Wallpapers van de 19e eeuw tot vandaag

Anonim

Wallpaper heeft de afgelopen jaren een sterke opleving in decortrends gemaakt, nadat het de onpopulaire behandeling van moderne huizen had ervaren. Omdat het behang in en uit het 'warme' van het huis beweegt, is het interessant om te denken aan het idee dat wandbekleding begon met edelmetalen die erin verwerkt waren en alleen door de rijken werd aangeboden. Het is interessant om te zien hoe we onze muren hebben ingericht in de loop van de tijd ...

Yasmin Ali, The Architects 'Journal, heeft een diavoorstelling samengesteld van enkele voorbeelden van behang uit de eeuwen die nu te vinden zijn in de Whitworth Art Gallery. De galerij aan de Universiteit van Manchester heeft een tentoonstelling samengesteld, Putting on the Glitz, waarin het verlangen wordt onderzocht om naar zo'n zichtbare rijkdom en luxe te streven dat mensen edelmetalen in hun wandbedekking gingen opnemen.

De Whitworth heeft verbazingwekkende voorbeelden van wandbekleding uit de 18e eeuw geselecteerd, met versierd leer, folies en metalen afwerkingen en met juwelen versierde patronen. Samen met hedendaagse voorbeelden en nieuwe ontwerpen, neemt deze tentoonstelling een interessante blik op dit huisdecor. Als je Manchester niet kunt halen, kijk dan eens naar enkele afbeeldingen op de Whitworth Gallery-site en het artikel in het Architects 'Journal.

Populaire Categorie├źn