De vijfde muur aanpakken: hoe u de kleur van de plafondverf kiest

Anonim

Het plafond is een enorme hoeveelheid onroerend goed in een kamer, maar de kleur ervan wordt vaak over het hoofd gezien als een bewuste ontwerpkeuze. Hoewel het verleidelijk is om te vermijden, maakt het kleuren (en vervolgens het kiezen van de juiste!) Een kamer totaal anders. Hier zijn vier strategieën om te overwegen wanneer je naar de winkel gaat om naar verfchips te kijken:

STRATEGIE # 1: WIT PLAFOND

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende en meest voorkomende kleuren. Een basic witte decorateur is een klassieke en veilige keuze die je om de paar jaar niet opnieuw hoeft te schilderen.

Witte verf zorgt ervoor dat plafonds hoger en helderder lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Als de muren ook wit zijn, is de ruimte luchtig en open. Hierboven de woonkamer in Sarah & David's Modern and Sophisticated Brooklyn Home.

In Stacy & Christoph's Classic San Francisco Hilltop Home "omlijst" het witte plafond de grijze muren en wordt het oog onmiddellijk naar de plafondlijn getrokken. Dit is geweldig als je architectonische functies hebt waar je op wilt letten, zoals de kroonlijsten in hun woonkamer.

Opzoeken: 10 trucs om je plafond hoger te laten lijken

STRATEGIE # 2: AANPASSING VAN DE MUREN

Door het plafond in dezelfde kleur te schilderen als de rest van de ruimte ontstaat een rijke en volle atmosfeer die compleet aanvoelt.

Hierboven is de badkamer in Abigail Ahern's East London Home zowel donker als dramatisch, met kleuren die je omringen. (Nog een andere opmerking, die olijfkleur is een prachtige achtergrond voor haar enorme witte kroonluchter.)

Deze verfstrategie creëert ook een eindeloos kleurvlak dat heel rustgevend is voor het oog, zonder de schok die gepaard gaat met een kleurverandering. Hierboven een woonkamer van Elle Decor España, geschilderd in een lichte roze tint.

Probeer dit: Verf je plafond op dezelfde kleur als je muren

STRATEGIE # 3: LICHTE VARIATIE VAN DE MUURKLEUR

Als een draai aan de tweede strategie, wijzigt u de plafondkleur om meerdere tinten donkerder of lichter te maken dan de wanden. Je krijgt nog steeds de rustgevende natuur uit een verenigde ruimte, met een aanraking meer diepte en dimensie.

Omdat plafonds er donkerder uitzien dan muren, probeer dan een paar tinten lichter om de kamer luchtiger te maken. Hierboven is de woonkamer in Alysia's Stunning Vintage Sanctuary geschilderd in een lichtere roze tint.

Als u een gezelliger gevoel wilt, zal een iets donkerdere tint dan de muren het plafond lager en meer intiem doen voelen. Het is perfect voor een slaapkamer of badkamer waar u wilt ontspannen en blijven hangen. Overweeg deze route te gaan, want je plafonds zijn meer dan drie meter hoog, dus het voelt niet alsof de kamer dichterbij je komt.

STRATEGIE # 4: VERSCHILLENDE PLAFONDKLEUR VOLLEDIG

Het schilderen van het plafond een geheel andere, of contrasterende kleur voegt karakter en interesse toe.

Een felgekleurd plafond, bovenop strakke witte muren, is een sterke en grafische verklaring, zoals getoond door Justina Blakeney.

En Miranda Lake's plafond in de woonkamer was faux afgewerkt, met een aangepast glazuur in verschillende tinten turquoise. De kamer voelt als een juweeltje.

Probeer dit: een beetje kleur op het plafond

Populaire Categorieën