Thinking Small: A Capsule Wardrobe for Decor

I've had a capsule wardrobe for a full year! Here's what I think about it. (April 2019).

I've had a capsule wardrobe for a full year! Here's what I think about it. (April 2019).

Anonim

Danielle's Modern Vintage Industrial Home

Onlangs schreef Eleanor een geweldige driedelige serie over capsulekasten, en ik heb verschillende andere vrienden die bij hen zweren. Ik hou van het idee mijn kast te verkleinen en te werken binnen een beperkt aantal geliefde opties, maar het zette me ook aan het denken: hoe kan ik het concept vertalen naar mijn decor?

Wat:

Als u niet bekend bent met het concept, is een capsulekasto een beperkte verzameling kleding die u gedurende een bepaalde periode gebruikt. In plaats van je kleding te kiezen uit de volledige collectie items die je bezit, beperk je jezelf tot 10 shirts, 2 skirts en 5 broeken gedurende een periode van 3 maanden. Het basisidee is dat je door het aantal items te beperken dat je hebt, meer geld, meer tijd en een meer samenhangende stijl hebt.

Tucker & Adam's industrieel-moderne appartement in Brooklyn

Hoe:

Als het gaat om decor, werkt het idee van de capsule-garderobe heel goed voor accessoires en kleine decoratieve items. (Uiteraard zul je elke drie maanden je bank niet omruilen.) Eleanor legde uit hoe ze haar capsule creëerde en de principes werken grotendeels hetzelfde voor het decor van de capsule.

Je wilt een bepaald aantal stukken hebben, verdeeld over verschillende hoofdcategorieën. Een kledingkast kan er als volgt uitzien: 9 paar schoenen, 9 bodems, 15 tops, 2 jurken en 2 jacks. Een 'kledingkast' voor thuis kan er als volgt uitzien: 9 decoratieve tchotchkes, 15 kunstboeken, 2 geurkaarsen en 2 decoratieve kussens. Het aantal items en de verdeling is aan jou, maar ik zou willen voorstellen om met een cijfer te komen dat je dwingt om het aantal items dat je thuis gebruikt aanzienlijk te verminderen. Als je van een minimalistische look houdt, zou je jezelf kunnen beperken tot 10 in totaal, maar als je iets meer maximalistisch wilt, dan kunnen 30 voor jou werken. Een goede vuistregel om mee te beginnen is om uw totale items met 50% te verminderen.

Misschien wilt u voor elke kamer een kleine capsule, maar ik zou eigenlijk willen voorstellen een capsule te maken die u in uw hele huis kunt gebruiken. Kussenslopen die u gewoonlijk naar de woonkamer degradeert, krijgen mogelijk een nieuw leven in een logeerkamer. Of een vaas die je meestal op de eettafel hebt, is misschien precies wat je op je badkamerplank nodig hebt.

Zoals Eleanor deed met haar kledingkast, overweeg om het jaar in vier secties op te splitsen en je garderobe in de winter (januari-maart), lente (april-juni), zomer (juli-september) en herfst (oktober-december) te verfrissen.

Jeanette & Mikul's luchtige, zonnige en minimale East Bay Loft met één kamer

Waarom:
Er zijn verschillende redenen om deze oefening te proberen, zelfs als deze je ver van je decoratiewaarde afhoudt. (Of misschien is het de moeite waard, juist omdat het zo is!) Ten eerste leert het je de kracht van bewerken. Terwijl u items uit uw ruimte verwijdert, begint u het in een ander daglicht te zien. Gebieden die ooit waren gevuld, hebben nu ruimte om te ademen, en je kunt je realiseren dat ze op een andere manier beter kunnen worden benut.

Als je op mij lijkt, heb ik de neiging om al mijn objecten te allen tijde tentoon te stellen. Door een deel in reserve te houden voor een latere datum, worden ze weer spannend en fris als je ze uit de opslag haalt. Capsule-inrichting heeft het dubbele voordeel dat je op nieuwe manieren verbinding kunt maken met de objecten die je hebt geselecteerd (je moet ze actief kiezen en meer aandacht besteden aan hoe je ze gebruikt) en je in de loop van de tijd opnieuw laten verbinden met de objecten andere objecten die je in reserve hebt gehouden.

Capsule-inrichting kan u ook helpen om te bepalen wat u bezit. Eleanor schreef: "Ik heb gemerkt dat het echte plezier van capsules ligt in de eenvoud van het aftrekken van en het toevoegen aan onze kasten. De keuze om iets niet aan een capsule toe te voegen, vooral als je die keuze meerdere seizoenen op rij maakt, is een goede hint dat het tijd is om het stuk te laten gaan. " Hetzelfde werkt voor decor. Als ik in mijn kast kijk en decoratieve kussenslopen zie die ik in geen jaar heb gebruikt, denk ik: "Maar ik kan besluiten dat ik ze ooit nog een keer wil gebruiken!" Het hebben van een capsule, waar ik er actief voor kies om ze niet mee te nemen, kon me eindelijk overtuigen dat die kussenslopen nooit zullen snijden.

Capsule-decor vereist ook aandacht voor cohesie. U moet objecten selecteren die goed samenwerken, wat betekent dat u de patronen, kleuren en vormen van uw bezittingen herkent op manieren die u misschien eerder over het hoofd had gezien. Door je opties te beperken, kun je nieuwe verbindingen tussen items zien en leer je ook meer over je stijl. Je merkt misschien dat je wordt aangetrokken door koelere tonen, of dat je in de zomermaanden hunkert naar rood en roze.

Tot slot, capsule decor is een handig hulpmiddel als u op zoek bent om wat geld te besparen. Door een reservebank aan items te hebben, is het mogelijk om je eigen kast te "shoppen" als je vindt dat je huis muf wordt. In de woorden van Eleanor: "Je hebt dat spul al maanden niet meer gezien, dus het leek zo nieuw en spannend dat je niet veel geld hoeft uit te geven om je stijl op te frissen." Ze stelt ook wijselijk voor dat, als je merkt dat je iets mist, er een notitie van maakt in plaats van er naar te haasten om het te kopen. Na verloop van tijd besef je misschien dat je het niet zo hard nodig hebt als je dacht.

Al met al, zelfs als u besluit dat een levensstijl met een capsule niet voor u is, zou een overeenkomst van drie maanden met het concept u kunnen helpen meer aandacht te besteden aan uw stijl, uw decorgewoontes en uw banksaldo.