkelruimte in Lonny. Een om weg te gaan voor de toekomst, denk ik.

Saffron ziet er geweldig uit als een energieke, eigentijdse pop in een neutrale en traditionele ruimte van het dierbaar vertrokken Metropolitan Home, via 1st Dibs.

En kijk hoe het gloeit in Abigail Aherns donkere huis ... prachtig.

Associeer je bepaalde kleuren met bepaalde seizoenen? Welke tint voelt als je vallen?

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën