Het geheim van het kopen van betaalbare originele kunst die onder je neus is gezeten deze hele tijd

COMING OUT... again (Juni- 2019).

Anonim

Iedereen die mij kent, weet dat ik graag in kunst wil investeren. Ik investeer niet op Picasso-niveau of zoiets, maar ik haal graag originele stukken op die ik me van tijd tot tijd kan veroorloven van lokale kunstenaars. Daarom was ik erg enthousiast toen ik deze tip hoorde voor het kopen van betaalbare, originele kunst; het kan ook nieuws zijn voor jou. (En het kan u helpen uw kunstcollectie te laten groeien!)

→ Investeer in studentenkunst van kunstacademies!

Ik weet al lang dat de meeste kunstwerken die ik in galerijen zie, buiten mijn prijsklasse vallen (hoewel ik dol ben op een opening van een wijn- en kaasgalerij). En hoewel ik tijdens mijn leven een paar kunsttentoonstellingen van studenten heb gezien, is het me nooit opgevallen dat deze stukken misschien betaalbaarder zijn. Studentenkunstshows geven zeker een minder intimiderende en gebruikersvriendelijkere uitstraling dan sommige galerijen. En hoewel internet het kopen van originele kunst betaalbaarder heeft gemaakt, krijg je niet altijd de kans om het werk persoonlijk te zien. Naar kunstacademies gaan kan een prima manier zijn om kunst op instapniveau of werken van opkomende kunstenaars te verzamelen.

Ik vroeg Heidi Elbers, directeur van tentoonstellingen aan de New York Academy of Art , voor haar beste advies over het kopen van studentenkunst:

De beste tijd om te gaan is de lente

"Dat is het einde van het schooljaar en de studenten hebben het werk afgerond om te laten zien." Kijk zeker naar de tweedejaars MFA-studenten omdat ze hun scriptiewerk hebben voltooid en het artistiek het mooist zullen zijn. "Zoals veel scholen, de New York Academy of Art heeft een speciaal aangewezen dag van Open Studios (de onze is 15 april), maar als je het mist, zijn veel scholen blij dat mensen een doorloop van studentenstudio's maken. "

Neem eerst een kijkje

"Veel kunstacademies hebben" studentenwerkpagina's "op het internet, wat je een idee geeft voordat je het soort werk dat hun kunstenaars produceren, gaat bekijken." New York Academy of Art's pagina. "

Je krijgt een deal over sculpturen en statements

"Kunstacademies zijn de beste plek om sculpturen en grote overzichtsschilderijen te krijgen, die onbetaalbaar zijn op internet en in galerieën."

Overweeg gebruik

"Zelfs als een stuk dat je echt leuk vond al is verkocht, omdat je rechtstreeks met de artiest praat, kun je altijd vragen of ze bereid zijn om een ​​werk in opdracht uit te voeren, zoals de meeste studenten het graag doen! Het is een fantastische kans om een ​​stuk op maat voor jezelf te maken. "

Vergeet frames niet

"Stukken kunnen een ingelijste prijs en een niet-ingelijste prijs hebben." Vraag het altijd! Ook, als je iets unframed ziet, vraag de artiest dan om framing, omdat ze weten wat voor frame er het beste uit moet zien. "

Ja, je kunt over de prijs onderhandelen

"(Maar bedenk wel dat dit studenten zijn en de fondsen gaan hun opleiding ondersteunen.)"

De Open Studios van de New York Academy of Art zijn vandaag van 18.00 tot 21.00 uur, dus kijk eens of je in NYC bent. Maar kijk ook eens naar de kunstacademies in de buurt van waar je woont; je vindt misschien gewoon je eigen geweldige bron van originele kunst van opkomende kunstenaars!

Meer betaalbare ideeën om uw muren te versieren:

  • Hoe betaalbare kunst te vinden: de ultieme online bronnenlijst
  • 8 tips om je kunstverzameling op gang te krijgen
  • De megalijst! 50 spectaculaire DIY Wall Art-projecten en -ideeën

Populaire Categorieën