Over Trend in Europa: Craft & Culture gebruiken om een ​​verhaal te vertellen

Anonim

Bij Ambiente hebben experts vier verschillende cabines samengesteld die vier actuele designtrends illustreren die het ontwerplandschap domineren. Helderheid + lichtheid vonden wij perfect voor mensen die in kleine ruimtes wonen, omdat u veel ontwerp en schoonheid kunt inbrengen zonder veel visuele ruimte in beslag te nemen. Een andere trend die resoneerde met ons was craft + culture - ideeën waarvan we denken dat elke ruimte er meer van zou kunnen gebruiken.

Deze trend om stukken te kiezen die ambachtelijke en / of cultuurrijke details vertonen, een duidelijk idee van hoe het gemaakt is of een verhaal achter de oorsprong of materialen ervan - we vonden heel betekenisvol, en een manier voor mensen die in kleine ruimtes wonen om hun huis te vullen met een hoop verhaal zonder het te vullen met een hoop dingen. Het idee is om te zoeken naar stukjes die laten zien hoe ze zijn gemaakt. Of vind stukken die op een bijzonder interessante manier zijn gemaakt, of zijn gemaakt op een manier die de inspiratie geeft voor de cultuur waarin het is geïnspireerd. Gaand voor stukken die een geschiedenis en een rijkdom aan hen hebben, doordringt u uw ruimten met veel rente en detail, niet rommel.

Zoals bijvoorbeeld het tapijt van het nieuwe bedrijf Leingrau, dat traditionele ambachten combineert, zoals weven, breien en vilten met modern design om verbluffend mooie stukken te maken. Ze zijn mooi om naar te kijken van veraf, ze zijn nog mooier als je van dichtbij komt, maar misschien nog belangrijker: deze tapijten en textiel brengen veel verhaal bij je thuis met hun rijke details en materialen.

Als het gaat om het vullen van uw huizen, is het zinvol om te spekken op stukken gemaakt van interessante materialen of op unieke manieren zodat ze een beter verhaal hebben. Dat is wat deze ambacht + cultuurtrend voor ons betekende: het vinden van de unieke kwaliteit van een stuk dat het speciaal maakt, zodat u een echt individueel huis creëert - een verzameling kleine verhalen die samenweven om uw ontwerpverhaal te maken.

Op deze manier hoef je je huis niet met zoveel dingen te vullen als elk stuk rijk is aan details en verhalen. De verlichting van Duc Phong, zoals het stuk hierboven, is gemaakt van geweven bamboe en combineert traditionele materialen en methoden met moderne ontwerpen.

Dit zijn ongetwijfeld mooie manden, maar als je er meer over leert, worden ze nog betekenisvoller en mooier. Deze manden waren afkomstig van de tentoonstelling "Basket Case II" met Sebastian Herkner en Matali Crasset, die samenwerkten met craftmakers uit Zimbabwe om traditionele materialen op nieuwe manieren te gebruiken.

Wat we van deze trend hebben afgepakt, was het idee echt te leren over ontwerpers en hoe ze hun stukken maken en meer te weten te komen over de geschiedenis achter hun materialen en methoden. Over het kiezen om te investeren in stukken die een verhaal voor ze hebben - zodat je met je huis een prachtig eigen verhaal maakt.

Bekijk hier meer over onze Ambiente-dekking.

Populaire Categorieën