Roundup: brandblussers

Anonim

Het vrolijke kerstseizoen brengt uitgebreide kookkunsten, sprankelende kerstbomen en warme nachten door de kachel. Maar met deze seizoensgebonden symbolen is er een grotere kans op huisbranden. We hebben de favoriete brandblussers van Apartment Therapy bijeengeraapt en ze zijn verrassend genoeg niet one size fits all.

Brandblussers zijn onderverdeeld in vier categorieën op basis van het type brand dat de blusser aankan.

Van brandblusser 101

 • Klasse A blustoestellen zijn voor gewone brandbare materialen zoals papier, hout, karton en de meeste kunststoffen. De numerieke beoordeling van dit soort blustoestellen geeft de hoeveelheid water aan die het bevat en de hoeveelheid vuur die het kan blussen.
 • Klasse B- branden omvatten ontvlambare of brandbare vloeistoffen zoals benzine, kerosine, vet en olie. De numerieke beoordeling voor blusmiddelen van klasse B geeft het geschatte aantal vierkante meters dat het kan doven.
 • Klasse C- branden hebben betrekking op elektrische apparatuur, zoals apparatuur, bedrading, stroomonderbrekers en stopcontacten. Gebruik nooit water om branden van klasse C te blussen - het risico op elektrische schokken is veel te groot. Klasse C-blussers hebben geen numerieke beoordeling. De C-classificatie betekent dat het blusmiddel niet geleidend is.
 • Klasse D- brandblussers worden vaak aangetroffen in een chemisch laboratorium. Ze zijn voor branden met brandbare metalen, zoals magnesium, titanium, kalium en natrium. Deze soorten blustoestellen hebben ook geen numerieke beoordeling en hebben ook geen multifunctionele classificatie gekregen - ze zijn alleen ontworpen voor klasse D-branden.

  Kidde FX10K Keuken Brandblusser

  Gebruik voor keukenbranden, klasse BC

  Home Hero Brandblusser

  Deigned om vet en elektrische branden uit te zetten

  Pingy brandblusser

  Is geschikt voor branden van type A, B en C

  Tundra Fire Suppressant

  Voor kleine keuken- en huishoudelijke branden

  Gerelateerde brandpreventieposten

  • Hoe: Gebruik een brandblusser
  • Veilig blijven tijdens de feestdagen
  • Voorbereiding op brand en andere rampen

  [Afbeelding van blmurch]

Populaire Categorieën