Breng je planken naar het volgende niveau met enkele van 's werelds mooiste boeken

Calling All Cars: Missing Messenger / Body, Body, Who's Got the Body / All That Glitters (April 2019).

Calling All Cars: Missing Messenger / Body, Body, Who's Got the Body / All That Glitters (April 2019).

Anonim

Boeken bestaan ​​al heel lang, maar de introductie van de drukpers in de 15e eeuw transformeerde boeken van luxe voorwerpen die alleen de allerrijksten zich konden veroorloven in bijna alledaagse dingen, aanwezig in elk huis. Maar in onze levens zijn we getuige van een nieuwe technologische revolutie: de komst van het e-boek, waardoor traditionele boeken op zijn best een beetje een terugval lijken te zijn en in het slechtste geval verouderd. Dit had, denk ik, een heel interessant effect op het ontwerp van boeken: net als mensen in de middeleeuwen, beginnen we ze weer meer te zien als gekoesterde objecten en minder als nutsbedrijven.

Omdat de waarde van boeken als informatiebron is afgenomen (omdat je het gewoon op Wikipedia opzoekt, toch?), Is de waarde van boeken als tactiele objecten, zelfs als kunstwerken, toegenomen. Een boek in zijn fysieke vorm bezitten lijkt op een manier toegeeflijk, bijna luxueus, en fabrikanten van boeken profiteren daarvan door de ervaring van het vasthouden en lezen van boeken aangenamer te maken dan ooit tevoren. Niet sinds de verlichte manuscripten uit de middeleeuwen meer aandacht hebben besteed aan de esthetische ervaring van het lezen van boeken.

Als je een bibliofiel bent zoals ik, maak je je misschien zorgen over wat de opkomst van het e-boek betekent voor het lezen in het algemeen, maar het is moeilijk om te stellen dat we in een soort gouden eeuw leven als het gaat om het ontwerpen van boeken. Kijk maar eens naar deze voorbeelden van mooie volumes. Ik zou alleen willen dat ik genoeg geld had, en genoeg schapruimte voor hen allemaal.

Boven: The In Bloom-collectie, $ 64 van Rifle Paper Co.

Juniper Books publiceert eigenlijk geen boeken - in plaats daarvan maken ze op maat gemaakte stofomslagen voor boekenreeksen, waardoor ze worden omgezet in miniatuurkunstwerken. Eerlijk gezegd zou ik het niet erg vinden om al hun collecties te bezitten, maar ik ben vooral geïnteresseerd in deze Anne of Green Gables-set, die beschikbaar is voor $ 165.

Deze prachtig in elkaar gestoken set van het complete werk van William Faulkner is verkrijgbaar bij Juniper Books voor $ 250.

Deze prachtige uitgave in hardcover van To Kill a Mockingbird ($ 22, 50) is een van de collectible editions van Barnes & Noble. Ze hebben tal van andere titels beschikbaar, waaronder klassiekers als Moby Dick en nieuwere titels zoals Jurassic Park.

Puffin-klassiekers maken deze prachtige hardcover-edities van geliefde kinderboeken. Deze afbeelding is van Read the Bloody Book; je kunt een set met 10 van de hierboven afgebeelde boeken kopen bij Amazon voor $ 149, 99 (en je kunt de afzonderlijke boeken ook zelf kopen).

De Classics Reimagined-serie bevat geliefde boeken die prachtig zijn geïllustreerd door moderne kunstenaars. Hierboven afgebeeld is Alice's Adventures in Wonderland, geïllustreerd door Andrea D'Aquino.

Penguin's klassiekers hebben een beetje een old-school gevoel, maar met mooie, moderne grafische covers en stekels.

De reeks moderne klassiekers van Picador bevat recentere titels die u niet zult vinden in deze andere collecties, prachtig verpakt in kleine boekjes die precies de juiste maat hebben om in uw hand te passen. Afbeelding van Michael J Seidlinger.

Appartementstherapie ondersteunt onze lezers met zorgvuldig gekozen productaanbevelingen om het leven thuis te verbeteren. U steunt ons via onze onafhankelijk gekozen links, waarvan vele ons commissie opleveren.