Stijlrecept: mix IKEA & Vintage voor de perfecte eetzaal

De heerlijke Verstegen cheeseburger (April 2019).

De heerlijke Verstegen cheeseburger (April 2019).

Anonim

Erica & Dave's Balanced Home

Er is natuurlijk geen one-size-fits-all recept voor een kamer. Maar als je vastzit aan het proberen om die luxe-y, woonachtige blik in je eetzaal te krijgen tegen een betaalbaar budget, kunnen we dan een van onze favoriete combinaties voorstellen?

IKEA + Vintage Pieces = Een betaalbare en mooie eetzaal

De eetkamer is de perfecte plek om met meubels te spelen, omdat er geen tijd is om het 'af' te maken. Begin met wat je hebt (misschien een tafel en 4-stoelen?), Ontdoe je van alles waar je niet van houdt, en vul onderweg de ontbrekende stukken in met IKEA-voorraad of andere vintage vondsten.

Als je al een vintage-eethoek hebt die niet voor jou werkt, probeer dan de tafel of stoelen te ruilen voor iets dat betaalbaar is van IKEA. En als je bestaande eetkamer helemaal van IKEA is, moet je hetzelfde doen, maar een beetje omgekeerd. Voeg vintage items langzaam toe aan de mix, een tafel of stoel tegelijk. Het geeft je ruimte meer karakter en geschiedenis, waardoor er visuele interesse en intriges aan je opstelling in de showroomruimte worden gegeven.

Als je ziek bent van iets, vervang het dan! Zolang je echt van elke stoel of tafel houdt, schakel je over naar de mix, je kunt erop vertrouwen dat alles samenwerkt.

De inspiratie

Bekijk deze kamers die vintage stukken combineren met enkele populaire IKEA favorieten (zelfs sommige van de patio).

IKEA tafel + vintage stoelen

Boven: een IKEA DOCKSTA-tafel met stoelen van Paul McCobb in Erica & Dave's Balanced Home.

De IKEA MELLTORP-tafel in het huis van Jennifer Hagler, blogger bij A Merry Mishap, stond op Design Sponge.

De IKEA DOCKSTA-tulpentafel gecombineerd met vintage stoelen in dit Austin-huis van Houzz.

Een eenvoudige IKEA-tafel (het lijkt op de BJURSTA) gecombineerd met sierlijke stoelen in Louis XV-stijl in een huis in Harlem-bruinsteen van Elle Decor.

Jane Cumberbatch schilderde haar IKEA NORDEN-tafelwit voor haar huis in Londen, te zien op Design Sponge.

IKEA stoelen + Vintage tafel

Judy en Don (van Judy en Don's Treehouse in the City) combineerden een aangepaste houten tafel met IKEA terrasstoelen in hun huis in Houston. Afgebeeld is de niet meer doorgaan BLANKÖ, maar de VÄDDÖ-stoel van IKEA is vergelijkbaar.

Vier heldere IKEA TOBIAS-stoelen omringen een moderne ronde tafel in dit East Village-appartement van Houzz.

Onverwachte IKEA FRODE klapstoeltjes die worden gebruikt in Bridget & Jake's "Make It Your Own" Denver Homestead. (FRODE is momenteel alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk.)

Een DIY-eettafel gecombineerd met IKEA TOBIAS-stoelen in het kleurrijke en luchtige huis van Julia & Bruno.

De eikenhouten tafel is een familietraditie in deze Londense pakhuisflat van Trunk Creative, maar ze zijn gemengd in een paar felgekleurde IKEA STEFAN-stoelen.

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.

Populaire Categorieën