Onze beste tips & inspiratie voor het omgaan met lage plafonds

Tony Robbins's Top 10 Rules For Success (@TonyRobbins) (Juni- 2019).

Anonim

Veel van de ruimtes die we op Appartementtherapie hebben, hebben prachtige, hoge plafonds. "Natuurlijk, " hoor ik u zeggen, "het is gemakkelijk om een ​​ruimte er goed uit te laten zien als uw plafond 14 voet lang is." Maar wat als uw leefruimte een beetje bescheidener is, met plafonds die niet hoger zijn dan de standaard acht voet? Er zijn nog steeds dingen die u kunt doen om uw huis er fantastisch uit te laten zien - en ruim op te starten. Hier zijn vier ideeën, met veel (laaghangende) voorbeelden om te inspireren.

Verf je plafond en muren in dezelfde kleur.

1. In de ruimte daarboven, witte muren naadloos overgaan in het plafond, vervagen het onderscheid tussen de twee en het maken van de kamer lijkt veel ruimer. Door interieurontwerper Natalie Myers of Veneer Designs, gespot op SF Girl by Bay. (Gefotografeerd door Amy Bartlam.)
2. In het huis van Jim & Laura Rhode Island houden een wit plafond, muren en bekleding een laag plafond in de ruimte tegen claustrofobisch gevoel.
3. Een helder wit plafond verdwijnt in deze woonkamer van My Domaine. (Vergeet niet dat om het optimale effect te bereiken, het het beste is om het plafond en de muren in verf met dezelfde glans te beschilderen.)

Voeg verticale elementen toe die de aandacht trekken.

1. Hoge boekenkasten verbeteren de hoogte van een eetruimte in het huis van Savannah in Los Angeles.
2. Gordijnen die helemaal naar het plafond gaan en hoge boekenkasten doen het goed in deze kamer van My Domaine.
3. Een gebogen Arco-lamp voegt een element van verticaliteit toe aan deze kamer van Elle Decoration UK, via 79 ideeën.
4. Een galerijwand in Melinda's huis in Los Angeles houdt het oog in beweging.

'Gewicht' de onderkant van de kamer.

Dit lijkt misschien contra-intuïtief (en het is in feite het tegenovergestelde van het bovenstaande advies), maar het clusteren van voorwerpen in het onderste gedeelte van een kamer kan de kamer eigenlijk veel ruimer maken door het oog te trekken naar de uitgestrektheid van de muur erboven.

1. Het laag houden van meubels en accessoires geeft de woonkamer Julia & Bruno's Quebec heeft het gevoel van een veel grotere ruimte. (Merk op dat de muur die links hangt een enkel verticaal element toevoegt - het is mogelijk om strategieën in dezelfde kamer te mixen.)
2. Hier is dezelfde strategie met succes toegepast in een woonkamer van huis tot huis.
3. Meubels en accessoires geclusterd in het onderste derde deel van de kamer geven de woonkamer van dit serene huis in Ohio een luchtig gevoel.

Omarm het!

Deze kamers vinden succes door hun lange, lage kwaliteiten te omarmen. Als uw ruimte breed maar niet hoog is, waarom accentueert u dan niet het positieve?

1. Het abstracte schilderij benadrukt het horizontale element van Cristina & Paolo's Cotswold Home, maar minimaal meubilair betekent dat de ruimte allesbehalve krap is.
2 & 3. In dit huis in Houston houdt een lange, lage beeldrail de focus op de grootste dimensie van de ruimte.
4. Deze woonkamer van Lonny omarmt de lengte, maar gebruikt ook een beetje van de vorige twee strategieën: de boom voegt een horizontaal element toe, en een enkel kunstwerk laat de muren grotendeels vrij.

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën